kako ste ragirali
Reakcija je normalna. Življenje se vama bo obrnilo za 95 %. Bodi ji v oporo, pripravi veliko mero potrpežljivosti (hormoni, pa to), predvsem pa prevzemi svoj delež nalog. Najbolj pomembno pa je, da ji čim večkrat pokažeš, da jo imaš rad in da se ti zdi privlačna. Ženske imamo med nosečnostjo in po porodu težave s samopodobo in hormoni. Le-ti povzročajo hitro menjanje razpoloženja, jokavost in preobčutljivost. Kar se tiče samozavesti in samopodobe pa – predstavljaj si, da se tvoje telo spremeni v ogromen trebuh, zatečene noge, zrediš se za 15-30 kg, … nato pa rodiš in spet sprememba v obliki razširjene medenice, hemeroidov, visečega trebuha, po dojenju pa še povešene prsi…. Toliko sprememb v tako kratkem času. Pač traja nekaj časa, da ženska sprejme svojo novo podobo, zato tudi potrebuje potrditev z moške strani. No, vse to ne pomeni, da bo potem pa grda – hočem ti predstaviti, kako me ženske večinoma gledamo na vse to.
Pa še to. Zdaj ne bosta več dva ampak trije. To je nekaj najlepšega, kar se človeku lahko zgodi. Otrok. Prinaša veliko lepega, pa tudi veliko dela. Pripravi se na to, da ne boš več ti v prvem planu. Materinski nagon namreč povzroči, da je mati pozorna na otroka nonstop. Tako pač lahko zmanjka časa za moškega. Nekateri odreagirajo užaljeno. To je zadnje kar novo pečena mati rabi. Svetujem ti, da se aktivno vključiš v nego otroka. Tako se ne boš čutil zapostavljenega, ona pa bo vesela tvojega sodelovanja in pomoči. Otrok namreč je napor. Večina žensk začne svojega moškega ocenjevati preko njegovega odnosa do otroka! Tu lahko nastopijo zakonske težave.
Za začetek ji pokaži, da se veseliš otroka! S tem jo boš najbolj osrečil. Boš videl, skupno spremljanje razvoja otroka te bo prevzelo. In svetujem ti, da si zraven pri porodu. Ne bo ti žal. Ona se bo počutila bolj varna, ti pa ne boš prikrajšan za najlepši trenutek svojega življenja.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Odločila sem se za odgovor zato, ker je bolj slab odziv na tvoje vprašanje. Je pač odgovor iz ženske perspektive. Mogoče pa dobiš še kakšnega iz moškega zornega kota. Pa veliko lepih trenutkov ti želim!
Forum je zaprt za komentiranje.