Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako v Bulgarijo?

Kako v Bulgarijo?

Lep pozdrav,
to poletje bi rada obiskala Bulgarijo in me zanima, kako je najlazje/najceneje/najhtreje priti dol?
Hvala za vse odgovore

j

Najlažje in najhitreje – letalo

Najceneje – na štop

Kompromis – pojdi z avtom

Iskreno hvala za tvoj odgovor…Kaj taksnega se sama ne bi nikoli spomnila…

HAHAHAHAHA

pa še pravilno ti je odgovorila

Najbolje je z vlakom res da je 30 ur samo nobenih skrbi; sploh če si še mlajša.

LP Miha

Zadnja sprememba (27-05-05 20:11)

štopaj. ali pa najdi en prevoz do beograda, potem z lokalnim busom v niš, tam pa z busom v sofijo.

vlak je precej neugoden, ker iz srbije vozi samo enkrat na dan v bOlgarijo

Ne vem, če ti bo pomagalo. Jaz sem enkrat šel do Bolgarije tako, da sem bil spremljevalec tujem šoferju – za slovenskega špediterja sem šel na mejo potrdit, da je kamion res zapustil Srbijo.

Poleg tega, da sem bil za pot plačan (potni stroški, hrana, nekaj cvenka), sem imel prevoz, edina obveznost mi je bila pa, da sem na srbsko bolgarski meji dobil na nek papir žig in podpis carinika. Ob vrnitvi v Ljubljano sem predal tisti papir špediterju in zadeva je bila opravljena.

No, da ne bo dileme – obogatel nisem s to vožnjo, dobiš pa več, kot potrebuješ pri tranzitu Bolgarije za pivo…

lp

bv

Zadnja sprememba (28-05-05 14:41)

Vlak je čisto dobra opcija. Sem jo lani in predlani dobro stestiral.
Najboljše je da vzameš “domino” paket, lani je stal cca. 25000sit.
Vlak za Sofijo gre iz Beograda okoli 10 ure zvečer. Tako da imaš v primeru, da v Beograd prideš
zjutraj na razpolago skoraj cel dan za ogled mesta, pritljago pa lahko za par dinarjev
pustiš na želežniški postaji.
Če greš v Sunny beach (Bourgas) ti lahko dam telefon enga “kul”
taksista, ki te bo odpeljal v resort cca. 30 km in ti bo verjetno lahko
tudi spedenal nastanitev, kar pa je kar težava, saj privat sob skoraj ni!

Kje si pa to našel? zanimiva varianta. Sam kamionov zana jug sicer ne obrajtam prav preveč, ker jih precej zadrzujejo na mejah, če pa ob tem zasluzis, pa zakaj pa ne.

Hm, s tem, da ni privat sob, se sploh ne bi strinjal. Lansko leto smo spali v centru Nessebarja (staro mestece zraven sunny beacha) za 10 levov na noč. v fletnih privatnih sobah – imo najboljsih v celem bolgarija road tripu.

Eno je Nessebar, nekaj povsem drugega pa Sunny beach!

Ma nemoj. Valjda, da v sunny beachu ne bo privatnih sob, ker so sami grdi hoteli tam. Res pa ne vem, zakaj bi clovek zelel imeti sobo tam.

Kje sem to našel?

Hm, nikjer nisem našel. Dogovoril sem se. To je ena od tistih variant, o katerih je zadnjič tekla debata. Foteljski “popotniki” niso našli nobene možnosti, da bi brezplačno prišli v zahodno evropo.

Tudi tja se je včasih dalo priti na ta način – eden od načinov.

No, ta varianta je še danes aktualna, samo da se ne dogovarjaš več s špediterji, če hočeš na zahod ali sever. Saj veš, EU in meje…

lp

bv

Zadnja sprememba (28-05-05 22:38)

No saj, zanima me dejansko, kje si se to dogovoril. Da bom vedel, če bom to rabil.
Hvala.

ej jake a majo tiste sobe v nesebarju kak internetni naslov

ma to je bugarska…
dobili smo jih v eni agenciji v centru nesebarja, zraven glavnega trga… sobe so bile pa v sosednji hiši…
mi smo bili tam sredi julija in ni bilo neke panike za dobiti sobe, tako da so skrbi odveč.

ok thanks mogoce bulgarija letos.a 10 levov na noc za enga?

mensezdi, da je bilo res deset levov, ali pa mogoče 15?? res zdajle ne bi dal roke v ogenj, vem pa da se nam je vsem zdelo precej poceni, ker nesebar je opazno drazji od ostale bolgarije.

meni sicer nesebar ni pretirano všeč. če greš tja v lastni reziji, ti priporočam sozopol, 30 km v drugo smer od burgasa – podobno mestece, ampak brez ogromnih hotelov.

tudi primorsko še malo juzno od nesebarja je precej fino, samo je pa polno čehov…

sej bugarska je kr uredu za it na morje, nikakor pa ne pričakuj nekih presežkov.

ej kako se je reklo tisti agenciji

Hm, pričakuješ imena in firme? Seveda ti tega ne bom povedal.

Si boš pa zelo pomagal že s tem, da se vprašaš, kdo in zakaj bi kaj takega potreboval.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close