kako spečti jajca na oko?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › kako spečti jajca na oko?
kako spečti jajca na oko,ne da bi olje špricalo po celem štedilniku?
nimam pojma! meni vedno šprica. sem pa slišala da šprica manj, če je jajce segreto na sobno temperaturo, da ni direkt iz hladilnika. nisem sprobala, ker se ne spomnim prej jajc ven jemat 😉
pokriješ s pokrovko, pa še hitreje so pečena. ampak ne predolgo, ker rumenjak ne bo tekoč. l.p.!
Ne me sicer držat za besedo, ker sama nisem sprobala.
Ampak sem nekje prebrala, da maščoba na šprica naokoli, pa tudi jajca se ne primejo, če maščobo rahlo poprašiš z moko.
Jajca spečemo na ne prevroči maščobi. Šprica preveč vroče olje ali mast.
Vedno jih spečem v pokriti posodi, na zelo vročem olju, ker potem maščoba ne šprica in rumenjak ima lepo belo kožico. Ne prenesem namreč “sluzi” ki se vleče na rumenjaku. Če smo na morju, jih spečem v pizza panu, deset naenkrat.
Ne boste verjele, ampak to sem prebrala v romanu Grk.
Jaz jih pečem tako, da teflonko samo namažem s papirnato brisačko pomočeno v olje. Jajca dam gor, posodo pokrijem in pečem na malem ognju, da se beljak lepo zakrkne, rumenjak pa ostane tekoč.
hvala punce.
samo malo olja (zaradi okusa) v teflonko
In koliko bogatih, različnih izkušenj na temo navadnih jajc na oko… To me vedno znova fascinira na teh forumih.
LP Mimi
res komplicirano! čez ponev položiš star cajteng. tako da prestreže špricajoče olje, pa vseeno ob straneh pusti zrak. pa pazi, da ga ne zakuriš.
Forum je zaprt za komentiranje.