Kako ste ugotovile, da vas vara?
Zelo podobno pri meni: stalno telefon pri sebi, skoz eni smsi, ki naj bi mu jih pošiljal sodelavec-prijatelj, stalno predhodni odhodi v službo in kasnejši prihodi, vsak vikend ven s tem sodelavcem-prijateljem, velika osornost doma, na živce mu je šlo vsako načrtovanje nečesa skupnega… Tudi jaz sem danes zeeelooo srečno ločena. Ker tak, ki je sposoben naštetega obnašanja, ni vreden, da ima mesto ob meni 🙂
Šesti čut me je zelo pustil na cedilu precej časa, ker sem živela svoje življenje in mu zaupala, popolnoma. Potem pa ko sem le posumila – gsm – klici in sporočila. Seveda ni pazil in ni zbrisal telefon, ker ga je imel vedno pri sebi in ker mu ni na misel prišlo, da bi preverjala. Ampak sem, enkrat ponoči in izvedela vse, kar sem morala izvedeti, da je letel iz stanovanja za vendo.
Moj ima pa telefon pod geslom, ker je služben in ne morem pogledati in kadar piše smse pravi, da je služba.To je bilo tudi prej,ampak sedaj se mi zdi,da se je obseg “dela” povečal.
Vem, da bi zaradi otroka naredil vse,ker je imel sam doma zelo neugodne razmere in se trudi, da ne bi prizadel otroka, pa tudi njegovi odhodi od doma nimajo nekega ritma.Pravi, da gre na šport in tudi pride domov s prepotenimi stvarmi,ampak enkrat pride po eni uri,enkrat pa po treh,štirih.Čez noč je vedno doma, ampak ne znam pojasniti, enostavno čutim,vidim iz njegovega obnašanja, da je z glavo in mislimi drugje.
seveda se je obseg dela povečal, ker ima eno v službi. To je danes najbolj prikladno, da se sparita sodelavca. če je imel doma neurejene razmere, potem sploh ne ve, kako v redu družina zgleda. Nima izkušenj, ne ve, kako bi se moral obnašati. Otrok pa je tu izgovor, da ima na zunaj lepo familijo, da ti delaš zanj in namesto njega gospodinjiš. Misliš, da razmišlja o otroku takrat, ko ljubici rožice okrog glave sadi in ga vtika?
Ne mu težit, ampak se počasi pripravljaj na samostojnost, gradi svojo osebnost, da boš močna. Finančno si naredi zaledje, delaj premišljeno tako kot te on premišljeno vara.
NAIVKA prisluhni sebi in si verjemi, če nisi patoploška ljubosumnica. Imeti telefon pod geslom? Kakšno službo pa ima ? Ameriško CIO.
Vse kar pišeš so več kot znaki, da živi dvojno življenje. Ne ostaja zaradi otroka, zaradi tebe še manj, ostaja, ker mu odgovarja biti malo tu malo tam. Zelo prav pride, da se vračaš domov, kjer je za vse poskrbljeno pa še od silne ljubezni si lahko oddahneš in se ji malo umakneš. Ne bodi naivna, zahtevaj, da odpre telefon in da skupaj pogledata klice in SMS-e. Zahtevaj odgovore, sicer poskrbi zase. Dvomi te razjedajo , bolijo in slabijo. Vedno težje ti bo in vedno bolj boš nemočna, zato ukrepaj takoj.
Večina jih je vidimo začutila. A mislim, da so začutile, ko so se njihovi resno zaljubili, spremenili obnašanje ipd.
Lahko te vara, pa ne veš. Mene je bivši skoz, trikrat sem imela materialne dokaze, a me je prepričal, da me ne vara. Prepričal pa me je, ker ne bi mogla živeti brez njega.
Tiste, ki nimate dokazov in nič ne čutite, ste največje revice, ker v takih primerih se ženski ne more niti sanjati, da je varana, življenje pa meče proč. Veliko jih obiskuje Laufhause in domače prostitutke, tam pa nikakor ne moreš vedeti, da ga vtika v drugo.
Do mene je postal osoren, neprijazen, imel me je za tepko. Na začetku mobija ni skrival, potem pa ko sem po naključju nekaj odkrila, ko sem ga uporabljala mimogrede (brez slutnje), ga je dal na password in povedal, da nimam kaj brskati po njemu, saj je to njegova zasebnost. Takrat sem mu verjela, čeprav sedaj vem, da njegovo obnašanje ni bilo normalno – moj mobi bi lahko moj sedanji fant kadarkoli pogledal, saj ni na njemu nič, kar bi me skrbelo. Res velja, da če nimaš kaj skrivati, ne skrivaš – ne dajaš mobija na password. Mobitel je bil tudi vedno izključen – verjetno se je bal, da bi ga klicala kakšna od njegovih ljubic.
Ni mi več rekel, da me ima rad (prej mi je to povedal vsak dan), ni me več gledal s tistim žarom v očeh. Začel je skrbeti za svoj zunanji videz – kupoval je dosti novih oblačil. Kar naenkrat je začel nositi neko verižico, ki mu je ni kupil nihče od sorodnikov, prav tako vem, da si je ni kupil sam. Vedno manj časa je imel zame in tudi manj potrpljenja za moje slabosti. Ni se mu dalo več pogovarjati – niti razjasniti kakšnih problemov. Ni hotel več delati načrtov za naju dva oz. je delal take načrte, ki so bili v popolnem nasprotju z mojimi, kot da bi mi hotel povedati, da najina prihodnost ni več skupna. V seksu se je ohladil, ni dal več pobude – ali pa je spremenil navade, ker si me ni več telesno želel – npr. nekaj kar ga je enkrat vzburjalo npr. pohotne besede med seksom, ga je potem, ko me je varal, namesto še bolj pohotnega, pripravilo do smeha… Darila za rojstni dan so bila praktična npr. gospodinjski aparat, za katerega ni zapravil dosti časa v razmišljanju, kaj bi mi kupil. Kos sva šla zadnič na skupne počitnice, v katerih sva se odklopila, ni čutil nobene potrebe po seksu. Ko sem zlezla nanj na plaži, da bi se malo pocrtala, mu je bilo nerodno.
No ja, pri meni so bili znaki bolj ali manj taki. Zdaj imam novega fanta in upam, da bo trajalo – če pa ne bo, upam, da bom znake razbrala prej kot sem jih prvi svojemu prvemu fantu, ki me je varal.
Ne vem, kakšen odnos imata. Če je dovolj trden, zakaj se enostavno ne pogovoriš z njim? Mu rečeš, da čutiš, da ni pri zadevi, da je z mislim drugje in želiš vedeti, kaj se dogaja? Povej mu kdaj to vidiš (npr. da ga včasih ni toliko časa in ti nič ne omeni, da je bil npr. s tem ali onim na pijači, ..) in kako se ob tem počutiš. Če znaš biti nežna, prijazna, a hkrati tudi vztrajna, boš verjetno kaj ugotovila – še posebej, če ne gre za varanje. In če ne ugotoviš ničesar, lahko še vedno vprašaš, ali ima razmerje s katero drugo ali …? – ampak ne jezno, napadalno, obtoževalno. Vendar zaskrbljeno, Po mojih izkušnjah se moški najpogosteje zaprejo vase, tajijo in ti natvezejo kup laži, če se počutijo ogroženi in navadeni. Muhe se lovijo z medom, ne s palico. Sploh če imaš željo, da bi se odnos popravil
Zgornji pristop pa seveda ne deluje pri serijskih lažnivcih in pravarantih. Le ti veš, s kakšnim človekom deliš življenje.
Ne vem, če bi se glih strinjala. Vsak pri svojem partnerju/ki in pri sebi zna preceniti, kje leži največje tveganje. Če recimo pogledam svojega, se mi zdi, da bi sta za varanje največja faktorja tveganja to, da se v eno zaljubi, ali pa to, da ga enkrat dobesedno spodnese, ker mu nekdo tako blazno všeč. V vsakem primeru ga ni vidim, da bi to počel brez neke vsaj minimalne čustvene vpletenosti z drugo. Tudi ne vidim ga v vlogi serijskega prevaranta, ki so mu ženske igračka. Če sebe pogledam, sem prevelik zajec, da bi si dovolila, da se zaljubim in ko vidim, da mi postaja nekdo všeč, jo popiham. Sem pa bistveno bolj kot moj dragi nagnjena k impulzivnim odločitvam, trenutnim norostim – in takšno bi verjetno bilo tudi moje varanje,
Verjamem, da te lahko vsak človek preseneti in deluje popolnoma neobičajno glede na svoj karakter. Ampak mislim, da so to bolj izjeme kot pravila.
Poleg tega mislim, da je prav pri varanju problem tudi na “drugi” strani, kjer partner/ka noče videti, da jo oseba vara. Znaki so, le spregledaš jih ali jih nočeš obelodaniti. In šele ko ugotoviš prevaro, se zavedaš, da so znaki res bili tam, samo da si jih talij/a
Ugotoviš da te moški vara popolnoma preprosto…Če mu zvoni mobitel medtem ko je s teboj in ga ne dvigne pa si izmisli vsakič nov izgovor zakaj ne. Če je večkrat nedosegljiv na telefon potem je očitno da je z drugo žensko.Će ne najde več časa za skupne aktivnosti. Če se takoj ko pride domov temeljito stušira. Če začne zamujati na zmenke, medtem ko je bil do sedaj vedno točen. Če začne”zaklepati”mobitel. Če ga kar naenkrat začne prevečkrat klicati”mama”. Če se službeni sestanki dogajajo pob čudnih popoldanskih urah….in še in še izgovorov imajo pripravljenih, vse zato, da lahko sedijo na večih stolih. Ženske, rešite se takih čimprej, ker spremenili se NIKDAR ne bodo!
Zaradi lasu konec?[/quote]
Ne, zato ker “kavsa” drugo!!! 🙂 Ti tega ne bi videla, ta pa je po reakciji točno razbrala, kaj se dogaja. Dobila je “razodetje”….
Odvisno od “senzibilnosti”, nekatere so bolj “trde”, s tako se lahko moški igra in jo vleče za nos, kakor mu paše, druge pa nočejo vedeti, kaj se dogaja, čeprav dobro čutijo. Saj pri moških je tudi podobno, ko ženske varajo. Če si malo občutljiv, občutiš to, da se v odnosu med vama nekaj spremeni.
Forum je zaprt za komentiranje.