Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako varčujete

Kako varčujete

zanima me, kako nalagate svoj denar tisti, ki potem dolgoročno pričakujete, da si boste na podlagi tega varčevanja lahko kupili nepremičnine (stanovanje ipd.)

pod povster ga dam… 🙂

na banki si vsak mesec kupim določeno število evrov,ki jih dajem na vezano vlogo!učinkuje!

RASTKO

Nekaj na vezano vlogo, nekaj v vzajemne sklade.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

kok pa pride na vezano vlogo (evri)?

A se bolj splaca, kot npr. modro varcevanje????

Modro varčevanje je super. Verjemi. Za zraven pa še kakšni skladi….

zakaj pa je super modro varčevanje?sem sicer že nekaj slišala o tem, pa me zanima še iz prve roke:)-hvala..

Modro varčevanje je en sam nateg, obljubljajo ti procente,a na koncu je vse drugače,ko pride do izplačila in preverjeno iz lastnih izkušenj in samih mnenj dveh oseb, ki delata na ljubljanski banki.

sama preprosto varčujem na devizni knjižici. v nekaj letih, približno petih, sem se približala 10.000 EUR in sem prav zadovoljna s tem. mogoče bi na kateri koli drug način res imela danes malo več, ampak tako vsaj ne tvegam in sem lahko 99,99-odstotna, da bom denar dobila. res pa razmišljam o tem, da bi denar dala tudi vezati, a v bistvu nikoli ne vem, kdaj natančno ga bom potrebovala.

Meduza, a potem vsak mesec 40.000 SIT položiš na knjigo? Pa imaš kakšen resen namen s tem denarjem?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

varčujem tako, da ne kupujem in ne zapravljam brezveze. to sicer ni način varčevanja, sam je žal tako, da zaradi službe, urnika, ki je nehuman in nenormalen, nimam časa za nič. ne grem ven, doma imam le najnujnejše, ok, za gorivo gre neki dnarja, nič pijačk, nič kina…in se počasi dnar nabira na računu. ni grdo videt tiste lepe cifre, sam to ni nobeno življenje.

Si že denar zavohal materialist.

Kaj zvohal, saj ga je “pokazala”! Drugače me denar drugih bollj malo briga.

Ker je denar sveta vladar, poskrbim da se vrti okoli njega……in opažam ,da mi vsak krog okoli sveta prinese nekaj lepega in predvsem dragocenega,kar v vseh letih varčevanja sigurno ne bi doživela… 🙂 P.S.Denarja ne varčujem,ga pa vlagam v razne nepremičnine in premičnine.

ma kakšno vaRČEVAnje

Meni se zdi najboljše varčevanje – kredit. Sicer je za nazaj, je pa manj duhamorno kot kopičenje denarja v banki za minimalne obresti.

Bravo, Alice!

Podpišem takoj z obema rokama. Lasten denar je vedno najdražji…

V raznih skladih. Po moje se to bolj splača kot v banki.

LP

Predenj hočem kaj prešparat moram tud kaj zaslužit… In pol ko kaj zaslužim, dam enar tja kejr mislim, da se mi bo pametno povrnilo… Trenutno v izobraževanje. Da bi trenutno dolgoročno varčevala mi pa žal ne ostane nič…

Modro varčevaje je super, če imaš namen jemati kredit za stanovanje. Notr lepo piše, da prvo leto denarja ne moreš dvigniti, potem pa lahko. Tudi obresti so za banko ok. Predvsem pa je dobro to, da najameš kredit glede na svoje zmožnosti in ne glede na privarčevani znesek.

Večje obresti so pa sigurno kje drugje…ne v bankah.

Marko, denar šparam zato, ker ga zaslužim toliko, da si to lahko privoščim. Za zdaj še nimam pojma, kaj bom nekoč s tem denarjem: stanovanjski problem imam rešen, službo imam…

Ne, ne grem vsak mesec na banko, ker se mi ne ljubi. Naenkrat grem na primer kupit okoli 1500 EUR, ko se mi na računu nabere veliko denarja.

Ne vem, mogoče si bom kmalu privoščila kakšno dolgo potovanje, mogoče bom kmalu rabila protezo, če mi bo kdo zobe ven zbil, mogoče si bom omislila nov avto… Kaj pa vem! Občutek je vsekakor dober, ko vem, da me ne more povoziti že en malo večji izdatek.

Jaz sem ravno včeraj prekinila modro varčevanje in vam iz lastnih izkušenj povem, da bi kjerkoli drugje veliko več lahko našparala. No našparala sem nekaj, ampak tukaj so tako minimalne obresti,…napr. Rastko ali pa Triglav imata tolikšen dvig dnevno kot ga ima modro varčevanje, tako da,…premislite. Jaz sem se odločila za Triglav, sedaj bom pa še Rastko začela kupovati točke, da bomo imeli kaj za jest, ko bomo stari:-)

Varčevala sva tako, da sem zračunala najine obveznosti za tekoči mesec, prištejela še denar za zabavo, ostanek sva dala pa takoj na mesečno vezavo. Tako sva delala nekje zadnje dve leti. Prej vzajemec in dolgoročne vezave.Že kaki dve leti sva iskala parcelo, zato ti dve leti nisem vlagala v vzajemce in dolgoročne vezave, ker sva morala imeti denar pri roki. Pri najinih nizkih dohodkih sem zelo ponosna, kolk znava prišparat, pa zraven si tud kaj za dušo privoščit.

Kakšni pa so vajini dohodki,če ni skrivnost?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close