Kako velika šolska torba za 4. razred ?? NUJNO
Pozdravljeni !
Počitnice bodo kmalu le še lep spomin , zato bo treba nabavit torbe.
Zanimajo me vaše izkušnje oziroma priporočila glede torb za 4. razred O.Š.
Kako velike – prostorne naj bi bile, da ne bo torba “večja od otroka”..
Pa da bo vseeno dovolj velika, da ne bomo slučajno mogli drugo kupovat ali pa v vrečki nosit…
Nujno prosim za nasvet. Hvala v naprej !
Sabina
Zakaj, verjetno je helena mislila, da nosi vse od tistega dne, saj vljda ne more nosit za čisto vse predmete. Kar se pa torb za 4. ra zrd tiče pa, ja, je malo večja od tiste v 1. triadi potrebna, vsaj pri nas je za 4. dobil večjo, pa ne prav veliko, kera velika od targeta bo kar prava, ali pa kakšna walker, ker bo pa že v 5. razredu več za nosit, za malenkost več v 6. itd, pač več predmetov, več zvezkov, tako da prav majhne ne kupit, če jo hočte vsaj za 2, 3 leta, ali celo več.
Urnik za četrti razred:
Slovenščina – berilo, DZ + 1 zvezek
Matematika – DZ + zvezek
Angleščina – Učbenik, DZ, zvezek
Družba – DZ
Telovadba – kratke hlače, majica, copate ima v šoli
Torej otrok za en dan – 5 ur – nese v šolo:
3 zvezke, 4 delovne zvezke, 2 učbenika. V vrečki ima kratke hlače in majico za telovadbo.
Zakaj je za to potrebna ne vem kako velika torba???
Večja je torba, več gre vanjo, več otroci nosijo s seboj!
Saj po celi Sloveniji hodijo otroci v četrti razred, ne samo vaši!
Verjamem, da so razlike od šole do šole, vendar tako hudo, kot jamrate pa tudi ni!
Poglejte v šolske torbe in poglejte urnike, pa vam bo jasno!!!!
Naši tudi zelo tovorijo v 4. in 5. razred. Sem mislila, da samo moj nosi tudi nepotrebne stavri s sabo, potem pa sem ugotovila, da nosi samo, kar rabi in je bila torba težka za pop…Sem se še pri učiteljici pozanimala in pravi, da je to tako v 4. in 5. razredu. Zato sem mu za 5. razred nabavila tako na koleščkih, bo potem še za mlajšega brata.
Hvala vsem za mnenje!
Tudi moja pikica je drobčkena in upam, da bo urnik res prilagojen , sicer se bomo pa itak mogli sami prilagajat – pobrigat za to…
Druga stvar so torbe s koleščki.
CITIRAM : Bolje uničena torba kot hrbtenica????
Morda res pride v poštev za večje torbe in več gradiva , a kaj se zgodi,
ko taka torba ostane brez funkcije v šoli, kjer je prepovedano “vlači” torbe ( da se ne porišejo, poškodujejo tla…) Kaj nam sploh ostane?
Na poti v šolo in domov ni ravnica, zraven tega prometna cesta in da ne bi moglo biti hujše, je samo del ceste z urejenim pločnikom. Najhujši del je makedamski ali pa zaraščen s travo, za katero se noben ne zmeni ( na občini ) . Sredstva namenjena gradnji tega pločnika so bila porabljena za druge zadeve, naši otroci pa morajo v šolo. Tak ali drugače…
Sedaj jih pač moramo ” razvajati” z prevozom.
Če se temu sme tako rečti ?!
Forum je zaprt za komentiranje.