Kako ujeti mačka
Prosto živeče muce!
Kako ujeti muco v živolovko? Enostavno se blokira sprožilec živolovke – odvisno pač od živolovke? Ali tako, da pod stopalko podložimo kos lesa ali kakšen drug predmet, s čemer zablokiramo sprožilec ali pa sprožilec preprosto prelepimo z lepilnim trakom…) in muca se, brez problema, navadi jemati hrano v živolovki – najkasneje v dveh do treh dneh… Na dan ulova odstranimo blokado in muca je ujeta… Po ulovu kletko prekrijete s kakšnim kosom tekstila, ki diha – rjuha, brisača in šele nato izvedete(jo) transport…
Iza bela, 19.08.2008 ob 19:22
Ja, vem da ne gre za kmečko mačko, samo čist samo notri pa tud ni, če je od sosedovega psa dobila bolhe. No, mogoče hodi pes na obiske, ne vem. Ampak meni ni sedlo tisto: Kako ste jo pa vzgojili, da se ne pusti ujeti. mogoče so pa že starejšo dobili k hiši, ali pa je bolj boječa. Vem ko sem bila še manjša, smo imeli več mačkov doma, pa se tudi ene dva nikoli nista pustila ujeti, drugi pa so se. Božala in crkljala sem tiste, ki sem jih ujela. Če sem ta boječe kao shecala s hrano,da se jima približam, sta se še bolj prestrašila, pa potem še jedla nista. Al pa sem bila fajn opraskana. Ma jaz bi za to mačko poskusila raje z ovratnico proti bolham, res pa da teh ampul ne poznam, ker naša dva nimata bolh.
Ovratnice so mačkom smrtno nevarne, ker lahko zapletejo in umrejo ali se jim tačka med umivanjem zatakne pod ovratnico, da ne more hoditi ali ji ovratnica, ker jo na vsak način hoče odstraniti zatakne med čeljusti, kar je grozljivo. Svetujem mačko ujet med hranjenjem z rokavicami, nekdo drug pa naj ji ampulo na tilnih stisne. Predvidevam, da ni sterilizirana ali, če je samček kastriran, bi bilo res fajn jo ujeti in peljat na veterino na STERILIZACIJO.obenem jo razglistijo ter stisnejo ampulo na zatilje nad lopaticami, direkt na kožo. Ponavadi so po vet. obravnavi, ko se po posegu več ukvarjamo z njimi, se jih dotikamo, veliko bolj priljudne.
Forum je zaprt za komentiranje.