KAKO ŽIVIMO
Mene pa zanima, kaj je s folkom, da se nc ne trudi za zascito svojega okolja-se mi zdi, da vsi sam se na kes gledajo, noben pa ne pomisl, da cez nekej let ne bo mogel svojga kesa pojest, ko bo zemlja zastrupljena(no, v veliki meri je ze), voda onesnazena s pesticidi in drugimi kemikalijami, zrak poln strupenih plinov…HALOO?? A noben ne opazi, da razsaja rak, kamorkoli se ozres.. Kaj bo sele z nasimi otroci..se bodo preselili na Mars? Jemo umetno hrano, napumpano z raznoraznimi kemikalijami, da zraste na hitro, da je pridelek velik in lep, ampak posledično mineralno osiromašen in poln strupov,ki se nalagajo v nas. Da o vodi sploh ne govorim.. Men se to zdi GROZNO, se bolj pa to, da se, razen redkih posameznikov, nihče ne oglasi, ne protestira in bojkotira npr. plačevanja te zastrupljene vode..Kot bi bli ljudje slepi za posledice uničevanja narave. Še kmetje niso več to kar so bli-gledajo na to, dajim bo vse hitro zraslo in živali hitro spitane, da bo čim ceneje in hitreje, briga jih za vse strupe(mogoče tut da kdo sploh ne ve). Sej vem, kriva je tud politika, ki tak način podpira, če že ne celo vsiljuje, ampak ZAKAJ HUDIČA SE NIHČE NE OGLASI in zakaj ne STOPMO SKUPEJ in nardimo nekej za NAS IN NASE OTROKE. Tudi ko gledam okrog sebe svoje studentske vrstnike…boli jih, dobesedno…mene pa tko žalosti!!!
No ja, o tej temi že tolikokrat pisano, nič konkretnega povedano. Sem univ.dipl.ing.agr., študiram magisterij iz Varstva okolja. Lahko si mislite, da ima kar zajetno mnenje o tej temi. Niti se mi ne da na veliko pisat. Je res, kmetje pretiravajo, je pa tudi res, da porabniki (kdo že?) kupijo le lepa, nepikasta jabolka itd. Poleg tega jih veliko govori o vodah in smeteh, a v gorah je ogromno smeti, prav tako po bregovih rek. Vsi se pridušajo čez raznorazne dodatke jedem, a večina ne pomisli in kupi brezpremišljeno kar je na policah. Vas sicer ne poznam in tole ne bo vam mišljeno, ampak govorit je lahko, konkretnega pa malokdo kaj naredi.
Imam eno ponudbo, namreč imam sadovnjak hruške, letos škropljen le enkrat, na plodovih se pozna: toča, dež, jabolčni zavijač, škrlup, piki in ugrizi insektov, pa še kaj bi se našlo. Če bi to ponudila kakšni trgovini, verjetno vam je jasno, da bi me ne jemali resno. Torej, kje lahko to sadje ponudim, ki je pravzaprav skoraj bio sadje (če odštejem eno škropljenje). A mislite, da bi ga kdo vzel? A ste za akcijo pa ga greva prodajat v Ljubljano ali drugo mesto, tako na javni plac? Bom zlo vesela, ker mi je tega sadja kar škoda vreč na gnoj. Če vas pa zanima, vam z veseljem šenkam kakšno kilo, samo da mi ne bo treba stran vreč.
Ja, tud moj dedek nič ne škropi in meni se to zdi neprecenljive vrednosti. Tudi vaše sadje bi z veseljem prodajala, ampak je res, da se ljudje premalo zavedajo, kako pomembno to vpliva na zdravje- takrat se bodo, ko bo prepozno. Imam pa eno idejo: kaj ko bi midve pred faxom po eni nizki ceni prodajali to bio-sadje? Jaz sem tudi studentka biotehniske in tam je sploh pomanjkanje kaksnih dobrih virov hrane (samo avtomati in nagravzna kantina:) in pomoje bi akcija ful uspela. Torej..(mas moj mail)
ne vem zakaj govorite o bio sadju ,ki je kljub temu da ni bilo škropljeno zraslo na nič kaj bio zraku.tudi jaz imam doma 2 jablani ki jih nič ne špricam pa vseeno nisem sigurna da so čisto zdrave ampak vsaj vem da niso škropljene sicer pa se ne obremenjujem s tem kaj je zdravo in kaj ne saj od nečesa moraš umret.sama osebno pojem izredno veliko sadja pa sem vseeno kar naprej nekaj bolana tako da tudi to z veliko vitamini pri meni ne vžge,mož pa sadja videt ne more v vseh oblikah pa še ogromno kadi pa zdravnika ni videl že 10 let.saj ne da bi mu želela da zboli je pa smešno da jaz pojem več takoimenovane zdrave hrane pa sem več bolana.kar ti je usojeno bo prišlo tako ali drugače.
Forum je zaprt za komentiranje.