Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako zgostiti…

Kako zgostiti…

npr. omako ali golaž? Bele moke skorajda nikoli ne uporabljam, ker ni zdravo. Kaj pa menite o uporabi polnozrnate moke?

Z drobtinami ali pa z riževo moko.

S koruzno moko gre.

z gustinom !

Seveda lahko tudi s polnozrnato, a bo bolj pocasto ali pa tud ne, ker tista žlička moke – a ni vseeno, nima kaj škodit. Gostiš pa lahko z vsako moko, bo okus vsakič drugačen, s krompirjem, ovsenimi kosmiči, pretlačeno zelenjavo, rdečo lečo … a vsako doda svoj okus. Zato sama, če že (ker sem vseeno bolj zelenjavarca) vedno kar belo moko. Sem pa sicer preizkusila skoraj vse našteto, a ni šans …

ah,bela moka ti ne bo škodla…

Za omake, ki se dolgo kuhajo, nastrgam surov krompir na ribežen za sir – tisti z majhnimi luknjicami.
Se mora kuhati potem še pol ure, da se čisto razpusti.

probaj, pa boš videla
sicer pa jaz z gustinom ali z belo moko
pri vsem tem onesnaženju in umetnih rečeh, ki nas obdajajo, ti ena moka res ne predstavlja življenjske nevarnosti

s tisto žlico bele moke si ne boš naredila bistvene škode, boš morala kar nekaj takih omakc pojest, da bo za eno belo žemljico:)))))))))))

Jaz pa vedno zgostim razne omake kar z kakšno gosto juho.
Nap. česnovo ali gobovo gosto juho iz vrečke ali kakšno omako iz vrečke.
Samo toliko, da zgosti. Ponavadi jo porabim 1/3 za zgostitev, pa še okus da…

Preverjeno ok s polnozrnato moko, samo malo manj je daj, ker se potem ko kuhaš še malo napne in lahko postane pregosto.

Če boš dala dovolj čebule in jo mehko spražila, ne boš potrebovala nobenega gostenja.

1 kg čebule / 1 kg mesa
najboljša je rdeča čebula, vendar moraš paziti, da je ne zažgeš. Moraš jo zmehčati, da se pravzaprav skuha in razpade. TO ti pravilno zgosti golaž.

Z moko gostijo golaž v gostinskih lokalih. Zato tam nikoli ni tako dober kot doma, kjer ga lahko skuhaš pravilno.

Ovseni kosmiči

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close