Kako v korona časih zgleda v hotelih?
Zanima me za Slovenijo, Italijo in Avstrijo. A moraš za vstop imeti PCR in potem ko si enkrat noter je vse isto kot včasih? Samopostrežni zajtrk, večerja v skupni jedilnici z vsemi gosti brez omejitev, prost vstop v bazene? Ali pa dobiš zapakiran zajtrk v sobo, zaprti bazeni, lunch paketi, nobene kave v recepciji?
ljubiteljski smučarji, 21.10.2021 ob 15:05
Zanima me za Slovenijo, Italijo in Avstrijo. A moraš za vstop imeti PCR in potem ko si enkrat noter je vse isto kot včasih? Samopostrežni zajtrk, večerja v skupni jedilnici z vsemi gosti brez omejitev, prost vstop v bazene? Ali pa dobiš zapakiran zajtrk v sobo, zaprti bazeni, lunch paketi, nobene kave v recepciji?
Nazadnje prejšnji konec tedna je bil zvečer čisto lepo ples in vse drugo, kar paše poleg. So pa preverjali izpolnjevanje PCT pogoja pri vstopu v dvorano, ampak Zgolj zato, ker je dogodek bil odprtega ti pa.
Italija lani: PCT obvezen, preverjali so ob prijavi v hotel. V vseh skupnih prostorih obvezna uporaba mask. Zajtrki samopostrežni, ampak je bila vsa hrana pakirana v plastičnih posodicah. Izbral si, kar si želel, na svoji mizi potem izbrano odprl in iz plastične embalaže prestavil na krožnik. Pred vhodom v jedilnico obvezno razkuževanje rok.
Med mizami ustrezna razdalja. Za mizo seveda ni bilo potrebno nositi mask. Če si vstal od mize, da bi šel do pulta s hrano ali kamorkoli drugam, so bile maske obvezne. Toplo pijačo so nosili zaposleni od mize do mize.
Italija letos: v zaprtih prostorih maske obvezne, razen za mizo, ko piješ ali ješ. V vseh skupnih zaprtih prostorih v hotelu in vseh notranjih prostorih restavracij, barov in kavarn obvezen Green Pass (njihov PCT – to za nas pomeni QR koda EU digitalnega potrdila). QR kodo preverjajo z aplikacijo povsod, kjer jo je potrebno imeti. Razkužila ob vhodih in na wc-jih. Bili smo v taki nastanitvi, kjer so nam hrano nosili k mizi, tako da ne vem, kako izgledajo samopostrežni zajtrki.
Kako je z bazenom, savno, telovadnico in drugimi hotelskimi storitvami, preveri na spletni strani izbranega hotela.
V Slo hotelih je tako, da moraš podpisati izjavo, da izpolnjuješ pct pogoj, potem pa je vse po starem (samopostrežni zajtrki in večerje, le da so gostje bolj po urah razporejeni, da se ne gnetejo pretirano, pa razkužila so na voljo in plastične rokavice, sicer nič posebnega, tudi brez maske se hodi po hotelu in vstop v bazene je prost, seveda).
V Italiji poleti niti pct pogoja ni bilo, niti za hotele niti za restavracije (za čez mejo si ga seveda potreboval, če bi bila kakšna kontrola, na katero pa mi nismo naleteli), se je pa menda to avgusta ali septembra spremenilo.
Darwin če še ne veš je to nova normalnost. Država plača tvoj dopust hoteliranjem, ti pa plačaš “provizijo” za to. Pač se računa na to, da ali se ljudje cepijo ali plačajo 10 evrov. Je pač treba pomagat farmacevtskim podjetjem, da spravijo cepivo v promet in mladim podjetnikom- uvoznikom hitrih testov, da mal zaslužijo z nekimi testi za katere stroka pravi da so neučinkoviti.
Ko vstopne pogoje pokljukaš je pa vse po stari normali, virus ne obstaja več.
grozno mi je, prav na bruhanje mi gre, ko zagledam te nagobčnike na ofcah 🙁
punctum, 21.10.2021 ob 16:58
Kaj pa Avstrija a kdo ve? Razmišljamo da bi šli smučat ampak da bomo v hotelu dobili za zajtrk v plastiko zapakirana dva kosa kruha in eno marmelado, to pa tudi ne bi. PCT imamo vsi tako da to ni problem.
PCT morajo imeti za prijavo v hotelih, za gostinske lokale in za prireditve (tudi božične sejme) vsi nad 12 let. Na Dunaju celo vsi nad 6 let. Za določene zadeve velja samo pcr test, za določene pa samo pc.
V hotelih velha pct, testiraš se lahko kjerkoli brezplačno, tudi v nekaterih hotelih. Poznajo tudi izjemo od pogoja pct, če bi zaradi ne opravljenega testa moral nekdo ponoči ostati pred vrati hotela – v tem primeru ga sprejmejo brez testa, ga mora pa takoj naslednje jutro opraviti.
Forum je zaprt za komentiranje.