Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako spoznati nove sosede?

Kako spoznati nove sosede?

Imam težave z navezovanjem stikov. Sem zelo nedružabna, ne znam spletati stikov.

Zato bi rabila nasvete kako spoznati nove sosede. Ko se nekam priseliš, kako navezati neke osnovne stike?

Recimo, da je to manjši kraj, velika večina stanuje v hišah.

Greste mimo hiše na sprehod in če je kdo zunaj, mu začnete govoriti, da ste novi tu…?

Greš v vaški bife in rečeš, da rabiš prevoz ….

Če opaziš da je kdo zunaj in npr.meče sneg greš mimo in pozdraviš, mogoče omeniš za začetek kaj o vremenu. Lahko pohvališ psa če ga imajo ali pač karkoli ti je všeč na njihovi hiši itd. Malo polaskaš na začetku in narediš dober prvi vtis. Potem pa se mimogrede predstaviš in vprašaš po njihovem priimku in imenu. Pač rečeš da želiš vsaj vedet zraven koga živiš.

Jaz sem se naučil da nikoli prvi ne pozdravim.

Če me kdo pozdravi mu odvrnem pozdrav, sicer se brigam zase.

Odgovor na objavo uporabnika
Blednica, 13.12.2021 ob 18:36

Če opaziš da je kdo zunaj in npr.meče sneg greš mimo in pozdraviš, mogoče omeniš za začetek kaj o vremenu. Lahko pohvališ psa če ga imajo ali pač karkoli ti je všeč na njihovi hiši itd. Malo polaskaš na začetku in narediš dober prvi vtis. Potem pa se mimogrede predstaviš in vprašaš po njihovem priimku in imenu. Pač rečeš da želiš vsaj vedet zraven koga živiš.

Hvala. Bom poskusila.

Ni prvič, da se bom selila. Ampak tu, kjer sem sedaj, sem čisto zavozila. Nisem vzpostavila nobenega kontaka s sosedi. Pa bi bilo lepo, če bi. Se želim naslednjič bolje obnašati.

Dober sosed je lahko veliko vreden. No, lahko pa naletiš tudi na takšnega kot se oglaša zgoraj. Če mutavega igra bolje da ne drezaš ? 100 ljudi 100 čudi. Vso srečo, kar sproščeno, saj so verjetno tudi oni firbčni kdo je zdaj ta nova soseda.

Odgovor na objavo uporabnika
Blednica, 13.12.2021 ob 18:50

Dober sosed je lahko veliko vreden. No, lahko pa naletiš tudi na takšnega kot se oglaša zgoraj. Če mutavega igra bolje da ne drezaš ? 100 ljudi 100 čudi. Vso srečo, kar sproščeno, saj so verjetno tudi oni firbčni kdo je zdaj ta nova soseda.

Tu, kjer sem sedaj, so ljudje prijazni. Samo jaz sem tista ta štorasta.

Če pa se že zapletem v kak pogovor (vedno oni začnejo) pa ja, so se dobro pozanimali kdo je ta nova soseda :).

Res je, dober sosed je veliko vreden. Če rabiš pomoč, bo sosed še kako prav prišel.

pri meni je zadeva drugačna – sem zgoovrna, morda še preveč, ker ne vidim problema v svojem življenju. Včasih povem dosti stvari naenkrat in mi ne zmorejo vsi slediti in pride do zmešnjav.

razen tega ti povem sledeče – če si zaprte narave oseba in ne znaš navezovat stikov, je najbolje, da stvari prepustiš naključju. bi želela spoznati nekega soseda, ki se ti zdi ok, zanimiv in prijeten za družbo, pogovor, vreden zaupanja ipd.?

Ne zalezuj ga. Opazuj. Če imaš poti za se sprehjat okoli njegove hiše, pojdi. Ampak če obstaja pot, ne da greš specifično tja mimo. In to ne stori samo takrat, ko veš da je zunaj. Pojdi večkrat da se navadi nate. Je zunaj, ko greš mimo? pozdraviš, se nasmehpneš in greš naprej. Se ti zdi odprte narave, ga povprašaš o vremenu – vedno neka splošna vprašanja, nikoli preveč osebna. so nekateri ljudje, ki so skittish in se potem zaprejo, če postaviš preveč osebna vprašanja.

Tisti, ki ga boš zanimila, te bo ustavil, sam povprašal kdo si in od kod si prišla. Kadar govoriš o sebi, pusti osebne stvari kot so premoženje, problemi, nezadvoljstva proč iz pogovorov. Moraš razumeti, da to so le sosedi, s katerimi boš živela morda celo do 90-ih let svoje starosti, le bo sreča. Ne smeš in ne moreš že na začetku dat vtis, da ti to ali ono ali ta ali oni ni všeč. Sploh kakšne starejše ženice po manjših krajih in vaseh znajo opravljat in je dovolj da poveš eno samo negativno stvar o nekem drugem sosedu ali osebi iz neke družine zraven in uničiš ne le ugled te osebe, družine ampak tudi morebitni odnos, ki bi lahko bil. Te stvari vedno pridejo na dan in po vaseh je vsaj polovica ljudi preprostih ljudi, ki se jemljejo resno ali si jemljejo k srcu.

če veš, da nek sosed gre morda v sosednji kraj ali mesto po določeni poti na sprehod, pojdi tudi ti tja, ampak ne ga zalezovat. pojdi po svoji poti, da spoznaš kraj in se udomačiš s potjo. sčasoma se boste morda srečali in morda se te bo spomnil, da si soseda od tam in tam. ga pozdraviš in morda te bo pozdravil ali pa tudi ne. si potrpežljiva.

najslabše kar lahko narediš je to, da se vsiljuješ in ko ne dobiš kar želiš, greš pa še ponesreči izsutiš komu iz vasi ali kraja kšno opazko ali nezadovoljstvo in je kone vsega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close