Kako vam je všeč proslava?
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 23:11
Nevemno, 25.06.2021 ob 23:08
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 23:00
Pankanammanka, 25.06.2021 ob 22:52
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 22:47
Neučakana, 25.06.2021 ob 22:45
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 22:33
Neučakana, 25.06.2021 ob 22:30
Iščem kakšen link dogajanja s Prešerca, slišim muziko do sem pa me zanima, če se kaj predvaja, ima kdo?
Upam, da vrtijo kako dobro dalmatinsko klapo ali pa kaj takega in ne Avsenikov?
Nimam pojma kaj špilajo, ampak govedine in južnih melodij ne….. Bolj rock se mi zdi.
Govedine? S tem si verjetno mislila slovensko glasbo?
Ne, mislila je eno minorno nazadnjaško podvrst slovenske glasbe.
Malce se pozanimajo o Avsenikih, začetniki narodno zabavne glasbe. Najbolj prodajani slovenski glasbeniki. Še dolgo jih ne bo nihče dohitel. Vsi ostali se lahko skrijejo pred njimi. Seveda je bil priznan tudi Slak.
Pa, ko greš v tujino, poznajo naše narodnjake, vritjo naše narodnjake. Druge slovenske glasbe pa v tujini ne vrtijo. Tako, da malce razgledanosti ti ne bi škodilo. AMPak seveda eni se sramujete slovenskega glasbe, noše, verjetno vam gredo v nos tudi naši kozolci. Z veseljem pa nabijate balkansko glasbo.
ZAkaj govejo musko kar naprej opravičujete s tujino? Kaj ima veze, če jo poslušajo še bolj zahojeni avstrijski in švicarski oberkrajnerji? A je zato kaj bolj slovenska?
Btw, ko sem pred leti v Londonu brskala v Virgin megastore je bil edini slovenski CD v prodaji od Laibach. A dobi zato kakšno točko?
Še ena, ki je žaljiva in nesramna. Si srbskih korenin? Srbi so imeli navado pljuvat po vseh naših običajih, ki so sorodni z Avstrijci, Nemci.
Aja, Laibach so Trbovci, nosijo pa nemško ime. Ko že ravno pljuvaš po Avstrijcih, Nemcih.
In? A potem dobijo še eno točko za nemško ime? 2:1 za Laibach v kategoriji prave slovenske glasbe!
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 23:09
Neučakana, 25.06.2021 ob 23:05
Kaj nabijaš? Nič nimam proti Avsenikom niti proti ostalim narodnozabavnim ansamblom, tako kot proti svinjski krači in kislem zelju nimam. Krompir obožujem.
Če bi se rad prepiral okoli slovAnskih navad in šeg pa zaključi, ker nimaš pojma.
Kaj najedaš?
Samo to ti rečem: ljudje, ki imenujete slovensko narodno zabavno glasbo za govedino, ste za kozlat. Lahko te je sram, da žališ slovenske običaje.
Slovenske običaje? Ali običaje, ki so jih hlapci, kot si ti, morali prevzeti od zavojevalcev, ki so imeli tisti trenutek daljši k* od našega, kratkega in mlahavega (kar dokazujete s tem, da ste vzhičeni celo zdaj, ko nas vlada prodaja nekim Mađarom)?
Je že v redu, na svidenje.
Nevemno, 25.06.2021 ob 23:14
In? A potem dobijo še eno točko za nemško ime? 2:1 za Laibach v kategoriji prave slovenske glasbe!
Najprej imaš Avstrijce za zahojenc, nato hvališ Laibach, ker si je nadel nemško ime. Zanimivo.
Zmotijo te narodnjaki, ker so priljbuljeni v tujini in poslušalce v Avstriji, Švici smatraš za zahojence. Laibache, ki so si dali nemško ime pa hvališ. Hm. Le kako bi človek to razumel.
Drugače jaz imam rada Avstrijce, Nemce… ampak ti pa o zahojencih.
Neučakana, 25.06.2021 ob 23:17
Slovenske običaje? Ali običaje, ki so jih hlapci, kot si ti, morali prevzeti od zavojevalcev, ki so imeli tisti trenutek daljši k* od našega, kratkega in mlahavega (kar dokazujete s tem, da ste vzhičeni celo zdaj, ko nas vlada prodaja nekim Mađarom)?
Je že v redu, na svidenje.
Zavojevalci? Misliš Srbe? Kolikor se spomnim so Srbi s tanki vdrli v Slovenijo.
Nemci, Avstrijci so pa ogromnmo naredili, da je bila Slovenija priznana kot samostojna država. Verjamem, da gredo za to Avstrijci in Nemci prosrbskim slovenčkom v nos. Hja, Srbi so bili vajeni, da se pljuva po slovenski kulturi, ki je podobna avstrijski. Prosrbski slovenčki se pa tudi sramujete vseh teh slovenskih običajev.
Ponosna sem na Slovenijo. Vedno mi je toplo pri srcu, ko slišim Zdravljico, ko vidim našo zastavo.
Veseli me, če zavrtijo slovensko glasbo. Nisem pa ljubiteljica poslušanja političnih govorov.
AJa pa politikom zamerim, da ne zmorejo skupne proslave. Prej je Janša bojkotiral državne prireditve, zdaj to počno rdečkaraji. Sem pričakovala, da bodo vendar boljši od Janše in bodo imeli skupno proslavo. Pa so isti.
Če odmislim politike, potem je proslava ok.
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 23:21
Zavojevalci? Misliš Srbe? Kolikor se spomnim so Srbi s tanki vdrli v Slovenijo.
Nemci, Avstrijci so pa ogromnmo naredili, da je bila Slovenija priznana kot samostojna država. Verjamem, da gredo za to Avstrijci in Nemci prosrbskim slovenčkom v nos. Hja, Srbi so bili vajeni, da se pljuva po slovenski kulturi, ki je podobna avstrijski. Prosrbski slovenčki se pa tudi sramujete vseh teh slovenskih običajev.
Hahahaha. Nisi me razočaral. Hvala za smeh 🙂
kaj pa vrtijo, 25.06.2021 ob 23:19
Najprej imaš Avstrijce za zahojenc, nato hvališ Laibach, ker si je nadel nemško ime. Zanimivo.
Zmotijo te narodnjaki, ker so priljbuljeni v tujini in poslušalce v Avstriji, Švici smatraš za zahojence. Laibache, ki so si dali nemško ime pa hvališ. Hm. Le kako bi človek to razumel.
Drugače jaz imam rada Avstrijce, Nemce… ampak ti pa o zahojencih.
Ne vem, kje si to prebrala. Nikjer ne hvalim Laibachov, samo povem, da so prav tako, če ne še bolj znani v tujini (samo ne v isti tujini kot Avseniki). V osnovi pa mi ni jasno, zakaj je to sploh pomembno. A smo res še vedno taki hlapci, da nam je glavni kriterij za “pravo slovensko glasbo” to, da jo poslušajo v tujini?
kaj pa proslava govorci, 25.06.2021 ob 23:40
Sama proslava, govorci, gostje? Kako je bilo to?
Odlično, Kurc je hvalil Janšo in omenil skupen alpinistitčni podvig, Plenković nas imajo baje za velike prijatelje, Madžar je omenil naše skupne krščanske korenine, povedal, da imamo Slovenci (pravi, ne kolesarji, moja opomba) velika jajca, ker smo z malo orožja veličastno zmagali v osamosvojtiveni vojni, zaželel nam je tudi božji blagoslov ter ponudil rečni monitor, če bodo okoliščine to zahevale (ok to slednje sem lahko narobe razumel, ker znam zelo slabo madžarsko), Italijan je bil pa bolj medel, je pa povedal dobro šalo na račun replike.
Če je pa Igor Pirkovič režiser!!!!!!!(mož od Ane Tavčar Pirkovič), mimogrede a ni on tisti (pozabu ime) napisu pesem, ki je bila tokrat ne evroviziji? Mogl bi vidt intervju, ki ga je enkrat mel z to pevko na RTV, bilo je kot bi umsko zaostale gledu. Js sm se režu, in še ena oseba, ki je bila takrat poleg mene je le začudena nejeverno gledala, če je to sploh možno.
Vse se je začelo takrat ko so slovenci uničili na RTVreferendumu RTV (15, 20 let) nazaj, ki je bila včasih odlična nacionalka, ki je prekašala nacionalne televizije iz velikih evropskih držav. Namreč slovencem se na sončno nedeljo ni dalo na referenum o RTV in so raje šli v naravo tako, da je zmagal Janša.
In potem je Janša nastavil na razne pomembne položaje take ljudi, kot je Igor Pirkovič ki nimajo o ničemer pojm od pojma, in so se kar naenkrat začeli riniti v vse kjer v resni državi in resnih medijih nebi nikoli mogli pristati. Postal je kar voditelj oddaj čeprav je govoriču kot debil in zravn čudno sopihu, da je bilo prav ponižujoče gledati te oddaje. Postal je urednik nekaterih oddaj ali celo informativnega programa in začel cenzurirati vse na podlagi svoje sprevržene morale, kot bi RTV bila neka zadrta krščanska televizija.
Tko je če se nastavlja na položaje neprofesionalne amaterje, ki bi v vsaki resni državi lahko kvečjemu pometali ceste.
PIKULET CENZURIRANI, 26.06.2021 ob 01:39
Odlično, Kurc je hvalil Janšo in omenil skupen alpinistitčni podvig, Plenković nas imajo baje za velike prijatelje, Madžar je omenil naše skupne krščanske korenine, povedal, da imamo Slovenci (pravi, ne kolesarji, moja opomba) velika jajca, ker smo z malo orožja veličastno zmagali v osamosvojtiveni vojni, zaželel nam je tudi božji blagoslov ter ponudil rečni monitor, če bodo okoliščine to zahevale (ok to slednje sem lahko narobe razumel, ker znam zelo slabo madžarsko), Italijan je bil pa bolj medel, je pa povedal dobro šalo na račun replike.
…;)))….a Pahorček ni nič povedal? Aja, on le leporeči.
Nepraznujem, 25.06.2021 ob 22:21
Gledam z enim učem. Pričakovano dolgočasno dolgovezenje in utrujanje z narodnimi nošami in vižami. A smo se zato borili? Brezveze.
Izvrstna proslava. Vrhunski orkester, zbor. Umetnost na odru v pravem pomenu slovenstva, k temu spadajo tudi narodne noše s predstavitvenim plesom posameznih pokrajin. Izjave vseh mogočih ljudi, ki so Sloveniji zaželeli srečo. Zelo lepo, da so predstavniki sosednjih držav praznovali z nami in nam namenili nekaj besed. Tudi dobra kombinacija s prevzemom predsedovanja Sveta EU. Toliko različnih jezikov že dolgo nismo slišali na kakšnem odru v Sloveniji. Vsa pohvala pripravljalcem proslave.
Všeč mi je bilo, ker je bila slovenska glasba, slovenske noše, Prešeren, Gregorčič. Všeč mi je bilo tudi, da so nas prišli sosedje obiskat.
Moti me pa dejstvo, da se je ponovilo to,d a so eni politiki blokirali uradno proslavo. To me je motilo tudi, ko je to počel Janša. AJa, zmoti me seveda tudi to, ko so kake proslave o osvoboditi kontracijskega taborišča, poklon padlim partizanom pa ni Janše. P
25.6. in 26.12. sta zame pomembna praznika in vsekakor bi se pričakovalo, da takrat sodelujejo vsi politiki.
Vsekakor pa se mi zdi skrajno neprimerno, da kaki politiki gredo na proslavo na Prešerca, kjer se maha s SFRJ znaki.
A to dejansko kdo gleda?? Seveda je proslava pisana na dušo sedanji vladi. Celo cerkveni zvonovi so zvonili, hahaha. Ne gre za “pristno slovensko glasbo”, gre za nepoznavanje umetnosti in napredka. Kot bi na srbski proslavi pele “pjevalke”. In tudi bi, ko so na oblasti nacionalisti. Ne gre za to, da je JJ všeč ta govedina, ampak da jo pač mora vtakniti v proslavo, ker je nacionalist. Kar je velika razlika od patriota. Vem, da se to dvoje meša med seboj, ampak nacionalisti so tisti, ki zaničujejo vse, kar ni čisto in njihovo. Dol bo padal od vzhičenosti, ko bodo igrali našo govedino, za govedino drugih narodov bo pa rekel, da je to cigu migu. Pravi patriot pa spoštuje ravno tako kot svojo tudi kulturo drugih narodov, pa čeprav v isti državi.
Avseniki?? Ja, jih pozna tistih 0,01% avstrijskih jodlarjev, to je pa tudi to.
Jahno, 26.06.2021 ob 08:32
Zelo dolgočasna predstava. Edina svetla točka je bil Jean Michel, res simpatičen nastop, edini, ki ni spominjal na pogrebno slovesnost. Vsi ostali pa kot da bi objokovali smrt demokracije in pravne države v sloveniji. Muzika tudi temu primerna.
Je v bistvu šlo za komemoracijo enako kot lansko leto?
Tisti, ki pljuvate po slovenski glasbi na proslavi. Kaj pa bi morali po vaše zavrteti? A kakega Zlatkota Čordića?
Ali pa slovenske predstavnike na Eurosongu, ki jih niti Slovevnci ne poslušamo?
Prav je, da vrtijo tako slovensko glasbo, ki je tipična za nas.
Hja se bo pač treba navadit, da Golica in podobno poznamo vsi, tudi preko meja. Nekih vreščečih pevk, ki na poln nage skačejo po odrih pa še Slovenci težko poslušamo.
Forum je zaprt za komentiranje.