Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako v omari z oblačili obdržati prijeten vonj?

Kako v omari z oblačili obdržati prijeten vonj?

Imam manjši prostor, ki je preurejen v omaro. Kljub temu, da je vse odprto – ni vratc na omarah – sčasoma oblačila dobijo nek vonj. Pa nimam nobene vlage, plesni, ampak en tak rahlo zatohel vonj. Rahlo, ampak mene moti. Kako vam uspe obdržati v omari prijeten vonj? Hvala.

zakaj pa sploh daješ umazane cunje v omaro?

Zaprta omara, ciste cunje.

Kakšna umazana oblačila? V otroških sobah imamo zaprte omare, pa je tudi nek vonj oblačil, sicer čisto drugačen. Saj ni ne vem kaj, ampak mene res moti.

Uporabljaš manj oblačil, ki jih redno pereš, torej se nič ne nabira in ne stoji dolgo kjerkoli. Vmes daš vrečkice iz blaga z različnimi eteričnimi olji, kutino, nakapaš na robec parfum, … načinov nešteto. V Italiji sem nekoč kupila namenske dišeče vrečke, dve leti jih že imam in še vedno vsa omara diši po njih. Da se pa na obešalnik. Jaz dam včasih tudi v omaro s čevlji, med bunde, v zimsko robo.. mi je ta vonj zelo všeč. Glej da so cunje suhe ko jih daš not

Mi imamo navado, da damo v omaro, kjer so oblačila, dišeča mila.

Mi imamo ful sivke okoli hise, dam cvetove v majhne vrecke iz blaga  in zatlacim ob robove. Ne veliko, ampak toliko, da disi.

Pa se proti moljem pomaga.

Vsake toliko casa jih daj ven na zrak.  Pa kot so ze rekle razne disavnice pomagajo. Pa obvezno omaro ocisti veckrat. Vseeno preveri ce ni v kotih omare plesen, ker ce so oblacila in omara cista, veckrat zracena ne bi smelo smrdet.

Odgovor na objavo uporabnika
duh v omari, 14.08.2021 ob 20:00

Kakšna umazana oblačila? V otroških sobah imamo zaprte omare, pa je tudi nek vonj oblačil, sicer čisto drugačen. Saj ni ne vem kaj, ampak mene res moti.

Se mi je zgodilo, da sem dala v omaro ocitno eno se vlazno stvar, ki se mi je sicer zdela suha, a ni bila.

Smrdelo je za znoret.

Sem vse preprala, dokler nisem ugotovila, kaj smrdi in sele, ko sem to stvar oprala, je vonj izginil.

Torej, cista in res presusena oblacila v omaro!

Pa ce je omara zaprta, potem res dolgo ostane v njej in na oblacilih vonj sveze opranega perila, pri odprtih omarah se pac ta vonj razdisi.

NE MAZEM SI ROK Z LJ. DREKOM. 

Večkrat se vrnem domov mrtvo pijan. Enkrat sem zamenjal omaro za wc. Še danes je vonj po scanju.

Anonimno 8230, 15.08.2021 ob 09:12

Večkrat se vrnem domov mrtvo pijan. Enkrat sem zamenjal omaro za wc. Še danes je vonj po scanju.

Kolikor vem, to ni bilo samo enkrat.

Avtorica, to znajo naredit tudi dandanašnji mehčalci – sploh tisti s ” podaljšano svežino in vonjem še v omari” kot se oglašujejo,  po par tednov (!). Stran z mhčalcem, presušit na soncu do suhega, zlagat v omaro tudi popolnoma ohlajeno perilo ( ne direkt še toplo iz sušilca naprimer).

Pa še nekaj je- če je omara precej diht, se izvrta zadaj v hrbtišče zračne luknje za dodatno prisilno prezračevanje – mora bit pa kar premera nekje 2-4 cm, ne samo z bor mašino  s svedrom navrtano. Da zrak kroži.

Omare imam odprte, perem zgolj z Faks auqamain

Sešijem bombažne vrečke in jih napolnim s posušenimi cvetovi sivke. Odganja tudi molje. Dobijo se pa tudi listki prav za v omaro z vonjem po sivki, verjetno se dobijo tudi s kakšnimi drugimi vonji.

Kaj pa piješ vino, pivo, žganje?

Sivka je zakon. Malenkost jo daš v omaro in res ne bi smelo biti problema z neprijetnim vonjem.

Jaz dam v omare kalorije. Slaba stran tega je da so obleke zmeraj ožje…

Jaz imam vrečke s sivko in lepo diši.

Bref obesanko za wc skoljko dam v omaro.

ukini mehčalec in navrtaj zadaj luknje, 15.08.2021 ob 10:55

Avtorica, to znajo naredit tudi dandanašnji mehčalci – sploh tisti s ” podaljšano svežino in vonjem še v omari” kot se oglašujejo,  po par tednov (!). Stran z mhčalcem, presušit na soncu do suhega, zlagat v omaro tudi popolnoma ohlajeno perilo ( ne direkt še toplo iz sušilca naprimer).

Pa še nekaj je- če je omara precej diht, se izvrta zadaj v hrbtišče zračne luknje za dodatno prisilno prezračevanje – mora bit pa kar premera nekje 2-4 cm, ne samo z bor mašino  s svedrom navrtano. Da zrak kroži.

Vidis, pri meni je pa ravno obratno!

Vse petem z mehcalcem, razen pasjih brisac in frotirastih preprog za kopalnico.

Te ce dolgo stojijo, sploh pasje, pa so na odprti polici, izgubijo svez vonj, se celo zasmrdijo.

Medtem ko perili oprano z mehcalcem, lahko stoji v dobro zaprti omari eno leto, pa se vedno prijetno disi.

Zavrzi vsa sintetična oblačila in ne peri z mehčalcem.
Eni se sploh ne zavedajo kako smrdijo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close