Kako stare se počutite?
Katera je ta prelomnica, kateri okrogli rojstni dan ( 40, 50, 60)?
Raziskava je pokazala, da se mi Slovenci glede tega vprašanja uvrščamo nad povprečje 41 držav iz celega sveta, Italijani nas glede tega še vedno krepko prekašajo…
Pri ženskah se do takrat že pojavi izguba menstruacije, posledično upad stabilnih hormonov, ki jih vse življenje do tedaj, na nek način, ščitijo. Takrat postanejo ranljivejše, pojavijo se težave s kostmi…
[/quote]
Izguba menstre je tam okrog 50, ne pa pri 65- tih.Ranljivejše?
Devetdesetletnic in stoletnic je veliko veliko več, kot enako starih moških.
Morda zaradi tistega izreka, ki smo ga spet brali v eni od tem tu zadnje dni: “prikorakal si na pol poti”?
Nekateri nenehno stokajo ali nasprotno testirajo meje lastnega telesa (kot da jih imajo še vedno 20), a po drugi plati ne spremenijo svojega ravnanja (npr. prilagodijo vadbo, spremenijo prehrano, življenjski slog..). Sprejemanje let pa pomeni, da si prisluhneš, se prilagodiš oz. poiščeš drugačnih poti.
Leta se obračajo vsakemu od nas.
V postelji se počutim kakor kakšen 20-letnik, čeprav jih imam več kot še enkrat toliko. ☺
[/quote]
Očitno pridno upoštevaš načelo Jeana Lamarcka : Raba organe krepi , neraba slabi…
Zakon o rabi in nerabi: To pomeni , da tiste organe ,ki jih zelo uporabljamo ,se razvijajo in večajo, tiste ,ki pa jih ne uporabljamo pa slabijo, se manjšajo ali celo izginejo.
Nekaj bo na tem. Večina jih pravi, da se po 65 pa kar pozna. Kaj?
[/quote]
Jaz jih imam 69 in sem še relativno dober. Zdrav, brez zdravil, dosti se aerobno gibam, povprečno vsaj 2+ uri na dan in to do potenja. Znakov neke pozabljivosti ni, tudi ambicij ni.
Filozofija je: blizu je lepo, mir in toplota. Svoje sem korektno naredil.
Ko bo pa vse to izvenelo pa počakati na -20 st. C v gozdu, spot 2 litra in lahko noč-;))))
Zelo lepo ste tole napisali ☺
[/quote]
Tematika iz osnovne šole pri uri biologije….
Forum je zaprt za komentiranje.