Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako zmleti kekse

Kako zmleti kekse

Pozdravljene!

Tako hvalite ledeno skutino pecivo, da sem se tudi jaz odločila, da ga naredim. Včeraj kupim sestavine, zvečer zaspim z otroci, danes pa keksov nikjer – so izgleda škrati ponoči okrog hodili ….

Zares: kako zmeljete oz. zdrobite kekse tiste, ki nimate tistega strojčka za mlet?

Hvala za nasvete in lep dan,

M.

Če imaš mogoče multipraktik-jaz jih zmeljem kar tam (s tistimi nastavki-ploščami).Tudi orehe zmeljem tam, na fino in bolj grobo-za domačega prijatelja.Ni ga čez komot…

Na čisto podlago, pa z valjarjem čez!

Aja, tudi z valjarjem; kekse pa dam kar v polivinil vrečko, da jih nimam vse naokrog

jaz tudi delam tako kot hali, je res enostavno. Samo v vrečko s keksi in na eni stani jo lahko za vsak slučaj zavežete z gumico. Potem pa z valjarjem nad vrečko 🙂
LP

Najbolj enostavno jih zmelješ v multipraktiku. Jaz jih dam kar v posodo multipraktika v kateri je nož. Zdrobijo se zelo na drobno. Če jih melješ na ploščo leti vse naokrog.

Najhitreje je z multipraktikom, uporabna zadeva je s polivinil vrečko in valjarjem. Možnost je pa tudi ribanje na ribežen – na tisti del ko je najdrobnejša ribana kaša.

lp, Ela S

Eno uro nazaj sem jih zmlela v multipraktiku z nožkom. Kot je napisala Stefi, je hitreje kot z nastavkom (ploščo) za strganje in bolj učinkovito, saj vse zmelje enakomerno.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kdor ima multipkraktik,absolutno z njim z nozem.Jaz jih nekaj zdrobim skoraj v moko,nekaj(polnozrnate) malo bolj grobo-daje obcutek hrustljavosti.

Lp Babi

Jaz pa nimam ne valjarja niti multipraktika. Dam jih v vrečko in potolčem s kladivom za meso. Isto delam z orehi, če jih želim bolj na grobo zdrobljene.
Lep pozdrav vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close