Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako veste kdaj je POCENI tok?

Kako veste kdaj je POCENI tok?

Gledam stevec za strom in mi ni cisto nic jasno.
Kako veste, po kaksni tarifi laufa strom oziroma ali je kaksen pokazatelj, ki nam zagotavlja preklapljanje med razlicnimi tarifami?

Ga ne vidim in prosim za pomoc. Hvala.

Tudi sama na števcu ne vidim. Na starih števci je bila puščica. Sedaj na novih pa ni nič. Smo gledali vsi v familiji, pa nismo opazili. Tako sedaj slepo verjamemo zapisu na spletn strani Elektra, da je to vsak dan od 22 do 6 ure, cel vikend in praznike.

takrat ko je poceni tok, žarnice slabše svetijo.

Od kar imamo Golobovo vlado, elektrika ni nikoli več poceni. Pa še vedno bolj dražja bo, politiki vas kuhajo počasi kot žabo!

Vas kuhajo ? Koga to nas, a ti si pa iz Tunguzije al brezdomec?

Na elektronskem števcu imaš spodaj na levi strani podolgovat ozek ekranček kazalo in puščica ti kaže mislim, da je oznaka  T1, T2  višja tarifa, nižja tarifa. Je pa vsak dan nižja od 22-6 ure in vsak vikend ter prazniki. To je še sedaj, po novem pa več tega naj ne bi bilo.

Screenshot 2024 02 18 13 44 45 32 e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2455, 18.02.2024 ob 13:35

Na elektronskem števcu imaš spodaj na levi strani podolgovat ozek ekranček kazalo in puščica ti kaže mislim, da je oznaka  T1, T2  višja tarifa, nižja tarifa. Je pa vsak dan nižja od 22-6 ure in vsak vikend ter prazniki. To je še sedaj, po novem pa več tega naj ne bi bilo.

Jep, od julija dalje bomo imeli 5-tarifni sistem, pa še v visoko in nizko sezono bodo razdeljene.

Hvala.

modrivrag, 18.02.2024 ob 13:47

Screenshot 2024 02 18 13 44 45 32 e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f

@modrivrag 18.02.2024 ob 13:47
Hvala, ampak pri meni kaze samo prazen kvadratek, BREZ puscice na T1 ali Tx.
Navzdol kaze puscico na:
-Q
Vodoravna puscica pa res kaze na +P, tako, kot na tvoji sliki.
(ne znam slikce nalepit)

Če ni puščice na T1 ali na T2 pomeni , da nimaš elektrike

Sovražim Janšo!!, 18.02.2024 ob 18:33

Če ni puščice na T1 ali na T2 pomeni , da nimaš elektrike

????

Ali pa enotarifni stevec

Senza736, 18.02.2024 ob 14:01

Jep, od julija dalje bomo imeli 5-tarifni sistem, pa še v visoko in nizko sezono bodo razdeljene.

Še en kretenizem levice…

Mi imamo mal drugačnega kot na sliki za daljinsko, od Landis. kjer gledam levo pod 181 vißja, 182 nižja. Je pa do 6. ure zjutraj ße vedno nižja, ne do 5., kot pravi ena. Sem pa gledala malo zneske za jan., feb. od 2018 naprej, pa imamo približno glih do tega meseca. Kak evro gor ali dol. Smo pri Geni od takrat. Kako pa bo, pa ne vem.

Torej, da razlozim:

Imamo dvotarifni, daljinski stevec in, ja, imamo strom.

V soboto zvecer je stevec, levo spodaj, prikazoval cifro 1.6.0,
vceraj, nedelja, 1.8.2, danes zjutraj 1.8.1

Kvadratek, ki ga razlaga @modrivrag, je se vedno prazen in NE prikazuje nobenega T1 ali karkoli.
Smo pri Gen-i, stevec je Idis-dlms.

Anonimno 4120, 19.02.2024 ob 09:57

Torej, da razlozim:

Imamo dvotarifni, daljinski stevec in, ja, imamo strom.

V soboto zvecer je stevec, levo spodaj, prikazoval cifro 1.6.0,
vceraj, nedelja, 1.8.2, danes zjutraj 1.8.1

Kvadratek, ki ga razlaga @modrivrag, je se vedno prazen in NE prikazuje nobenega T1 ali karkoli.
Smo pri Gen-i, stevec je Idis-dlms.

V soboto ti je tudi kazalo 181 kot v nedeljo. 180 je skupni seštevek obeh tarif. Je treba malo počakati, da se premešajo in pol je npr. Danes 181, 180, vikend pa 182, 180

Nekje sem, 19.02.2024 ob 10:17

V soboto ti je tudi kazalo 181 kot v nedeljo. 180 je skupni seštevek obeh tarif. Je treba malo počakati, da se premešajo in pol je npr. Danes 181, 180, vikend pa 182, 180

Ja, OK. Hvala za odgovor.

Kaj pa pomeni cifra 1.6.0?

Ali ima zdaj sploh še smisel imeti dvotarifni tok, glede na to, da se obračunava po časovnih intervalih?

Anonimno 4120, 19.02.2024 ob 11:24

Ja, OK. Hvala za odgovor.

Kaj pa pomeni cifra 1.6.0?

Tega nimamo mi. Sem šla pa pogledati, kaj je, pa piše, da je konica delovne moči. Bo kdo drug razložil. Sem bolj za osnovne osnove.

Je bilo potrebnih kar nekaj telefonskih klicev, ampak zadeva je razjanjena. Torej:

1.6.0 je le podatek za Elektro LJ, ki za gospodinjstva ni pomemben (pomeni pa “konica delovne moci”).
1.8.1 je VT
1.8.2 je MT

Letos, od 01. 07. se bo zacela beleziti pet stopenjska tarifa, ne bo pa se zaracunavala, vse do konca leta 2025!
Ta, pet stopenjska tarifa (T1, T2 i.t.d), se bo obracunavala le za OMREZNINO.

Danes in do daljnega imamo se vedno star sistem VT in MT, kot je bil do sedaj. Se pravi:

VT od 06h do 22h
MT od 22h do o6h, razen med vikendi, prazniki – celi dan.

Upam, da bo ta podatek se komu prisel prav.

Kaj pa velokonocni ponedeljek? Vsako leto drug datum, le da je vedno ponedeljek

Elektronski števci vedo da je praznik, stari na mehansko uro pa tega ne vedo.

Dobro je, da vedo. Vsaj nekdo, ki nekaj ve….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close