Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kakšen je postopek po prometni nesreči??

kakšen je postopek po prometni nesreči??

Mož je včeraj imel prometno nesrečo, ostal je v bolnišnici na opazovanju, ampak sam pravi, da je o.k., le da ga noga boli…

naša Alhambrca je šla sicer v franže, tako da pod nujno iščemo novega enoprostorca…

kako pa potekajo zadeve z zavarovalnico in kako hitro dobiš denar??

Kriva je bila soudeleženka, ker je od hiše zapeljala na cesto in ga izsilila, on je sicer vozil malo nad 50…

Ali sedaj najprej pride policijski zapisnik, kje dobi njen kuponček (ona je tudi na opazovanju v bolnišnici…) a se izpolni zapisnik o prometni nesreči ??

No pleh bomo že preživeli, upam da bo z njim res vse o.k.. kot mi je zatrdil po telefonu…..
ga pa vsi trije mulčki blazno pogrešajo že po enem dnevu… jaz pa seveda tudi…

L

Od policije dobi podatke o drugi udelezenki (zapisnika mu zelo verjetno ne bodo dali, ampak samo os. podatke & podatke o zavarovalnici). Potem gre na njeno zavarovalnivco in vlozi zahtevek, on pridobijo zapisnik od policije in ce se odlocijo, da je res ona kriva, dobi denar. Je pa dobro preverit kaj so policaji not napisali (da ni kake neprilagojene hitrosti), ker zna zavarovalnica odlocit drugace kot se policaji napislai (recimo udarit 50:50 deljeno krivdo, kar pomeni, da ne dobi denarja …).
Veliko srece.

vse je res kar je jaka racman napisal. jaz bi te opozoril še na odškodnino, ki pripada tvojemu možu. Čimveč zdravniških papirjev od poškodbe, čim daljši bolniški stalež, tem bolje, od zdravnika naj dobi papirje za kakšno fizioterapijo….in najeti odvetnika, da dobi primerno odškodnino. (nikoli ne smeš reči, da je O.K. moraš jamrat, kaj vse te boli…najbolj pa vrat) Na žalost le tako nekaj dobiš od zavarovalnice in vse skupaj ti šele pokrije materialno škodo zaradi avtomobila. Drgač pa kratko potegneš od zavarovalnice.

Se nekaj: ce avtro ne bo totalka, mora (ce seveda tako zahtevate s posebnim obrazcem) zavarovalnica poleg denarja za popravilo (tega lahko tudi direkt servisu nakaze, ce se tako zmenite) izplacat se odskodnino za zmanjsano vrednost avta (ker enkrat karamboliran avto ne doseze take prodajne vrednosti kot nov).

Hvala, mislim da bo avto totalčka…

l

New Report

Close