Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako zmleti ….

kako zmleti ….

lešnike, orehe, mandlje in podobne dobrote, če nimaš mlinčka. A bi šlo tudi s paličnim sekljalnikom? Se mi namreč lušta delat ene muffine s čokolado, suhimi marelicami in mletimi lešniki, jaz pa brez mlinčka.

lp metka

Lahko bi jih sesekljala z nožem. Ponavadi ne škodi, če je v pecivu tudi kak večji košček. Mislim pa, da bi s paličnim šlo. Konec koncev pa lahko kupiš tudi že zmlete.

Multipraktik (ne vem točno kaj si mislila z mlinčkom).

Zum, verejtno je mislila tisto napravo za mletje jedrc ( iz starih casov), ko vsujes v odprtino in potem vrtis z roko. Notri je tak boben kot ribezen in fino zmelje.Ni pa to mlincek. Nastali produkt je lepo rahel.Jaz jo imam in tudi v prodaji so se vedno.

Lahko v multipraktiku, ce ga imas; drugace pa nasekljaj. Lp

Ja, tisti mlinček, ki se fiksira na mizo 🙂 Se spomnim, da zelo zaškripa, ko pride vmes orehova lupina, potem pa ne gre več naprej.
Mak jaz najraje kupim kar zmlet, ker tega mlinčka nimamo več (ali pa je nekje “spravljen”).

lp

Če melješ s paličnim mešalnikom v plastični posodici za seklanje čebule, ti jo orehi ipd. lahko opraskajo. Če to ne moti ni problema, ker se zelo fino zmelje. Lahko melješ tudi v mlinčku za kavo če ga imaš. Le večkrat boš morala mleti, ker gre zelo malo vanj. Taki klasični mlinčki, ki jih omenja Babi so na prodaj v Merkurju. Meni ga je kupil moj fant, ker se je naveličal hoditi po stopnicah k njegovi mami po kavni mlinček. Kdaj pa kdaj je pa tudi lenoba dobra ane???

p.s. mlinček stane cca 2000 sit, zaenkrat sem ful zadovoljna.

Tudi jaz si pomagam z multipraktikom.

Hvala vam za odgovore. Bom pa kar s paličnim probala in kar bo, pač bo. Namreč nimam mlinčka za kavo, niti multipraktika. Moja kuhinja premore le en bogi mikser in palični. Akcija bo danes popoldne :-))

lp metka

Če nimaš nič, a imaš valjar – orehe, lešnike, … daš v polivinil vrečko, jo zapreš in valjaš po jedrcih. Če si dovolj močna lahko pride tudi drobno:)

Palični bo najbrž šel, a daj v visoko posodo, ker bo letelo okoli!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close