Kako ste se rešili ledvičnih kamnov?
Prosim ne o pivu in skakanju po stopnicah – to sem že prerasla.
Pol leta mi delajo ledvični kamni ogromno problemov. Bila sem že na drobljenju, pa so se po dveh mesecih ponovili. Že drugič sem dobila zaradi njih zastoj v ledvici in neprijetno stvar – nefrostomo.
Kako ste se rešili kamnov? Z operacijo? Kakšno in kje? Kako dolgo ste čakali da so vas operirali?
Saj to že veš, a ne, da moraš čim več navadne vode spit, pa če se zadaviš z njo, pa jo moraš. Drugače se je moja teta rešila ledvičnih kamnov s čajem iz brezovih listov in še ena stvar je, ki pa je večkrat neizvedljva za naredit. Vendar pa, če imaš možnost, najdi kako brezo in iz debla se izcedi sok, vendar to traja, da se nabere. No v glavnem ta sok iz debla se nekako “ulovi” in ga piješ
Pri meni rešujejo (rešujemo) z UZ drobljenjem v Kliničnem centru. Do zdaj sem bil 2x – cca. na 10 do 15 let se ponovi.
Se mi zdi, da niti ni take hude panike… res, da ko zaboli lahko tudi omedliš od bolečin in se nekaj časa ne zavedaš… ampak s temle drobljenjem se zadeva kar reši.
Se pa za vsak slučaj malo bolj nalivam z vodo, da se sistem spira…
Meni so se ledvični kamni ponavljali na 6 mesecev. Bilo je obupno. Prva stvar, ki sem se je jaz osebno držala je, da sem pila samo prekuhano vodo. Drugače so pa mene “rešila” homeopatska zdravila. Zadeva je za poskusit, škodilo naj ne bi, če pa bo kaj koristi pa toliko bolje. Želim ti hitro okrevanje.
Lp,
Tea
Jaz bi priporočala še krvno sliko kjer naj pogledajo vsebnost kalcija v krvi in v kolikor je leta povišan pregled pri endokrinologu kjer naj pregledajo delovanje obščitnice. Moj mož je imel kamne na ledvicah zaradi benignega tumorja na obščitnici. Tri kamne ki so do operacije še ostali je izločil v roku nekaj mesecev po operaciji z bistveno manjšimi bolečinami kot prej.
Sem že bila na drobljenju konec poletja na Bledu. Sploh ni bilo hudo, tudi izločala sem potem drobce, ampak v novembru sem že spet imela dva večja kamenčka in zastoj, tako da sem zdaj celo na nefrostomi in čakam nadaljnje odločitve, vendar na drobljenje ne bom več šla, ker so prevelik problem, zgleda da trdota. “Obljubljen” mi je operativen poseg zato sprašujem kako ste to rešili, s kakšno operacijo, kako dolgo ste čakali na operacijo …
piti slano vodo
že po dveh dneh pitja so kamenčki šli iz ledvic v mehur od koder je en izločen, okrog 3 mm velik
slana voda:
v 1 liter vode se da ena čajna žlička soli
pije se tri krat na dan po 3,3 dcl na enkrat
piti dva čaja: zlato rozgo in urološki čaj
piti tudi toplo vodo z limono
čez dan spiti do 6 litrov vsega naštetega
drugi recepti, ki so pomagali:
posušen kurji želodec zmleti v moko in vzeti za konico noža 3x na dan
potem takoj spiti 1 dcl olivnega olja
sedeti na vročem termoforju
piti olja od Irme – Planet zdravja
Tudi jaz sem kronična zbirateljica ledvičnih kamnov, pa me zanima, katera homeopatska zdravila jemlješ? Najlepša hvala.[/quote]
Pri takih težavah je najbolje obiskati zdravnika, ki se ukvarja s homeopatijo, kajti ni univerzalne kombinacije teh zdravil in se predpisujejo na podlagi tega kake težave ima vsak posameznik.
Lp,
Tea
Tudi sama sem po 17 letih obupala nad navadno medicino. Kamni se mi tvorijo veliko hitreje kot izločajo. V zadnjih treh mesecih sem imela tri zastoje in posledično odstranitev z laserjem. Danes sem prišla iz bolnice z napotnico in dj stentom do 17.9. kjer mi bodo morali še enega odstraniti preko kože… Izgubljam živce in voljo, nevem več kam to vodi. Prosim, če lahko kdo napiše katerega homeopata priporoča. Navadna medicina je naredila že menda vse, mnogi obiski pri endokrinologih, analiza kamenja, ki je seveda kalcijev fosfat in oksalat… V bistu sem pripravljena na vsako alternativno varianto katera bi mi lahko pomagala obdržati moje ledvice.
Hvala za vsakršni odgovor
Pred skoraj 30. leti mi je en sam majhen kamenček povzročal obupne probleme. Vem, da sem bila dva dni celo v bolnici, ukazali so mi veliko piti, pila sem tudi neka zdravila (se ne spomnim več, kakšna so bila ta zdravila). Ko sem prišla domov iz bolnice se mi je kamenček izločil, dali so ga na analizo in mi ugotovili, da so mi to povzročili mlečni izdelki.
Kaj več ti žal ne morem svetovati, upam, da se rešiš tega problema. Zadeva je zelo boleča in zoprna.
kamni, 11.06.2017 ob 14:05
Dobite kokošje mošnjičke v katerih kokoši shranjujejo kamenčke. V njih je snov, ki topi kamne, le končico noža z 2 dcl 3 xna dan .Po 14 dneh jih ne bo več.Preverjeno!
Kožice kurjih želodčkov preverjeno pomagajo stopiti ledvične in žolčne kamne. O tem piše tudi pater Ašič. Obstaja pa tudi prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki vsebuje prašek iz teh kožic. Poiščite ga na respomaga.si
lep pozdrav
Stanka
Forum je zaprt za komentiranje.