Kako veš da odnos ni več to in je čas za razhod
Pozdravljeni,
s partnerjem se poznava 10 let, imela sva vzpone in padce. Letos pa se mi zdi, da sva odtujena. Spodbujam ga k preživljanju skupnega časa, k več spolnosti, pa se mi zdi da ni več tako kot je bilo med nama. Tudi jaz izgubljam voljo. Vidiva se bolj kot ne samo še zvečer in čez vikend. Tudi hobije se mi zdi da imava različne… kdaj se ženske začutile, daje čas za odhod? Otrok nimava, sva pa oba že 40.
Kako veš?, 09.09.2021 ob 19:11
Pozdravljeni,
s partnerjem se poznava 10 let, imela sva vzpone in padce. Letos pa se mi zdi, da sva odtujena. Spodbujam ga k preživljanju skupnega časa, k več spolnosti, pa se mi zdi da ni več tako kot je bilo med nama. Tudi jaz izgubljam voljo. Vidiva se bolj kot ne samo še zvečer in čez vikend. Tudi hobije se mi zdi da imava različne… kdaj se ženske začutile, daje čas za odhod? Otrok nimava, sva pa oba že 40.
Takrat, ko se začneš to spraševati je začetek konca. Ali do konca pride je pa odvisno od tega ali ima človek “jajca” za tak korak ali ne. Srečno
Po vsej verjetnosti je v tej zgodbi več stvari, ki nisi napisala. Napisala si, da nimata otrok. To je lahko en vzrok. Vsedita se za mizo v miru pogovorita, kar kdo hoče v zivljenju in če imata čista nasprotne cilje (en zeli otroke drugi ne itd.) potem nista za skupaj. Hobiji nimajo nobene veze z vajino vezo. Vsak rabi svoj hobi da lahko normalno deluje. Videvata se dovolj vsak dan in vikende. Mogoče je vzrok da po 10 letih se je eden od vaju vizualno zelo spremenil in ni prave privlačnosti. Druga moznost je sama komunikacija med vama, kar pomeni mora biti normalna komunikacija, brez manipolacij, prepirov vsak dan itd. Če nastajajo argomenti (prepiri) je te potrebno rešti na miren način se pravi na sredini se srečata, vsak pove svojo in potem s kompromisom. Če je tezava v komunikaciji potem bosta skupaj morala poiskat strokovno pomoč (psihologa). Moške privlačijo zenske, ki so ponizne, imajo zaupanje, hvaleznost in izkrene. Tretja moznost je vsak je šel v vezo z nekaterimi pričakovanji in ko spoznaš osebo dovolj dobro spoznaš tudi njene napake. Potrebno je osebo sprejeti z napakami, ker ima tudi dobre lasnosti in po vsej verjetnosti je teh več kot napak. Potrebno je sprejeti človeka takšnega kot je in ga ne poskušat spremeniti.
Glede da sta 40 let stara, in če imata podobne cilje, bi bilo bolje poskušat rešiti vezo to je moje mnenje.
Kren77, 09.09.2021 ob 21:35
Tudi pri meni je tako. Žena sploh noče seksa. Pa post traja že več kot eno leto. Namesto pogovora pa samo vpije. Jaz pa zaradi otrok tega nočem.
To je jasen znak njenega nezadovolstva ne tvojega. Glede spolnosti je to izkoriščanje tebe in tvojega dragocenega časa. V bistvo te manipolira, ker je zelo zaskrbljajoče za vajino zvezo. Glej ona je zgubila respekt do tebe, to kaze s tem da te kaznuje (spolnost) kriči nate. To je jasen znak, da ti hoče sporočiti da je zveze konec, nobena zenska ti nebo tega povedala ampak bo z svojim obnašanjem to pokaze. Bodi moški in ji podaj ultimat če ne zeli seksat boš jo zapustil in to tudi naredi, če ni pripravjena. Če kriči nate ji z mirnega povej da tega neboš več toleriral, in če se nemore normalno pogovarjat si naj poišče strokovno pomoč, če ne zeli tega boš jo zapustil. Dejstvo je da se nesmeš podrediti zenski, ker potem zgubi respekt in potem je zveze konec. Za naprej delaj malo več na svoji samozavesti, da se ti ne ponovi kaj podobnega. Ko zenska spozna, da je ona edina moznost v tvojem ziljenju, potem se začne tako obnašat, zato je pomembno da imaš prijatelje, hobije, delaš na svojem vizualneem izgledu. Pri naslednji bodi pozoren na manipolacije in stoj trdno za svojimi temelji.
99% je ta zveza obsojena na propad
1% bo ona popravila te zadeve
Avtorica vsi v zvezi se odtujujemo, pa spet zbližujemo. Problem je, ko iz ene strani ni več interesa za zbliževanje, pogovore oz. reševenje težav. Ko v odnosu ni več vzajmnega spoštovanja, prilagajanja, kompromisev, varnosti, poželenja, ni več smiselno, da zgubljata dragoceni čas en z drugim.
Jaz sem zase vedela, da je bila pika na i, ko je opustil osnovno higieno in se mi do konca je zagabil.
Preveč komplicirate … A mora biti vedno vse perfektno, zanimirano, živahno, zanimivo … Tudi naveličanost in dolgočasje, nezanimanje za partnerja je del odnosa, do tega prej kot slej pride, pa zaradi tega ni konec razmerja. To je razlog, da se začnemo vsaj nekoliko spreminjati, skušamo k temu pritegniti tudi partnerja ipd. Če ni večjih konfliktov in partnerstvo deluje, je to pač jesen odnosa, ki pa ga vedno lahko zavrtimo nazaj v pomlad ali poletje. Le volja mora biti. Pa ra zumevanje, da to ni nič takšnega.
Pri nama je sex štimal, kljub otroku. Pogovarjala sva se zelo velikom le pogovori meni niso več bili zanimivi. Jaz sem izgubil interes do nje do te mere, da mi je šla samo še na živce. Ona mene ni več privlačila, ker me umsko ni znala zadovoljiti. Čez čas me verjetno zaradi tega tudi fizično ni več privlačila in ko je dala pobudo za sex, sem ji enostavno odgovoril, da se mi ne da. Nekaj časa sem vstrajal vendar to ne gre v nedogled. Če tako pomislim, je rad nisem imel nikoli. Bil sem zaljubljen, to vsekakor. Ko je pa ta faza minila je pa nažalost nisem nikoli imel rad. Vstrajati v taki vezi je za moje pojme škodljivo, zato tudi nisem. Zdaj že nekaj časa spet diham in živim, hvala bogu, da sem se tako odločil…
Forum je zaprt za komentiranje.