kakšen nasvet za na Finsko
Finska je kar precej draga, predvsem prevozi. Je pa prednost v tem da imaš mestne avtobuse vsakih 20 minut, vlaki pa so izredno hitri. Npr. Iz Tamaper v Helsinke prideš v 1 uri. Hrana je le malce drazja kot pri nas. Nastanitev pa tudi ni poceni, za naše razmere seveda. Njim je to nekaj čisto normalnega. Ljudje so izredno prijazni in vljudni. Pa niso tako zamorjeni kot velja za skandinavce, so kar za hece. Imam Finsko v izredno lepem spominu.
Hvala za nasvete.
Je bil kdo tam jeseni? Je bistveno hladneje kot pri nas? Hodijo ljudje konec septembra že v škornjih? Saj temperature preberem na internetu, samo si ne predstavljam, kaj to zares pomeni. Konec septembra bo (malo severneje) zjutraj okoli ničle, čez dan pa do kakih 12 stopinj, saj ne vem, kdaj je pri nas tako vreme. Obutev me res skrbi, pa veliko bom peš hodila…
morm reči, da so vsi strašili kako drago bo pa se mi sploh ni zdelo. Npr. porcija giric s prilogo 8€ pa sem se najedla za cel dan. Kava je mogoče malo dražja, odvisno od lokacije. Alkohol, sadje in zelenjava je pa super drago. Večerje hotelu so bile večinoma samopostrežne in zelo dobre. Helsink je zanimivo mesto. Poglej si cerkev v skali, finsko pravoslavno cerkev, katedralo, trg z vodnjakom z žensko, ki kaže golo zadnjico magistratu,…
Vzemi zelo topla oblačila, kajti vreme se stalno spreminja. Hrana je draga ni nek presežek. Osebno mi je bilo najbolj všeč jesti pri Pakistancih. Cenovno se splača zaviti v restavracije “jej kolikor moreš”.
Ljudje so bolj hladni. Ženske imajo vlogo našega moškega.
Finska je lepa dežela, z veliko jezeri, savnami in čudovito naravo. Splošni vtis pa je bil, da tam ne bi mogla živeti. Premalo sonca, prehladna klima. Me ne mika več, da bi se še vrnila.
Forum je zaprt za komentiranje.