Kakšen šok pri sodelavki doma
Včeraj sem bila na obisku pri eni sodelavki. Ta me je vedno vabila naj se oglasim, ko bom v bližini. No, in sem se.
Pridem na obisk, pijeve kavico in kramljave. Naenkrat pa kar njen mož pride iz kopalnice nag. Me pozdravi, reče par besed in gre ven na lezalnik.
Bila sem kar mal šokirana, in mi pravi sodelavka ah, mi se doma drugače kar nagi sprehajamo. Ne smeš zamerit. Sem rekla sam “ah, kje”.
No razgled pa je bil.
Potem sem malo razmišljala in se mi čedalje bolj zdi, da se je hotela samo pohvaliti mal z njim.
Mati56, 23.07.2021 ob 15:28
Madonca ste vohrne! Pac sodelavka odprtega duha…bi se se ti slekla…mogoce se ki dobila (sploh glede na to, da si bla sokirana nad obdarjenosto)!
pa dejmo malo drugace: 3/4 zenskam na plazi v belih kopalkah se vidi vse in jih zato kao mozje razkazujejo? Dejte it iz te zaplankanosti!
Iz kerga stoletja maš pa ti kopalke? Že odkar pomnim so bele kopalke podložene.
S čem je še postregla sodelavka, poleg razgleda na nagega dedca, ki si ga verjetn bolj k ne v rit gledala?
Petek je danes, ne? Paše mal preklopit na izmišljene zgodbice.
Samska54, 23.07.2021 ob 15:03
Jaz bi bruhala
Meni so moski gnila in odurna bitja in bi sosedo tozila ker mi je unicila dan. Bljek! Ne zelim vec posla z nobenim pa nisem lezba. Res ji manjkajo kolescka ce misli da se z nagim mozem vazi
Si pa aseksualka ali pa frigidna, s čimer da ne bo pomote ni nič narobe in želim, ti da uživaš v samskem živlenju kjer se ti ni treba obremenjevati z moškimi. To da ji pa koleščka manjkajo si pa udarila mimo, ker kot aseksualka si redkost. Kot si videla je avtorica napisala; “razgled je pa bil”. Če je ženska neobremenjena, seksualno osvobojena in jo niso slabe izkušnje seksualno zafustrirale z veseljem moške pogleda kot objekt. Take ženske so ponavadi močnejše, ker same znajo jasno povedati kaj jim je všeč, ne pa kot pri podrejenih ženskah ki cel čas samo razmišlajo kako bojo one bile všečne, saj so take vedno vodene, medtem ko pa prve znajo tudi voditi stvari.
Limona670, 24.07.2021 ob 07:28
Glede glagolov prideve, se slisive… to sem slisala iz ust Ljubljancank (ne priseljenih!). Zelo tezko to poslusam. Delam v Kranju in tega od sodelavcev se nisem slisala.
Lepo, da si potrdila da nimam prisluhov. Vrjetno tisti komentatorji, ki niso vrjeli, da tako govorimo v Ljubljani se ne zadržujejo pogosto v Ljubljani. Ja tudi take besedne oblike so del našega narečja.
Malo čudno sicer, a me ne bi kaj dosti motilo.
Kar pa se tiče omenjene uporabe dvojine v smislu bove in podobno, pa to berem in slišim šele v zadnjem času, čeprav sem že v letih in Ljubljančanka od rojstva. Se tudi iz otroštva ne spomnim, da bi kateri od starejših govoril tako, pa sem imela nekaj zelo starih sorodnikov. Moj rod po enem od staršev je več generacij živel v Spodnji Šiški. Tudi mož se ne spomni, pa je tudi star Ljubljančan iz Trnovega, predniki pa so bili iz centra.
Forum je zaprt za komentiranje.