Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako zaščititi pred vlago?

Kako zaščititi pred vlago?

Zanima, če je kdo že imel podoben problem in kako ste ga rešili.

Potujem na območje, kjer je veliko vlage in kot sem slišal, se zaradi tega zelo rado pokvrarijo naše elektonske stvari. V mislih imam digitalni fotoaparat, videokamera, prenosnik ipd.

Kako vse to zaščititi pred vlago?

Upam, da kdo to ve in da bom znal pomagati, kajti ne bi rad teh stvari uničil, potem bom pa ostal brez slikic in filmov….skratka brez lepih spominkov.

Hvala in LP!

Dobijo se “vrečke” Aquapac (www.alter-sport.si/aquapac/) jaz jo uporabljam za fotoaparat in mi že par let dela BP. Tudi pod vodo.

Sam jo jutri mahnem v trope in najbolj me skrbi, kako bom SEBE “zascitil” pred vlago, da ne bi zbolel:) Poskusil bom z vitamini in neoanginom.- Se kaksna ideja?

Šnopec

Ne vem, kako boš pred vlago zaščitil aparate, a če se ti naredi žulj ali se poškoduješ in se ti ne bo naredlila krasta, vzemi sobo z air-conditionom za dan ali dva in življenje ti bo bolj prijetno.

Pri takih ranah pomagajo obliži različnih velikosti, ki so zelo vpojni in nedostopni za zunanjo vlago. Če te zanima poizvem kaj več.

Kar nekaj dni sem preživel v kostariški džungli, vlaga in vsakodnevno deževje pa ni naklonjeno fotografski opremi. V foto trgovini sem nakupil blazinice silika gela in ji dal v fotografsko torbo. Celo torbo sem zavil v pvc folijo in jo nosil v nahrbtniku (stvar je funkcionirala tudi ko sem cel padel v potok, fotka pa je ostala suha). Problem je, če jo stalno nosiš okoli vratu, imej fotko pod srajco, da jo stalno padajoče kaplje ne zmočijo. Zvečer vse temeljito razstavi in obriši s suho krpo, potem pa v torbo s silika gelom.
P.S. Objektivov v vlažni džungli raje ne menjaj. Če pa, stori to na jasah.
LP
T

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close