Najdi forum

Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › Kako zmleti kekse

Kako zmleti kekse

Pozdravljene!

Tako hvalite ledeno skutino pecivo, da sem se tudi jaz odločila, da ga naredim. Včeraj kupim sestavine, zvečer zaspim z otroci, danes pa keksov nikjer – so izgleda škrati ponoči okrog hodili ….

Zares: kako zmeljete oz. zdrobite kekse tiste, ki nimate tistega strojčka za mlet?

Hvala za nasvete in lep dan,

M.

Če imaš mogoče multipraktik-jaz jih zmeljem kar tam (s tistimi nastavki-ploščami).Tudi orehe zmeljem tam, na fino in bolj grobo-za domačega prijatelja.Ni ga čez komot…

Na čisto podlago, pa z valjarjem čez!

Aja, tudi z valjarjem; kekse pa dam kar v polivinil vrečko, da jih nimam vse naokrog

jaz tudi delam tako kot hali, je res enostavno. Samo v vrečko s keksi in na eni stani jo lahko za vsak slučaj zavežete z gumico. Potem pa z valjarjem nad vrečko 🙂
LP

Najbolj enostavno jih zmelješ v multipraktiku. Jaz jih dam kar v posodo multipraktika v kateri je nož. Zdrobijo se zelo na drobno. Če jih melješ na ploščo leti vse naokrog.

Najhitreje je z multipraktikom, uporabna zadeva je s polivinil vrečko in valjarjem. Možnost je pa tudi ribanje na ribežen – na tisti del ko je najdrobnejša ribana kaša.

lp, Ela S

Eno uro nazaj sem jih zmlela v multipraktiku z nožkom. Kot je napisala Stefi, je hitreje kot z nastavkom (ploščo) za strganje in bolj učinkovito, saj vse zmelje enakomerno.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kdor ima multipkraktik,absolutno z njim z nozem.Jaz jih nekaj zdrobim skoraj v moko,nekaj(polnozrnate) malo bolj grobo-daje obcutek hrustljavosti.

Lp Babi

Jaz pa nimam ne valjarja niti multipraktika. Dam jih v vrečko in potolčem s kladivom za meso. Isto delam z orehi, če jih želim bolj na grobo zdrobljene.
Lep pozdrav vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close