kako zmehčati medenjake
medenjakov ne pecem. ravno danes pri kavi pa mi je kolegica povedala,da je kupila takoooo veliko struco belega kruha. ker zivi sama s sinom,me je kolicina malo zacudila!:) rekla je,da kruh /svez(/ nareze in ga da v skatlo med medenjake,da se zmehcajo. verjetno je kaj na tem- kolegica pece medenjake ze leta! lp petra
Meni pa je po nasvetu, seveda “pobranem” tukaj, uspelo medenjake zmehčati čez noč. In to re s kruhom. Tako, da kar poskusi, kajti preverjeno deluje. In nihče se ne more načudit, kako imam lahko tako mehke medenjake. Postopek pa je takšen: Medenjake nadevaj v škatlo, dodaj kos (košček) kuha in vse skupaj zapri. In presenečena boš. Če boš to naredila zvečer, bodo zjutraj medenjaki presenetljivo mehki, kruh pa trd in suh kot kamen. In kruh v škatli potem seveda zamenjaj s svežim.
Ampak pazi, zadeva je nevarna. Zaradi te pogruntavščine sem jaz zadnjih 10 dni že trikrat pekla medenjake. Lansko leto, so zdržali cele tri tedne (saj so bili trdi kot kamen). Letos pa izginejo neznano kam v treh dneh.
Dober tek!
Arja
Forum je zaprt za komentiranje.