Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaksen karakter ima srednji pudelj?

kaksen karakter ima srednji pudelj?

Lastniki pudljev, malih in velikih, kaksna pasma je pudelj?

Ne vem iz prve roke, ampak po pripovedovanju lastnikov. Pravijo, da je to ena izmed najbolj inteligentnih pasem. Sem ga že priporočila staršem, vendar nočeta psa. 🙂

je res med najinteligentnejšimi psi, zelo učljiv in družinski, ampak rabi vzgojo.

mi smo jo imeli 17let, je bila zelo posestniška

zdaj imamo mešanca s pudljem, super pes.

Nemirni so pri frizerju, ko jim briješ gobček.

Imamo toya,super pes,inteligenten,učljiv,ne smrdi,ne pušča dlake.

To je ena najboljših pasem, kar si jih lahko zamisliš. Dejansko imam že celo življenje pse in so bili pudli najboljši. Imela sem že vse velikosti in prisegam na velikega pudla. Ampak to je že osbena preferenca.

Pudli so res izredno inteligentni in učljivi psi. Vzgajati jih je užitek, ker so dojemljivi in si želijo ustreči lastniku. Vsekakor pa potrebujejo dosledno vzgojo, ker so kot razvajeni otroci, če jih ne vzgajaš. Izsiljujejo in izkorišščajo in te prinašajo okoli :))) Če je pudelj socializiran je to ena najbolj prijaznih pasem, kar jih lahko najdeš.

Ob nakupu pudlja svetujem, da skrbno izberete vzreditelja in si tudi ogledate, v kakšnih razmerah rastejo kužki in kakšnega značaja je mama. Mladiči v veliki meri povzamejo značaj mame.

Zdrav pudel je živahen, igriv, prijaten in družaben. Ne boji se tujcev ampak jih burno pozdravlja (lastnika pa na deseto potenco). Skratka, pudelj je kužek, ki je vsega vesel. Od ljudi do pasjih vrstnikov, poln energije in veselja do življenja. Živahnost ohrani do pozne starosti in ni pretepač. Socializacija pa je nujna že od zgodnje dobe.

Nega je malce bolj zahtevna. Če želiš imeti pudla, ga je treba redno voziti k frizerju. Na 6-8 tednov. Se pa to obrestuje doma, saj dlak praktično ni. Le redko se kje pojavi kakšen kosem dlake, ki je volnata, a še to takrat, kadar pudla ne negujejo, kot je potrebno.

Pudel je na žalost žrtev svojega videza. Ljudje, ki ne poznajo te pasme, ga ocenjujejo zgolj po izgledu in mu s tem delajo veliko krivico. Dejansko je pudelj veliko več kot le pasja manekenka.

Srečno pri izbiti, vam kar zavidam …

So ti že zgoraj vse lepo napisale in se pridružujem mnenjem. Sicer pa moraš res zelo paziti na karakter obeh staršev, da ne dobiš kakšnega živčnega in histeričnega pudlja :/ Pa fino je, če so narejeni kakšni zdravstveni testi, predvsem bodi pozorna na zdravstveno stanje prednikov (srce, oči, sklepi).
Sama sem sicer imela pritlikavo pudljico in je bila zelo fajn pes. Zelo aktivna, inteligentna, učljiva.
Glede samega karakterja so si pa nekje enaki pritlikavi, srednji in kraljevski, dočim naj bi bil toy malce drugačen (zdaj, koliko je v tem resnice, pa ne bi vedela).

Dober dan

iščem kakšna legla za naslednje leto . A mi lahko kdo javi , če bo kaj novo?

NAJLEPŠA HVALA

To vse izveš na Kinološki zvezi.

jaz sem ga našla preko neta pri enem vzreditelju na hrvaškem jutri gremo po njega tako da če te zanima kaj več me lahko kontaktiraš na tel. 051 236 376
lp
Slavica

Mi imamo pudlja srednjega ze 7 let. Jaz mislim da je to najboljsa pasma na svetu. 🙂 ne pusca dlak,ne smrdi, ucljiv,inteligenten, rad ima vodo in kopanje, radi imajo cesanje. Nas pudelj v 7 lletih nikoli ni opravil kaksne potrebe v stanovanju, star je 7let a se igra in izgleda kot mladic. 🙂 super pes. 🙂

Vljudno vas prosim za podatek, kje bi lahko kupili pritlikavega kodra apricot (mladička).
Iskali smo vzreditelje po Sloveniji, vendar brez uspeha.
Za vsako informacijo vam bomo zelo hvaležni
Lp,
Tomi (041/729 673)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close