Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako vam je všeč turški jezik? Ali ste že bili v Turčiji?

Kako vam je všeč turški jezik? Ali ste že bili v Turčiji?

Seveda jo poznam iz teh nadaljevank. Mi je pa všeč. Zanimiv jezik. Čeprav naj bi bil težek za učenje. Še kdo navdušen nad turščino?
Če ste bili v Turčiji, kako se vam je zdelo?

https://www.facebook.com/ucimsetursko/

Meni je en najgrsih jezikov. Takoj za portugalscino. Se kitajsciina mi lepse zveni.
V Turcijo me je nekaj casa vleklo, ampak me je minilo glede na razmere v zadnjem casu.

Nisem bila v Turčiji, niti ne gledam njihovih nadaljevank. Imam pa kolegico iz Turčije, kot jezik mi ne zveni niti slabo, niti dobro (če npr. poslušam, ko se pogovarjajo med sabo). Sama izgovorjava se mi zdi veliko lažja kot npr. v nemščini. Menda nimajo vseh samostalnikov moškega, ženskega in srednjega spola, je vse bolj nevtralno. Iz tega vidika se mi zdi, da je učenje lažje. Imajo pa npr. različna imena za tete, bratrance, babice, dedke itd., tako, da že iz posameznih besed razbereš po čigavi strani je kdo 😀 Imajo tudi nekaj dodatnih črk, kot jih ima marsikateri jezik.

Nisem bila v Turčiji, niti ne gledam njihovih nadaljevank. Imam pa kolegico iz Turčije, kot jezik mi ne zveni niti slabo, niti dobro (če npr. poslušam, ko se pogovarjajo med sabo). Sama izgovorjava se mi zdi veliko lažja kot npr. v nemščini. Menda nimajo vseh samostalnikov moškega, ženskega in srednjega spola, je vse bolj nevtralno. Iz tega vidika se mi zdi, da je učenje lažje. Imajo pa npr. različna imena za tete, bratrance, babice, dedke itd., tako, da že iz posameznih besed razbereš po čigavi strani je kdo 😀 Imajo tudi nekaj dodatnih črk, kot jih ima marsikateri jezik.
[/quote]
Pravzaprav je turščina precej težka se za naučit

Turščina mi ni všeč, sama Turčija pa bolj, a vseeno manj kot ostale države ob Sredozemlju. Izjema je le Izmir.

Pravzaprav je turščina precej težka se za naučit
[/quote]

Nisem rekla, da je lahka za naučit. Ampak izgovorjava mi je definitivno lažja od nemščine in angleščine. Govorim oba jezika zato primerjam s tem. Če mi kdo reče, da ponovim nekaj v turščini, ni problem. Ko sem se učila nemško, mi je bilo potrebno eno besedo večkrat povedat, da sem jo lahko ponovila. Da ne govorim o slovnici.
Osebno ne govorim turško, oz. le nekaj besed. Vem le kolikor mi je kolegica razložila:)

Ne jezik ne država mi nista všeč. Tja ne grem več;)
Razen če me Ferhat pokliče:):):)

Obožujem Turčijo in sem bila večkrat tam. In ( upam ) da še bom.

Glede jezika nimam nobenega interesa učiti se ga. Kjerkoli sem v Turčiji bila so ljudje zelo prijazni. Glede na Grčijo, Hrvaško……

Jezik se mi zdi težek, ker ni pidobwn nobenemu jeziku, ki mi je vsaj malo domač. Turčija pa je čudovita, obiskala sem jo že nekajkrat in še jo bom. Bogata zgodovina, prelepa narava, prijazni ljudje, božanska hrana, povrhu vsega pa še cenovno prijazna-idealna destinacija zame.

Jezika sem se navadla zaradi nadaljevank.Grši jezik je madžarski,albanski.tudi francoski je grd pa portugalski….Sem bila v Turčiji in bom še šla…

prepotovala velik del turčije, še v času pred erdoganom, mi je bilo zelo všeč … hrana, ljudje, narava.
ni mi všeč njihov odnos do določenih zadev, zaradi političnih razmer tudi nimam v planu več potovat tja. jezik mi ni všeč, nadaljevank ne gledam … kar sem slučajno kdaj ujela, pa lahko rečem, da nima kaj dosti veze s tisto turčijo, ki sem jo videla jaz … pa saj to vam mora bit jasno 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

baba pozna Turčijo iz teh nadaljevank!!!!! Kristus si ti baba slišala za Erdogana in njegovo zarutano baburo in kaj se doli v resnici dogaja?
Kemal Mustafa je naredil sicer sodobno državo, ki sedaj zaradi takih budal kot si ti postaja vsebolj islamistična.

Bljak jezik, bljak njihove telenovele, bljak njihova miselnost. Me zanima, če v Turčiji vrtijo naše limonade.

Hja, sredozemsko okolje je lepo, ampak ostajam pri Grčiji in Italiji, če že.

Jezik: Turška turščina je trda, domača pogovorna pa dokaj mehka. Meni osebno smešna, nimam pa zanimanja zanjo.

Telenovele – kaj je že to? Isti šmorn pa ne glede na to od kod so: mehiške, venezuelske, turške ali kar domače slovenske.

Mehiških in venezuelskih nisem gledal, od turških morda 1 uro skupaj, naše kar nekaj, (So mi pa dobre korejske 🙂 ).
A kakorkoli – naše (Slovenske) so “poden” – igra, scenarij … Edina prednost, ki jo imajo, je domači jezik.
Sem zadnjič “padel” na eno korejsko, te od prve minute dobesedno “priveže” nase in ne spusti hudič :-). Pri naših take nevarnosti ni – pač gledaš če res nimaš kaj drugega početi (in kaj drugega gledati) – žal.

V Turčijo hodim redno, vsako leto ali vsako drugo leto, izkoristim poceni letalske karte od Turkisha. Namesto v toplice za vikend, grem za enak denar v Istanbul. Všeč mi je njihova hrana, hamami.. kultura je zelo odvisno.. Istanbul, Izmir (tam imam prijateljico) so dokaj razviti.. bolj ko greš vzhodno.. bolj je tradicionalno.
Govorjenega turškega jezika ne razumem, medtem ko kakšne menije s hrano kar dosti razumem, v srbohrvaščini je več kot 5000 turcizmov…

Pozdravljeni,

v Mariboru bo v aprilu potekal BREZPLAČEN 10-urni tečaj turškega jezika, ki ga bo izvedel materni govorec turščine. Več informacij dobite na Facebook strani “Učim se turško”, e-mailu ucimsetursko@gmail.com ali na dogodku: https://www.facebook.com/events/413020375912424/

Po koncu tega tečaja bo glede na zanimanje tečajnikov organiziran še 30-urni tečaj.

Hoşgeldiniz! Dobrodošli!

Lep pozdrav,
ekipa Učim se turško

Ne vem, koliko je težak. Meni se ne zdi zanimiv, niti nimam želje po učenju. V turčiji sem bila 2x. Enkrat na potovanju po celinskem delu, enkrat po sredozemskem. Zanimiva dežela, veliko zanimivega za videt.
Nadaljevank pa ne gledam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close