Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako z narcisoidi

Kako z narcisoidi

Če je ženska narcisoid, še ni lahka.

Robi, kot sem napisala. Iščem izkušnje ostalih, ki so že imeli opravke s tako osebo. Torej, če pišeš, piši kako si ti rešil težave. Si imel take izkušnje? Očitno ne.

To je drugače tožarjenje.

To je drugače tožarjenje.[/quote]

Aja?

fak nisem vedo da se firme tožarijo emd sabo… ko jim kdo patente vzame

FAK KERI OTROCI NO!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Mogoče ni bil tvoj namen analizirati, vendar nekaj stvari je treba razjasniti. Jaz ti samo želim povedat, da ne moreš ti odločat o tem, kdo je narcisoid in kdo ni, ker dvomim, da si strokovno usposobljena.
Če imaš res opravka z njimi, ti bo najlažje, če boš razumela, zakaj so takšni, kot so in jih takšne najprej sprejmeš. Če pa to želiš, je potrebno analizirati.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Daj matkič, gre za odnose znotraj firme, ne med firmami. Ne gre za nobene patente.
Ne boš verjel, amapk šefi sovražijo, vsaj večina, tožarjenje. Smo že imeli primere, ko so nekateri letali k njemu tožarit sodelavce in je pobesnel, nad tožikahlami seveda. Pričakuje, da smo toliko zreli, da se znamo sami med sabo pomenit.

Drugače pa bom komentirala le še tiste, ki boste napisali svoje izkušnje. Na razna teoretiziranja se mi ne da več oglašat.

To je drugače tožarjenje.[/quote]
Včasih je to edina pot, da se naredi red v neki firmi. Če se nekdo ne zna držati pravil firme, ga mora “prijeti” nekdo, ki je višje na poziciji. Ta pa mora najprej zvedeti, kaj se sploh dogaja, da lahko ukrepa.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

S to avtorico se je nemogoče pogovarjati, me ne čudi, da ima s sodelavkami težave. It teme se umikam, nimam energije za takšne bedarije.

Mogoče ni bil tvoj namen analizirati, vendar nekaj stvari je treba razjasniti. Jaz ti samo želim povedat, da ne moreš ti odločat o tem, kdo je narcisoid in kdo ni, ker dvomim, da si strokovno usposobljena.
Če imaš res opravka z njimi, ti bo najlažje, če boš razumela, zakaj so takšni, kot so in jih takšne najprej sprejmeš. Če pa to želiš, je potrebno analizirati.[/quote]
Vsi bi samo neke instant rešitve in potrditve kako so drugi vse krivi.

Če se gre le za količino pozornosti, potem je to res tožarjenje. Če pa se gre za krajo in s tem namerno povzročanje škode, pa ni tožarjenje, ampak dolžnost, da se takšne zadeve prijavijo.

Mi imamo eno tako. Čim bolj stran od nje. Na FB daje celo na pol gole fotke. Šefa pa ima med fb frendi. Adijo pamet.

Saj nam sploh nisi dala konkretnega primera, kako naj ti odgovarjamo drugače, kot po nekih teorijah. Sploh ne vemo, v čem je težava. A to, da “morate” to gospo fotogarafirati in gledati njene slike? Ni vam treba, če ne želite. To je moj nasvet. Sicer ne vem, kakšne težave to prinaša v firmi, ker si preveč skrivnostna.

Še enkrat, ampak tokrat res zadnjič. Marko, RObi, tisti, ki imajo izkušnje s takimi primeri, že vedo za kaj gre. Kalipso, jaz pa v jok in na drevo, ker se ti umikaš.
Ja, tudi naša ima gole fotke na netu, ampak to ni moj problem. Je ne lajkam :).

Odvisno kako dobro se razumeš s šefom 😉

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

pa kaj … nekdo pač mora biti spredaj … in to je lahko le tista/i, ki se zna preriniti v ospredje.

siimonca, se ti ne zdi mal čudn, da prav privlačiš narcise v svojo družbo?

tud jaz mislim, da si mal fovš, ker se ona zna promovirat

Narcisoidi so tudi tipi, ki mislijo, da so tako hudi, da bo vsaka ženska takoj skočla z njim v posteljo, četudi je lezbijka :).

Pa to je tudi narcizem, če se vtakneš v vsak pogovor, čeprav nimaš pojma zakaj gre in potem komentiraš, da je itak beden pogovor in brezvezen 🙂

He he, seveda da ne, če pa ste v njeni družbi peto kolo in vas nihče ne opazi.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Pa tipi, ki pišejo vse kake morajo biti ženske glede videza, ker so oni tako super, potem pa ga vidiš pa vidiš , da je en grdavš.

Pa tipi z dragiim avti, ki se afnajo okrog in izsiljujejo prednost

pa ženske, ki se gole fotkajo in dajejo na fb, da pritegnejo moške, tudi

a je kakšna razlika v “sprejemljivosti” med narcisi in alternativci [sub](grde babnice in desci brez denarja)[/sub] — oboji pač furajo nek fazon … komur niso všeč se ji izogne (ni težko) oz. jih prepodi s svojega podorčja

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

No, zdaj pa resno. Kako je treba ravnati z narcisoidi v službi? Odvisno, ali gre za šefa/šefico ali samo za nekega sodelavca/sodelavko, ki nima posebnega vpliva na nas. V primeru, da je tak šef, ga je treba pogosto hvaliti in govoriti, da je nenadomestljiv, zelo sposoben ipd. :)) Nikoli v njegovi bližini ni dobro izstopati v smislu – jaz vem več kot ti oz. ti nimaš pojma. Narcisoidni ljudje so tudi maščevalni in to se lahko pozna pri plači.

Če gre pa za neko sodelavko, ki nima tolikšnega vpliva na tvoje delo, jo pa samo ignoriraj oz. se čim manj pogovarjaj z njo (zgolj službeno). Ljudje, ki se preveč “ven mečejo” gredo na živce tudi drugim le, da nimajo poguma tega reči dotični osebi. Poskušaj spraviti ljudi na svojo stran, samo ne z nastopaštvom, ampak z vljudnostjo in diplomacijo.

Ti kot pravnica jo lahko celo tožiš :))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Kako z narcisoidom? Skriješ mu ogledalo….

Ali pa na FB daš svoje gole fotke in upaš, da boš bolj všeč svojemu šefu. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close