Kako v Bulgarijo?
Ne vem, če ti bo pomagalo. Jaz sem enkrat šel do Bolgarije tako, da sem bil spremljevalec tujem šoferju – za slovenskega špediterja sem šel na mejo potrdit, da je kamion res zapustil Srbijo.
Poleg tega, da sem bil za pot plačan (potni stroški, hrana, nekaj cvenka), sem imel prevoz, edina obveznost mi je bila pa, da sem na srbsko bolgarski meji dobil na nek papir žig in podpis carinika. Ob vrnitvi v Ljubljano sem predal tisti papir špediterju in zadeva je bila opravljena.
No, da ne bo dileme – obogatel nisem s to vožnjo, dobiš pa več, kot potrebuješ pri tranzitu Bolgarije za pivo…
lp
bv
Zadnja sprememba (28-05-05 14:41)
Vlak je čisto dobra opcija. Sem jo lani in predlani dobro stestiral.
Najboljše je da vzameš “domino” paket, lani je stal cca. 25000sit.
Vlak za Sofijo gre iz Beograda okoli 10 ure zvečer. Tako da imaš v primeru, da v Beograd prideš
zjutraj na razpolago skoraj cel dan za ogled mesta, pritljago pa lahko za par dinarjev
pustiš na želežniški postaji.
Če greš v Sunny beach (Bourgas) ti lahko dam telefon enga “kul”
taksista, ki te bo odpeljal v resort cca. 30 km in ti bo verjetno lahko
tudi spedenal nastanitev, kar pa je kar težava, saj privat sob skoraj ni!
Kje sem to našel?
Hm, nikjer nisem našel. Dogovoril sem se. To je ena od tistih variant, o katerih je zadnjič tekla debata. Foteljski “popotniki” niso našli nobene možnosti, da bi brezplačno prišli v zahodno evropo.
Tudi tja se je včasih dalo priti na ta način – eden od načinov.
No, ta varianta je še danes aktualna, samo da se ne dogovarjaš več s špediterji, če hočeš na zahod ali sever. Saj veš, EU in meje…
lp
bv
Zadnja sprememba (28-05-05 22:38)
mensezdi, da je bilo res deset levov, ali pa mogoče 15?? res zdajle ne bi dal roke v ogenj, vem pa da se nam je vsem zdelo precej poceni, ker nesebar je opazno drazji od ostale bolgarije.
meni sicer nesebar ni pretirano všeč. če greš tja v lastni reziji, ti priporočam sozopol, 30 km v drugo smer od burgasa – podobno mestece, ampak brez ogromnih hotelov.
tudi primorsko še malo juzno od nesebarja je precej fino, samo je pa polno čehov…
sej bugarska je kr uredu za it na morje, nikakor pa ne pričakuj nekih presežkov.
Forum je zaprt za komentiranje.