kako zasenčiti
Stanovanje gleda na jugo-zahod, balkon zastekljen, prejšnji lastniki niso dali rolet na balkonska okna in zdaj iščemo rešitev, kako bi ga zasenčili, ker je na njem vroče za pop*.
So rolete rešitev?
Kaj pa žaluzije?
Kaj pa platnene rolete, ki imajo na eni strani odbojno folijo?
Balkon je super stvar, ampak če je na njem prevroče, pa tudi ne služi svojemu namenu. V stanovanje bomo montirali klimo. Obstaja kakšna mini klima za balkon?
klima za balkon, svašta ideje!! In kakšna je potem funkcija takega balkona? Jaz sem v novem stanovanju najprej odstranila stranske plošče (zastekljen na srečo ni bil), tako da imam zdaj maximalno odprt balkon, na njem gledam sončne zahode, berem, uživam v poletnih večerih, vrtnarim…to je moja mala terasa,v uporabi celo leto razen zime. Pa imam tudi jug-jugozahod, ampak ker je prepišen ni panike, poleti si na strik za perilo obesim senco in je. Okoli mene imajo zastekljene balkone, v njih pa fitnes soba, skladišče, ropotarnica… res ne razumem te slovenske fascinacije z zastekljenimi balkoni, tebe pa tudi ne
Če je dovolj prostora, na zunanjo stran montiraš rolete. Če ni, pa malo širše žaluzije. Glavno, da sonce ne ogreva šip.
Na zaprt balkon se lahko da manjša prenosna klima, samo mora imet fiksni odvod ven. Takšno probaj najdit, ki bi bila primerna za kamp prikolico.
Kaj pa varianta, da stekla odmontiraš? Da balkon spet dobi svojo podobo, zasenčiš pa s tendo ali čem podobnim? Pomisli na vse mogoče variante, potem pa izberi.
Jeseni smo kupili stanovanje in balkon je že bil zastekljen. Celo zimo je bil v uporabi, smo balkončkali kadarkoli se je pokazal kak žarek sonca in to zimo ga je bilo obilo. Celo v kratkih rokavih smo sedeli na balkonu sredi januarja. Zdaj se je izkazalo, da kar je bilo pozimi rajsko, bo poleti peklensko.
Želim si rešiteve, ki bi nam omogočila balkončkanje tako pozimi, kot poleti.
Ne, ni zelen, pa tudi rjuha ni. Ne vem, zakaj bi to koga motilo.
Ne razumem pa zato, ker mi še noben ni razložil, kaj je funkcija takega balkona?Mi boš mogoče ti? Res me zanima…
Avtorici pa – ne vem, če je možno imeti vse – zimski vrt pozimi in uporaben balkon pomladi,poleti,jeseni. razen če je tak, da se lahko čisto odpre. Drugače pa bo ob prvi vročini postal savna, če imaš rolete dol pa tudi ni noben užitek sedeti v temi? Priznam, da z zaprtimi balkoni nimam osebnih izkušenj. Vidim pa, da jih imajo ljudje bolj za shrambe in ropotarnice kot za balkončkanje (mi je všeč beseda, točno to jaz na veliko počnem :).
Jaz imam na oknih zunanje rolete, ki sem jih namestil naknadno http://www.roletarstvo-bayer.si/sencila/rolete/[/url], dobil sem jih po kar ugodni ceni. Nekaj časa sem se odločal med roletami ali žaluzijami pa sem se odločil za prve.
Poleti ko je vroče imam večinoma odprto okno na kip ponoči, zjutraj ko je še mrzlo pa odprem na stežaj, ko grem od doma pa 3/4 zagrnem in zaprem okna ali jih pustim na kip. To ohrani dokaj nizke temperature v stanovanju, čeprav živim v mansardi.
Forum je zaprt za komentiranje.