Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako sprejemate razveze otrok?

Kako sprejemate razveze otrok?

Pred kratkim sta se razšla sin in njegova punca, ki sta sicer še študenta, sta pa bila skupaj skoraj skozi celotno srednjo šolo in  fakulteto, ki jo oba zaključujeta. Deklica je pri nas preživela kar precej časa in sem se nanjo tudi jaz navezala, vedno sva imeli lep odnos, z nami je hodila na zimske in poletne počitnice.

Vem, da se odnosi mojih otrok z njihovimi “partnerji” ne tičejo, nisem se nikoli vtikala v njihove odnose, mi je pa, kljub vsemu precej hudo. Mogoče celo bolj kot njima, čeprav je bilo že nekaj časa videti, da z njunim odnosom nekaj ni v redu.

Ste tudi ve imele podobne občutke ali jaz enostavno pretiravam?

Še predno so moji otroci prišli v leta, ko imajo partnerje mi je znanka povedala svojo zgodbo, ki je zelo podobna tvoji. Kako se obvarovati pred tem? Fant moje hčerke ne hodi z nami na dopust (gresta sama) niti ne gre hčerka z njegovo familijo, ne živi pri nas, niti ona pri njih…..ampak če bosta šla narazen mi bo vseeno hudo, ker je OK fant. Življenje pač…. včasih je tudi težko.

no ja tvoja dva sta bila le fant in punca, če prav razumem, ne vem kaj bluziš o razvezi.

Če obravnavate vsako zvezo pri najstnikih kot zakonsko zvezo, potem se morate pripraviti, da bo takih bolečin še več. V mislih se zahvali za lepe skupaj preživete trenutke in se ne obremenjuj več s tem. Otroku pa povej, da naj domov pripelje samo resnega partnerja, da se ne boš sedaj vsake dva meseca privajala in odvajala na nov obraz.

Pri nama so bili na obeh straneh žalostni ker sva šla narazen. Ker smo se razumeli, tudi družine med sabo. Ampak tako pač je. Ne moreš skupaj zaradi družin ostat 🙂

Jaz bivši tašči še vedno pošljem sms za roj dan in isto ona meni. Tudi rožice prinesejo na grob mojih staršev vsako leto za njihov roj dan. Pač nekateri ljudje pridejo v tvoje življenje samo za določen čas. Je treba ceniti tisti čas ki je bil dober in it naprej.

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 02.09.2021 ob 10:36

no ja tvoja dva sta bila le fant in punca, če prav razumem, ne vem kaj bluziš o razvezi.

Če obravnavate vsako zvezo pri najstnikih kot zakonsko zvezo, potem se morate pripraviti, da bo takih bolečin še več. V mislih se zahvali za lepe skupaj preživete trenutke in se ne obremenjuj več s tem. Otroku pa povej, da naj domov pripelje samo resnega partnerja, da se ne boš sedaj vsake dva meseca privajala in odvajala na nov obraz.

Je lepo napisala da sta bila leta par. Glede na to da zaključujeta študij skoraj desetletje. O čem ti govoriš? Kakšen drug fris vsake par mesecev?

Pri nas sta bila skupaj cca. 7 let. In ne, nisem bila žalostna, ko sta sla narazen, ker se mi je takoj zamerila, ko sem izvedela, da ga je varala s poročenim moškim, pa se družino jim je razdrla.

Ima pa sedaj toliko boljse dekle, prejšnja ji ni segla do kolen.

Irencamilenca, 02.09.2021 ob 10:44

Pri nas sta bila skupaj cca. 7 let. In ne, nisem bila žalostna, ko sta sla narazen, ker se mi je takoj zamerila, ko sem izvedela, da ga je varala s poročenim moškim, pa se družino jim je razdrla.

Ima pa sedaj toliko boljse dekle, prejšnja ji ni segla do kolen.

Čak mal, tudi po tej boš glih tako pljuvala čez cca 7 let.

Jaz tqko mislim, 02.09.2021 ob 10:53

Čak mal, tudi po tej boš glih tako pljuvala čez cca 7 let.

Seveda, da ne. To je moja ljubljenka. Lepa, pridna in pametna. Prav nemorem verjeti kje je nasla mojega sina. Se mi je zdela na prvi vtis “visji sloj”.

Prejšnja je bila cele dneve v sobi, nikoli ni pomagala pri večerji, kosilu, da bi vsaj pomagala pripraviti mizo ali kaj drugega ampak ne. Ce si jo ze malo narobe pogledal, je tekla k sinu itd. Res cudno dekle.

Ko je moj sin načevljal bejbo, ker je imela nekaj celulita in si je zbral en nov brezhiben model, sem jo pa jaz iz usmiljenja vzel v svojo posteljo. Meni se pa zdi malo celulitka 19-letnice prav sladka stvar!

Pinkica892, 02.09.2021 ob 10:10

Pred kratkim sta se razšla sin in njegova punca, ki sta sicer še študenta, sta pa bila skupaj skoraj skozi celotno srednjo šolo in  fakulteto, ki jo oba zaključujeta. Deklica je pri nas preživela kar precej časa in sem se nanjo tudi jaz navezala, vedno sva imeli lep odnos, z nami je hodila na zimske in poletne počitnice.

Vem, da se odnosi mojih otrok z njihovimi “partnerji” ne tičejo, nisem se nikoli vtikala v njihove odnose, mi je pa, kljub vsemu precej hudo. Mogoče celo bolj kot njima, čeprav je bilo že nekaj časa videti, da z njunim odnosom nekaj ni v redu.

Ste tudi ve imele podobne občutke ali jaz enostavno pretiravam?

Če ni za bit, je za it…

Bolje zdaj, kot potem, ko bi imela družino.

Sicer pa svojemu sinu našteješ vsa njegova dobra področja in mu daš spodbudo za naprej : Vrata so se zaprla, zdaj se ti bo nekje drugje na stežaj odprlo okno!

Ne kaži pred njim, da obžaluješ…Povej mu, da je krasen fant in da veš, da bo kmalu našel drugo..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close