Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Kako zapreti s.p. ..

Kako zapreti s.p. ..

.. oziroma kako naprej?? S.p.-ja ne morem zapreti, ker imam cca 300€ neplačanih prispevkov, na zavod se ne morem prijaviti, ker imam aktiven s.p., kredita, limita .. ne morem dobiti, ker moram dostaviti potrdilo o plačanih prispevkih. Pošiljam vloge za delo, kličem .. pa NČ!!

pa kdo je rekel, da ga ne moreš zapret, če nimaš plačanih prispevkov.

sposodi si teh 300€ in čimprej zapri ter se prijavi na zavod. Imam pa občutek, da je znesek, ki si ga dolžan precej večji kot 300€, ker to ni tako velik znesek, da se ga ne bi dalo dobiti in vso stvar zapreti.

Čeprav nimaš plačanih prispevkov in imaš dolg do davčne, lahko zapreš, če ne zapreš, se bo ta dolg samo še povečaval. Zapri s.p., potem se prijavi na zavod (potreboval boš bilanco) in v skladu z delovno dobo lahko dobiš tudi nadomestiloo za brezpsoelnost (če bilanca ne kaže ful plusa).
Včasih je bilo tako, da z dolgom na davčni nisi mogel zapreti s.p.-ja, danes lahko. preizkušeno

Hvala!

Davčni nisem dolžen več, nekaj še rač. servisu, posl. partnerju, vendar so tudi meni dolžni. Grem na DURS.

Lp!

Pozdravljeni,
Imam s.p. in imam cca 50.000€ zaloge, ki pa ni vredna skoraj nič (nekurantno blago se je nabiralo 10 let) sedaj sem v situaciji, ko niti prispevkov več ne morem plačevati in bi zaprl s.p, da ne tonem v še večje dolgove. Zanima me kaj moram storiti in ali lahko to zalogo odpišem in koliko ddv-ja od tega moram še plačati tudi, če odpišem ali odpeljem na odpad.
za odgovor se zahvaljujem.
Lep pozdrav,

Potrebno je določiti novo (tržno) vrednost blaga in razliko odpisati.
Naredite nek zapisnik s čim več pojasnili in dokazi (predlagam, da ga tudi poslikate) in odpišete.

Moj prijatelj je ob zaprtju, moral za blago v skladišču obračunat DDV in ga sedaj vrača DURSU. 🙁

KAM SEE OBRNEM DA ZAPREM S.P.

Najlažje je, da se obrnete na E-vem točko, kjer uredijo vse.
Pred prenehanjem morate objaviti, da boste prenehali z opravljanjem dejavnosti.
Narediti morate izbris iz sodnega registra.
Odjaviti se morate iz zavarovanja.
V roku enega meseca poročati davčni obračun.

Seznam VEM točk:
http://evem.gov.si/evem/infoVstopneTocke.evem

Pozdravljeni!
Ker ne vem več na koga se obrniti zaradi tako različnih inf. upam,da mi boste uspeli vsaj vi nekako svetovati kako naprej:
1.ali se lahko s.p. zapre kljub neplačanim prispevkom(davčna)
2. kako je v tem primeru z delovno dobo
3. kako do osebnega stečaja
Za odgovore se vam lepo v naprej zahvaljujem

Jaz tudi zapiram podjetje. Dolg do prispevkov in davka je približno vse skupaj cca. 500 EUR.

Pravkar sem se odjavila iz e-vem. (+3 dni odjave)

Ali lahko zaprosim DURS za odpis dolga? Namreč nimam jih s čim plačat.
Imam tudi kreditno linijo na banki in sicer sem tam dolžna cca. 500 eur. Ali lahko zaprem poslovni račun kljub dolgu in se dogovorim za obročno odplačevanje? Imam pa problem in sicer je računovodstvo v aprilu oddal 3-mesečni obračun DDV. Pred tem ko so oddali davčni obračun so napisali, da imam osnovna sredstav v višini cca. 7000 eur. Teh sredstev ni. Ali moram na DURS poslati kakšen obrazec za odpis? Z računovodstvom sem tudi prekinila. Kako se lahko znebim teh osnovnih sredstev, če jih ni?

Pa zanima me tudi kako je zdaj z vračanjem DDV, ker sem bila DDV zavezanec. Kako jih naj vrnem, če nimam za preživetje – nobenih prilivov. Lahko prosim za odpis?

Za vsakršno pomoč se Vam zahvaljujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close