Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšen avto-pomoč prosim!

Kakšen avto-pomoč prosim!

Imam problemček;potrebujem avto in sicer malo večji ( npr. Kia Clarus ali celo karavan ),skrbi pa me poraba in cena takih avtomobilov.V službo se vozim cca. 50 km v obe smeri,ali mislite,da bi se mi splacalo kupit dizelaša?Avto bi seveda kupila rabljen,zato me pa skrbi poraba ( od l.99 dalje ).
Res bi vas prosila za mnenje o modelih in vsem naštetem.

Najlepša hvala!

Če spremljaš rast cen bencina, potem veš, da dizel gorivo stane skoraj enako kot bencin.

Drugače pa je na voljo pravo morje avtov, tako da kar malo poglej. Ponavadi imamo vsi neke prioritetne znamke ki jim bolj zaupamo. Moj je recimo Renault.

Glede na to, da so cene dizel gorivo stane skoraj enako kot bencin, se v tem pogledu mogoče res ne splača kupovat dizla, vendar pa ima dizel kljub temu določene prednosti:
– dobiš lahko enako močnega dizla za isto ceno kot je bencinar, vendar pa je poraba vsekakor manjša, še posebaj, če boš kupovala večje vozilo
– dizelske mašine so bolj vzdržljive, se pravi, da se da z njimi prevozit več kilometrov, kar je še posebaj pomembno, glede na to da boš kupovala rabljen avto
– praviloma dizle ne kupujejo kakšni zdivjani mulci, ampak tisti, ki si želijo avto z majhno porabo za več let, tako da je večja verjetnost, da boš dobila vsaj približno ohranjen avto

Upam, da boj kaj pomagal

Svetujem ti Fiat Mareo, 1.9 JTD. Cena rabljenih vozil pa ni visoka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close