Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako skuhati sarme?

Kako skuhati sarme?

Naj mi nekdo prosim pomaga.

Pri mesarju sem kupila že narejene sarme. In zdaj nimam pojma kako jih skuhat. Nekako bi mogla eno omako skupaj spacat, ker samo v vodi se verjetno ne kuhajo.

Sem še bolj začetna kuharica, tako da vas lepo prosim za pomoč.

Ja, naredi zraven paradižnikovo omako. Prepraži na olju čebulo, dokler čebula še ne poprjavi, dodaj malo mokce in mešaj ter praži vse skupaj, na pa dodaj še paradajze, sveže zrezane na kocke ali pa iz konzerve (chopped tomatoes), na koncu s paličnim mešalnikom, da dobiš gladko omakco. Jaz sploh ne dajem nič moke, samo čebulo in paradajz.

Daš v lonec tako da so zviti robovi spodaj, zaliješ z juho, dodaš še malo šalše in počasi kuhaš. V ponvi posebej pripraviš prežganje: olivno olje, nanj žličko moke, nato pa čebulo – dokler ne porumeni. Po želji na koncu dodaš še česen. Prižganje dodaš sarmam. Sama rada dam še malo kisle smetane, ko je že kuhano.

Pozdrav!

Tudi jaz sem jih zadnjič kupila (te, že na pol narejene).
Kupi še malo kislega zelja in ga skupaj z vodo in sarmami daj kuhat. Jaz sem zraven dala še malo jušne kocke, za barvo pa ene tri žlice omake, ki jo imam zelo rada in paše povsod – mislim da je od Ete, tak manjši kozarček, na njej pa piše Omakca z zelenjavo – taka rdeča (lahko pa namesto tega daš paradižnikovo mezgo in malo moke – jaz nisem mokala)!

To je to!

PS: so bile ful dobre!

Hvala vsem za ideje. Tale z juhico se mi danes najbolj dopade, ker zelja in paradižnika nimam doma, pa bi bilo treba v trgovino.

Samo še eno vprašanje. Kaj je šalša?

mogoce paradiznikova mezga-omaka

jaz dam v vodo eno knorr kocko in paradižnikovo mezgo, pa kuham na počasnem ognju cc pol ure…

brez zamere punce ampak, ve sploh ne veste kaj je dobra sarma. Paradižnikova omaka z kislim zeljem????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close