Kakšen dober zvarek proti mozoljem
Nad mojo kozo sem ze (skoraj)obupala.V puberteti sem imela mozolje, nato se je stanje za nekaj casa izboljsalo, od kar imam Mireno je spet slabse. Pojavljajo se mi predvsem po bradi in okoli ust. Sicer nimam tistih gnojnih, je pa vse polno tistih rdecih. sicer jih popolnoma zakamufliram z make-upom, vendar bi rada zdaj na poletje malce popedenala kozo, ker v tisti vrocini make-up ni ravno dobrodosel. Torej, kateri zvarek je res o.k. po vasih izkusnjah? Kaj pa Vichy Normaderm? Malce sem se ze navelicala cudnih pogledov v Dm, ko basem v kosaro Balea Young za pubertetnike. Hvala za pomoc.
Ja,imaš prav. Vseeno pa bi rada poskusila se kaksno kozmetiko “visjega cenovnega razreda” saj sem do sedaj uporabljala bolj ali manj “ta hitro”. H kozmeticarki bom v skrajnem primeru seveda šla, vendar imam iz rosne mladosti zelo slabo izkusnjo, obraz mi je namrec dobesedno zmasakrirala. Vem, da bi bilo zdajle verjetno drugace, pa vendar.
Meni se je stanje zelo popravilo, ko sem šla h kozmetičarki. Res zdaj en masarkrirajo več, jaz sem recimo naslednji večer imela eno pomembno prireditev in lahko mi verjameš, da nisem bila niti malo rdeča v obraz. Poleg tega ti bo kozmetičarka lahko svetovala tudi kozmetiko (verjemi,da je “višjega cenovnega razreda”, meni je prodala eno kremico Guinot za pomiritev kože za 32 € in je res bolje) oz.skušala ugotoviti, zakaj imaš take težave.
Za tega še ne vem, če bo dober zame, kaj šele zate 🙂 Nekaj dni imam namreč od Avene Diacnal (ne vem, če je čisto prav napisano). V glavnem dobiš v lekarni, stane niti ne pretirano (cca 13,00 €), mi je pa dala še zraven testerček ene vlažilne kremice, za primer, če mi bo ta preveč izsušila kožo.
Če bi mi kdo lahko izpolnil kakršnokoli željo, bi sigurno bila ta, da bi imela kožo na obrazu popolno. Stara sem že čez 30, imam dva otroka, po obrazu pa še vedno mozolji, podkožni, mali, veliki, kakšni želiš 🙂 Največ po bradi in čela. Tudi h kozmetičarki grem, pa mi zelo lepo počisti, vmes operiram sama, in to je še najhuje. Za vsakega, ki pokuka ven, pač ne morem leteti k njej, čeprav sve zmenjene tudi to. Ne vem več kaj naj.
Glede mozoljev lahko rečem da je to kr neky…sploh ne wem zakaj so nam to dodelili kajti to je totalno brezveze,Jaz osebno jih sovražim iz dna srca,čeprav se mi je zelo popravilo,ampak vseeno.Uporabljal sem pa od loreala do raznih čistilnih gelov in vrjemite nič ni pomagalo.Potem sem se odločil da gremo po naravni poti,kot npr. brez teh čistil in brez vsega in rezultat je bil tukaj,toda kljub temu jih še vseeno imam,ampak se bojim za kožo na mojem obrazu!
Zanima me le ali si stiskate mozolje,pred ali po tuširanju,ali sploh ne…?
PS:Blagor se drugim kateri nimajo takih problem s kožo na obrazu…
Poskusi še ti s kremo, masko, pilingom in penečo vodo Sebo – Control naravne in dermatološke kozmetike Gamarde, za mastno in problematično kožo. Lahko ti zagotovim,da deluje. Poglej na http://www.gamarde.si
@Mami8: poskusi z organskim setom za problematično kožo Juice beauty – vsebuje vse, kar potrebuješ za nego kože na obrazu za cca. 1 mesec (gre za testne velikosti izdelkov, pa boš videla, če bodo pozitivni rezultati). Za to, da ugotoviš ali ti izdelek ustreza ali ne, je potrebna vsaj 3 – 4 tedenska redna uporaba – zaradi 28 dnevnega obnovitvenega ciklusa kože.
Punce in fantje! Glede mozoljev je tko..
Mozoljev je največ pozimi, jeseni in pomladi…oz. lažje rečeno najmanj poleti! Takrat je (vsaj ponavadi) najmanj skrbi…in se mozolji ne kopičijo pogosto!
Koži najbolj pomaga redno čiščenje…. toniki itd… Vendar ne vsem! To je prav največji problem…meni ne pomaga noben tonik… Mi pa 100x bolj ‘pomaga morska voda… Kadar sem na morju..mozoljev preprosto ni… Kot da bi imela na sebi masko…
Da pa se mozoljev znebite dobesedno čez noč pa priporočam kremo La Prerie… Res je, da so kreme od 300.eurov naprej… tudi do 700… Te kreme pa delujejo 100%… Tako kot ti srce preprosto mora biti da živiš…enako je s to kremo…V večini pa so vse kreme okoli 500 eurov… Dobijo se v vseh bolje založenih trgovinah…pri nas mislim, da samo v Limoni… če ne pa preko interneta…
La prerie… je res tu rešitev za tiste, ki ne vedo kako drugače!!
v skrajni sili pa tudi babičin recept ne odpade!
Upam, da se rešite teh nagajivih prikazni na vašem obrazu!!
Živjo!
Tudi jaz pri tridesetih in enake nadloge…
Sliši se trapasto, ampak meni je pomagalo zmanjšati kozmetiko na minimum.
Za čiščenje obraza uporabljam klasično milo, ki se kupi v lekarni in je brez dišav in podobnih zadev (pa nikoli ne vem imena, lekarnarka že kar ve, kaj kupujem… :). Proti mozoljem se borim z emulzijo iz zelenega čaja od Oriflama, ki se dobi v taki ozki tubi. Za vlaženje kože pa uporabim kremo z aloe vero.
Po dolgem času ta preprosta kombinacija deluje…
Pozdravljene vsa dekleta in žene
Vse, ki imate probleme s kožo, tudi jaz sem jih imela, dokler mi ni družinska prijateljica povedala za kozmetiko artistry. Gre za kozmetiko, ki se je ne da kupiti v drogerijah ali lekarnah, ampak pri Amway-jevih ditributerjih.
Stara sem 19 let in zadnjih recimo 7 let mi je mami in veliko tudi sama, kupovala kozmetiko oz čistilna sredstva za kožo raznih firm.. Pomagalo pa ni nič, do sedaj. Artistry kozmetika, je po raziskavah Evromonitorja ena izmed 4 najbolj prestižnih kozmetik poleg npr, ESTEE LAUDER,, CLINIQUE,LANCOME. Vendar v primerjavi s temi ali kozmetiko, ki jo je predlagala gospa pred mano, nikakor tako draga. Sistem za čiščenje mastne kože, v katerem dobite čistilno sredstvo, tonik, in kremico, ki vsebuje tudi zaščitni faktor, stane 51€ in nekaj centov, imate pa ga dovolj za minimalno 5 mesecev. Obstaja pa tudi sistem za suho kožo za tiste ki imajo takšne probleme.
Kozmetika, dejansko pomaga, in res sem zadovoljna, da sem končno našla nekaj kar pomaga.
Če katero zanima mogoče kaj več lahko piše na moj meil
tanchika_91@hotmail.com
draga uporabnica koža:
tisto vlažilno kremo ki jo omenjaš je res od san susija in se imenuje swiss basic, krema je odlična, je ne zamenjam za nobeno drugo. sama sem imela precejšnje probleme in sem šla k dermatologinji, ki mi je dala kuro za 10 tednov in sicer enkrat na teden en antibiotik. koža se mi ni od takrat več poslabšala, pa je tega že skoraj 2 leti.
Za najstnice je veliko krem v lekarnah,
ampak ne pomagajo (sem jih sprobala).
Mazila se lahko naredijo tudi iz domačih sestavin.
nekaj dobrih jih piše v knjigi: hura za punce,……
enega sem prebrala: olupi avokado, iztisni pol limone in
dodaj malo vode. vse skupaj temeljito zmečkaj in premešaj.
mešanico si nanesi na obraz za 10 min. in speri z vodo.
Pisalo je tudi, da je ta recept povedala dermatologinja.
Super je in deluje!
Pozor! mazilo lahko uporabljaš če nisi alergičen na avokado.
sama imam že od 11 leta starosti mozolje in akne. poskusila sem že vse. od stiskanja mozoljov do različnih tonikov in krem. za kozmetiko sem zapravila zelo veliko denarja nato sem obupala in obiskala dermatologa. ta mi je izdal recept za kremo skinoren vendar mi ni nič pomagala. zatem sem začela s siskanjem čeprav sem vedela da mi lahko ostanejo brazgotine. danes imam še vedno malo mozoljasto vendar večinoma mastno kožo. če pa primerjam danes in pred nekaj leti je razlika očitna. kadar pa se mi naredi kak novi mozolj ga podrgnem z clean and clear tonikom ki se ga kupi v sparu. res pomaga proti nastajočim mozoljom
Pozdravljeni jaz imam ene podobne težave.Stara sm 13 let imam polno mozoljev na čelu -samo na čelu.Kako naj odstranim.Vedno si jih stiskam ampak vidim ,d aje vse slabše.Ali lahko poveste kje kupim kakšen čistilni gel ,ki je poceni (kakšna 2 evra) samo čistilni gel —brez tablet.
Hvala.Saj namreč mozolje bi rada odstranila v enem tednu
Pozdravljene nesrečnice z mozoljih vseh generacij,
Kot profesionalka za nego kože lahko rečem, da ne obstaja samo ena čudežna “maža ” proti mozoljem, ki bi se z njo srečala v svoji 25 letni karieri izkušenj.
Pri takih kožah je pomembno čiščenje z ustreznimi izdelki ( zato obiski pri kozmetičarki pomagajo, ker vam tam dobro očistijo kožo), najbolje geli ali pene, nikakor ne čistilna mleka, ker so lahko premastna. Ne pozabite na tonik za uravnavanje maščob in potem ustrezen losion ali krema za balansiranje maščob. To je osnova.
Nadgradnja pa tudi zelo pomaga, razni geli in tekočine za nečiste predele, ki celijo mozolje in preprečujejo nadaljnje infekcije; maske za nečiste kože na bazi kaolina, ki pomirjajo kožo in preprečujejo nadaljnje pojavljanje mozoljev.
Tudi razne kislinske terapije in mikrodermoabrazivne tehnike se zelo dobro obnesejo pri nečistih kožah vseh let, ker globinsko očistijo kožo.
Tudi pravilna prehrana, ker z napačno prehrano je porušeno ravnovesje v telesu.
Razne hormonske kontracepcije, tudi porušijo ravnovesje in mozoljčki so samo pokazatelj takega neravnovesja.
Za konkretno obravnavo težav se lahko pokažete v mojem Antiage centru, kjer vam naredim osebni program nege (šoping listo vseh izdelkov )in kozmetičnodermatoloških terapij primernih za vašo kožo, vključno s prehrano.
Ravno takim problematičnim kožam je moj center namenjen in sem ga odprla, da pomagam vsem ,ki se že dolgo borijo s problematično kožo. Rešitve so pa lahko zelo enostavne. Zbrala sem podatke vseh kozmetičnih izdelkov in terapij na enem mestu, da seznanim stranke z vsem kar je možno danes v kozmetični industriji tako v Sloveniji kot širše, zato svoje znanje delim tudi na tem forumu.
Vaša
Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Email: antiagedermolab@gmail.com
Facebook : Simone Godina
Spoštovna gospa !
Kako zelo lepo in obetajoče ste to napisali in kako bi bilo lepo, če bi vse omenjeno tudi pomagalo, pa žal ni tako.
Da imamo grdo, problematično, pordelo in mozoljasto kožo pri petnajstih in če imamo srečo tudi pri petdesetih so krivi hormoni, kar dobro veste tudi vi spoštovana gospa, zato nam prosim ne prodajajte mačka v žaklju v obliki AMWAYEVE kozmetike, katere promotorka ste in se kljub visoki ceni in opevanju NE OBNESE.
Hvala.
p.s.
iz lastnih izkušenj
Pozdravljena,
na splošno sem vam napisala, kaj je lahko vzrok za nastanek mozoljčkov in tudi možne rešitve za katere pa nisem navajala nobenih konkretnih izdelkov. Moje svetovanje ni vezano za noben konkreten izdelek in tudi na forumu ne propagiram nobenih izdelkov, ampak izključno svoje znanje.
Simone Godina
pozdravljene sotrpinke!
jaz sem sicer stara že 32 let in imam še vedno težave z mozolji. nažalost 🙁 pod suho povrhnjico imam mastno kožo kar še dodatno povečuje število mozoljev ker suha povrhnjica še dodatno zamašuje pore.
sem pa začela uporabljati naravno kozmetiko Kiss my face in moram priznati da se mi je število mozoljev v parih dneh drastično izboljšalo, pa to ni reklama ampak enostavno delim svoje izkušnje z vami. več si lahko pogledate na
http://trgovina.4beauty.si/index.php?route=product/category&path=59_65
lp pa veliko uspeha pri boju
Preveri, če imaš pršice Demodex. V tem primeru popolnoma odpravi mozolje:
http://www.demodexsolutions.com/
Jaz sicer nisem preverjala, sem samo naročila, mozoljčki so izginili, tekstura koža pa bistveno bistveno izboljšala.
Za slabo kožo pri tridesetih in čez so lahko odgovorne tudi kakšne hormonske težave ali npr. policistični jajčniki (zraven spada še močnejša poraščenost). Če še niste pomislile, da bi bil lahko zdravstven problem odgovoren za težave s kožo, je morda zdaj čas za obisk zdravnika in ginekologa.
lp,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.