KAKO UREDITI PREMOŽENJE PRED GRADNJO HIŠE
Z zunajzakonskim partnerjem bova gradila hišo. Hiša bo stala na parceli kjer sem samo jaz lastnica. On pa ima tudi svojo parcelo, ki jo nameravava prodati, vendar čakava če bo gradbena.
Do danes imava vsak enakovredno premoženje in jasno je da bova hišo zidala oba in bo last obeh. Vendar ker sem lastnica gradbene parcele na kateri bo stala hiša naju zanima sledeče:
Kako urediti, da bova v primeru ločitve, oba dobila enakovreden delež? Da ne bo on dobil manjši deleš te hiše, samo zato ker sem pred gradnjo jaz lastnica parcele.
Saj danes se super razumeva, vendar bova lahko čez 10 let zajeb*** in bova drug drugemu metala polena pod noge.
Mož predlaga da jaz pred gradnjo podarim 1/2 parcele njemu in on podari 1/2 njegove parcele meni. Obe podariva z darilno pogodbo in stvar je zaključena. S tem bi tudi on lahko urejal vse papirje v zvezi s hišo.
Ali je kak drug način ureditve najinega premoženja?
Hvala za pomoč
Če sta izvenzakonska partnerja, potem morajo biti vsi pravni posli med vama sklenjeni v obliki notarskega zapisa. Torej predlagam, da stopita do notarja, ki vama bo svetoval najboljšo rešitev. Predvsem je pomembno tudi to, ali sta parceli vajino skupno premoženje pridobljeno v času trajanja izvenzakonske zveze ali pa gre za ti. posebno premoženje vsakega zakonca.
Forum je zaprt za komentiranje.