Kako vi ljubite?
Kako vi ljubite?
Najprej moram povedati, kaj je ljubezen. Ljubiti nekoga pomeni, da mu želiš dobro. Da ti je njegova dobrobit enako pomembna kot lastna. Nekoga zelo ljubiti, pomeni, da mu želiš zelo veliko dobrobiti. To nima ničesar opraviti z zaljubljenostjo. Zaljubljenost je samo strast, ki je ni mogoče raztegniti na več kot leto dni. Ljubezen ni sebična. Če nas nekdo ljubi, mu ni vseeno, kaj mislimo, kaj čutimo, česa se bojimo in kaj nas radosti. Če ni tako, nas nima rad. To je dejstvo. Čeprav nam lahko ves čas ponavlja, da nas ljubi. Tudi če nam nekdo govori, da nas nima rad, pa nam pomaga, skrbi za nas, nam prisluhne, nas pomiri v bolečini – mu ne smemo verjeti. Tak človek ljubi. Sam skrbim za ljudi, ki jih imam rad, sem intenziven del njihovega življenja. Ljubim lahko zelo, malo, malo bolj in najbolj. Toda ko ljubim, skrbim za ta odnos. Ljubiti pomeni biti srečen zaradi obstoja ljubljenega. Patetično? Ampak tako je.
Od Sigmunda Freuda dalje je bilo vprašanje, kaj hočejo ženske, bolj v ospredju od tistega, kaj hočejo moški. Kaj torej hočejo moški?
Kateri moški? Razsvetljeni? Pametni? Neumni moški?
Ne ovinkarite.
Večina bo rekla, dober par jošk, dobro rit in uslišano željo, da lahko fukajo ves dan.
Torej hočejo dober seks?
Ja. In dobre joške (smeh). In dobro rit. Še posebej pa si, na primer, ne želijo težav.
Z ženskami?
Ne. Težav na splošno. Hočejo dobro službo, nočejo težav z denarjem ali s čimerkoli, hočejo mirno popoldne doma, na kavču, dobro večerjo, ogled nogometne tekme na televiziji, dober seks ter nato hiter in dober spanec. Toda na srečo se vse to spreminja. Mlajši moški si želijo partneričine družbe v vseh smislih, naučili so se, da tisto, kar sem prej našteval kot želje moškega, ne zadostuje za to, da bi bili srečni. Moški pa hoče biti srečen. Za to pa potrebuje žensko, ob kateri bo rasel.
Kaj potem hočejo ženske? Seks in denar? Ne hkrati, seveda.
(smeh) Ne hkrati, to ste dobro povedali. Vzgoja je še vedno seksistična. Mati, tudi oče, ampak predvsem mati, deklico vzgaja in ji prigovarja, da se mora poročiti. In da bo šele po poroki spoznala spolnost. Tudi to se, hvala bogu, spreminja. Dečka pa mati in oče, predvsem oče vzgaja in mu prigovarja, naj čim prej okusi spolnost, čim več, ko pa se je naveliča, naj se poroči. To je noro! Rezultat tega je, da v zakonih ni spolnosti. Danes je drugače, ženska lahko izbira, s kom in kdaj bo imela spolne odnose. Mislim, da so časi, ko je ženska bila ali mati ali ‘prostitutka’, minili. Danes so ženske matere in obenem uživajo v spolnosti. In to je čudovito. Zgodovina je ženske spremenila … Pred časom sem napisal članek, da osvoboditev žensk ni bila samo rezultat njihove mentalne osvoboditve, temveč predvsem dejstev, ki so jim spremenila življenje.
Bolje bi bilo, če bi se stvarca množila namesto delila…. ;)[/quote]
Ne, ne… če preveč množiš “lepo stvar”, se nikoli dobro ne izide… enako je s slabimi 🙂
Se kar strinjam z =2 tudi lepe stvarce, kot je ljubezen idr….. je treba poraz(deliti)… :)[/quote]Če deliš vsak dobi en (mali) košček te stvarce, če množiš dobi vsak vedno več….
Samo če množiš z nulo, al pa če nič deliš….imaš koliko? 😉
Ne vem a smo ljudje tako slabi v matematiki in ne obvladamo vseh računskih operacij enako, ali nismo nikoli zadovoljni z rezultatom….. :/ 😉 :)))
V gostilni točajko opiti gost vpraša:
“Punca a znaš računat?”
“Znam.”
“Potem pa računaj nocoj name….”
Ps
Zadnji odgovor sem malo samo-cenzuriral, da me prior Robi ne bi ošteval/brisal 😉 🙂
Bibita ti znaš računat? 😀
Ne, ne… če preveč množiš “lepo stvar”, se nikoli dobro ne izide… enako je s slabimi 🙂
Se kar strinjam z =2 tudi lepe stvarce, kot je ljubezen idr….. je treba poraz(deliti)… :)[/quote]Če deliš vsak dobi en (mali) košček te stvarce, če množiš dobi vsak vedno več….
Ne vem a smo ljudje tako slabi v matematiki in ne obvladamo vseh računskih operacij enako, ali nismo nikoli zadovoljni z rezultatom….. :/ 😉 :)))
“Punca a znaš računat?”
“Znam.”
Ps
Zadnji odgovor sem malo samo-cenzuriral, da me prior Robi ne bi ošteval/brisal 😉 🙂
Bibita ti znaš računat? :D[/quote]
V prvem postu si pisal samo o množenju, deljenja sploh nisi omenjal… zdaj pa se vun vlečeš.:)
Na pamet nič ne računam 🙂
Če deliš vsak dobi en (mali) košček te stvarce, če množiš dobi vsak vedno več….
“Punca a znaš računat?”
“Znam.”
Ps
Bibita ti znaš računat? :D[/quote]
V prvem postu si pisal samo o množenju, deljenja sploh nisi omenjal… zdaj pa se vun vlečeš.:)
Na pamet nič ne računam :)[/quote]Sedaj sem malo razširil pogled oz nabor računskih operacij 😉
A na pamet ne gre, ker ni…česa že?
Bibitka menda ja ne?
tako je in vse to se ve že vsaj 2000 let, o tem je govoril Jezus, ni tu nikakršne patetike, in kdor ljubi iskreno tudi ne obsoja…patetiko izvajajo ponavadi tisti, ki so bolj papeški od papeža..je tu gor nekaj takih primerkov:)
[/quote]
Eno resno vprašanje; kaj pomeni ta izraz “bolj papeški od papeža” oziroma kako si ta rek razlagati?
Ammmm krajša in lažja pot ni vedno v resnici tudi boljša, sploh pa današnja tehnologija je občutljiva na izpade energije, prenapetosti…. hitro si v temi, potem pa tavaš in vzdihuješ od muk…… :)))))
Kaj vse nam brez večjega napora današnja tehnologija omogoča. Lahko razširimo in krčimo brez nevarnosti in še točno je….
Ne pa eni hodijo na lov, ribičijo, po gobe…. potem pa halucinirajo cele noči…..cccccc
Bibitka ti si tudi bila z ribiči na tekmovanju in to celo v mokri majčki tam nekje za Savo.
Da nimaš kakšnih posledic? :)))))
tako je in vse to se ve že vsaj 2000 let, o tem je govoril Jezus, ni tu nikakršne patetike, in kdor ljubi iskreno tudi ne obsoja…patetiko izvajajo ponavadi tisti, ki so bolj papeški od papeža..je tu gor nekaj takih primerkov:)
[/quote]
Eno resno vprašanje; kaj pomeni ta izraz “bolj papeški od papeža” oziroma kako si ta rek razlagati?[/quote]
po dogmi velja papež za nezmotljivega, za vrhovno moralno avtoriteto katolikov in predstavlaj neposrednega božjega namestnika na zemlji, nekater pa poskušajo to preseči s tem, da se postavljajo neposredno v vlogo Najvišjega in so kot taki preprosto nezmotljivi, nepogrešljivi, moralno neoporečni (ker oni so izumili moralo in imajo edini pravico soditi o tem kaj je morala)….da poenostavimo, če smo mi beli z črnimi pikami, je papež poplnom bel, tisti pa ki so še bolj papeški od papeža pa si domišljajo da so še 10x bolj beli od paeža, nekako takole?
Eno resno vprašanje; kaj pomeni ta izraz “bolj papeški od papeža” oziroma kako si ta rek razlagati?[/quote]
po dogmi velja papež za nezmotljivega, za vrhovno moralno avtoriteto katolikov in predstavlaj neposrednega božjega namestnika na zemlji, nekater pa poskušajo to preseči s tem, da se postavljajo neposredno v vlogo Najvišjega in so kot taki preprosto nezmotljivi, nepogrešljivi, moralno neoporečni (ker oni so izumili moralo in imajo edini pravico soditi o tem kaj je morala)….da poenostavimo, če smo mi beli z črnimi pikami, je papež poplnom bel, tisti pa ki so še bolj papeški od papeža pa si domišljajo da so še 10x bolj beli od paeža, nekako takole?[/quote]
Hvala za lepo razlago; odkrito povedano moram jo proučiti, da bom vse napisano sploh razumela. 🙂
Res me je to zanimalo, ker včasih je kdo komu rekel, da je bolj papeški od samega papeža, pa sem si jaz predstavljala, da to pomeni, da je bolj pameten oz. pokroviteljski … nekaj v tem smislu.:)
Forum je zaprt za komentiranje.