Kakšen dober zvarek proti mozoljem
Pozdravljene mozoljčice vseh starosti,
proti mozoljem v izven pubertetniških starosti lahko poskusite z uvajanjem drugačne prehrane, ki bo očistila vašo kožo od znotraj.
V februarju začnem z akcijo MISIJA 100žensk dela spremembo in se lahko vključite v program, spremljajte moj Facebook profil http://www.facebook.com/profile.php?id=753268955
Za ljubiteljice naravnih pripravkov, lahko poskusite mazati kožo s sirotko, namesto tonika, domače sredstvo, tudi če jo spijete ni škodljivo.
Simone Godina – moderator
Osebna svetovalka za lepoto, zdravje in dolgoživost.
Samo to bom rekla: NARAVNI MED! po možnosti od kakšnega čebelarja, ampak v glavnem po mojem deluje tut kakšen ekološki.
Js sem 14 stara, pa sem mela ful probleme od 11-leta naprej in to ful velik, zdaj sem pa začela 2X na teden med na obraz dajat za 30min ali pa mal več, pa je ful boljš…
ti priporočam da poskusiš, ker je dosti ceneje, kot te drage kreme, pa še naravno je in ti ni treba skrbeti za kemikalije.
Živijo!
Tudi sama imam zelo problematično kožo, ampak mi uspe stanje nekako nadzirati 🙂
Za čiščenje kože uporabljam čistilni gel Avene, ki ga kupim v lekarni in je med malo dražjimi, ampak mi ne povzroča srbečice in mozoljev. Uporabljala sem tudi termalno vodo iste znamke, ampak se mi zdi vse skupaj en lari fari… Od kozmetike Avene uporabljam še dnevno kremo za obraz, ostalih stvari pa, razen pudra, ne kožo ne dajem. Kakšne maske, obloge ipd. pri meni situacijo še samo poslabšajo. Za velike mozolje uporabljam gel Epiduo, ki je odlična zadeva, vendar se ga da dobiti zgolj na zdravniški recept v Avstriji, Nemčiji… Brez njega si težko predstavljam uničiti kakšen mozolj, ker sem že pred leti poskusila več ali manj vse.
Enkrat na teden si naredim “parno kopel” s kamilicami. Na štedilniku zavrem vodo z dvema čajnima vrečkama od kamilice, čez glavo si pokrijem brisačo in glavo držim malo nad posodo nekaj minut. Malo pavze in potem ponovimo vajo 🙂 Po tem se počutim čisto in pore se mi super odprejo.
Redno še pijem čaj koprive (najboljši je domači, dobi pa se tudi v lekarni) in na tak način mi uspeva kožo vzdrževati na koliko toliko normalnem nivoju.
Pozdravček,
za vse, ki se borite z mozolji, BREZPLAČNO predavanje o:
problemih s kožo, kako je koža povezana s prehrano in hormoni,
kakšna prehrana je priporočljiva,
kakšna prehranska dopolnila
v četrtek 6. januar 2014 v OŠ BROD LJUBLJANA ob 18 uri
Spoštovani!
Upam da mi boste lahko čim prej odgovorili na moj problem. Sem stara 14 let in imam mozoljast obraz(so drobni, veliki, podkožni vse vrste) imam pa tudi zelo krastavo kožo in to od tistega časa ko sem imela vodene koze(imela sem jih zelo kasno pri 13 letih in imam zelo krastav obraz vendar si teh vodenih koz nisem praskala(vodene koze so bile res hude veliko jih je bilo)). In kaj naj naredim proti mozoljem in tem krastam katere imam po obrazu. Kozmetičarki pa ne bom šla ker stiska mozolje in nastane zelo “poškodovan”obraz(moja prijateljica ima zelo grd obraz ker ji je kozmetičarka stiskala mozolje)! Ali obstaja kakšna krema katera bi mozolje takšne in drugačne posušila in bi se jih znebila(krema, kako čistilno mleko, tonik…)! Prosim za vašo pomoč!!
Lep pozdrav
In kaj je delo dermatologa(še nikoli nisem bila) k njegovemu delu sodi tudi kake nepravilnosti na obrazu(naprimer meni včasih zateče ustnica pa ne vem zakaj). Mimo grede imam še 2 problema mene so komarji ful popikali in grozno zgledam teh pikov bi se morala znebiti v 2 dneh kako naj se jih znebim saj niti krila ne morem oblečt?! Drugi problem pa je da mi na prstih(na nogah, rokah) rastejo dlake in to temne kaj naj naredim da mi več ne bi rasli?? Za odgovore bom zelo hvaležna in prosim odgovorite mi čim prej!!
POzdravljena Pluss,
glede na opisano imate lahko mozoljčke in povečan pojav dlačic zaradi hormonskega neravnovesja ( povečanje moških hormonov : testosteron>), tudi zdravnik naj vas pogleda, ker je taka koža zelo tipična za PCOS ( sindrom policističnih jajčnikov)
( lahko se naročite na brezplačeno analizo hormonskega stanja , kjer prejmete vprašalnik in brezplačen uvodni posvet, glej kotakt spodaj)
Danes je veliko deklet s tem problemom, kar se srečujem pri svojem delu kot zdravstveni trener in takim dekletom tudi pomagam z spremembo prehrane, in reorganizacijo življenskega sloga posebej za ta sindrom.
glede nege pa tako:
potrebujeve ustrezno čiščenje vsak večer z gelom za mastno kožo, ki lahko vsebuje tudi sadne kisline
potem sledi tonik za uravnavanje maščob
nanesemo losion/gel za uravnavanje maščob
idealna bi bila tedenska kura vsak dan z masko na bazi gline, ki jo pustimo 20 do 30 minut na koži, da povleče ven mozolje ali jih posuši.
nikakor ne priporočam stiskanja
.
Cetificiran zdravstveni dietni trener za poblematično kožo in dolgoživost
Naročila na brezplačno konzultacijo v živo na daljavo na:
http.//www.simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com/kontakt
Pozdravljena Pluss,
če so se vam komarjevi piki spremenili v mehurje in ranice, jih tretirajte s sredstvi in pripravki za celjenje ranic, vprašajte v lekarni.
Na moji spletni strani si naročite brezplačen vprašalnik hormonskega ravnovesja, da vidim osnovno sliko in vam potem svetujem nadaljnje rešitve in kako naprej od zdravniških testov ipd.
Cetificiran zdravstveni dietni trener za poblematično kožo in dolgoživost
Naročila na brezplačno konzultacijo v živo na daljavo na:
http.//www.simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com/kontakt
Spet se javljam k dermatologu nisem šla ker mi je zdravnica rekla da se moj obraz ne bo izboljšal naj samo pogledam druge punce da imajo še hujši obraz :/. Na internetu sem našla neke odgovore za neke kreme no prva krema je:
GARNIER PURE ACTIVE MULTI-ACTION SCRUB+ zraven še da bi kupila GARNIER PURE ACTIVE 6Fights skin(to je pa na valjček ni krema za mazat)
druga:
GARNIER PURE ACTIVE 3v1
KJE NAJ JAZ TO KUPIM?? In imam še en problem res da se moje vprašanje ne nanaša na mozolje imam en majhen problem kje naj kupim šampon: Herbal Essences Uplifting Volume??
Prosim odgovorite čim prej ker rabim pomoč!!
res nevem če pri vaši starosti (z vsem spoštovanjem govorim o izkušnjah ki ste jih pridbile v teh letih) vrjamete da vas bodo kremice polepšale.
jaz sem pred enim letom imela cel obraz pokit z mazolji. v enem letu nimam niti brzgotin niti mazolja več. kako sem jih odpravila?
samo s prehrano. nič sladkorja čim manj ogljikovih hidratov in nezravih maščom. + 3litre vode na dan.
pa vso srečo
meni pa ful pomaga tale zadeva, res je super: https://www.soraya.si/care-control-zacetni-paket-proti-mozoljem-gel-tonik-krema
Ce slucajno imate doma v omarici krem… pomagati zna tea tree krema in pa olje (imam od Just-a), ponavadi namazem malo olja in malo kreme pred spanjem in cez noc izgine. So razlicni odzivi, nekomu pomaga nekomu ne, je kot pomagalo ni pa zaviralec rasti, ponavadi je potrebno poiskati vzrok za nastajanje.
Zelo je pomembno najprej dobro očistiti kožo, z micelarno vodo. Nato s tonikom proti mastni koži. Nato pa čez še kremica, ki pomiri kožo in jo neguje, najboljša mi je bila do zdaj CBD krema proti aknam (https://greenpassion.si/spletna-trgovina/cbd-krema-proti-aknam/)
Forum je zaprt za komentiranje.