Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako skuham dober pasulj?

Kako skuham dober pasulj?

Moj pasulj ni ne vem kaj,zato bi bila vesela dobrega recepta.Hvala.

pasulj, ki je nam všeč mogoče tebi nebo. jaz ga vedno kuham iz rjavega fižola.

malo poglej na kulinarika.net

Jaz ga skuham takole:

Pol kg fižola namakam vsaj 12 ur.
Naslednji dan ga sperem, spet zalijem z vodo, dodam kos suhega mesa (kos krače ali reber) in pustim, da počasi zavre; vmes na drobno zmiksam v multipraktiku 2 čebuli, nekaj strokov česna, 1 svežo papriko, košček zelene in velik koren in vse skupaj stresem k fižolu. Počasi se kuha toliko časa, da je fižol mehko skuhan, vendar ne razkuhan, približno uro in pol do dve.
Malo pred koncem kuhanja na dveh žlicah olja razpustim 1 žlico moke in dodam 1 zvrhano žlico sladke rdeče paprike v prahu, premešam in takoj stresem v lonec k fižolu. Kuham še toliko časa, da se vse skupaj malo zgosti.
Meso vzamem ven, razrežem na koščke in vrnem v lonec.
Najboljši je seveda drugi dan.

Jaz takole: pasulj namočim prejšnji dan, drugi dan ga operem in ga dam kuhat. Ko je na pol kuhan dodam: narezan korenček, lovorjev list, na drobno narezano čebulo, česen, rdečo papriko ,poper, sol, timijan, na drobno rezan peteršilj, na koncu naredim prežganje, kateremu dodam parad.mezgo, in pasulj malo pokisam. Upam, da sem napisala vse.

Mi ga imamo zelo radi, ga skuham velik lonec in ga imamo za 2x.

Lp

Podobno kot zgoraj, vendar dam noter SAMO fižol in kos krače ali reber (nič paprike, korenčka, lovorja), drobno sesekljano čebulo, solim, popram.
Na koncu pripravim “prežganje”: drobno ampak res drobno nasekljam por, prepražim na olju, da se čisto zmehča, dodam moko, malo sladke paprike-medtem mora fižol fanj vret, da zacvrči, ko dodaš to mešanico. Dobro zmešam in pustim še par minut, da se pokuha.

Hvala vsem-že kuham.

Zakaj meni nikoli ne rata pasulj gost?Kaj naredim narobe?
Dam pa že prej kuhan fižol noter.

intimno

če imaš pa že prej kuhan fižol pa najprej narediš prežganje -na maščobi malo potemni moko, nato dodaj narezano čebulo, ki naj zarumni in še česen da zadiši ter malo rdeč e paprike in paradižnika, nato streseš fižol, fino premešaš in zaliješ z vodo v kateri si prej skuhala dimljeno meso lahko tudi klobaso, malo celega popra ter lovorov list in dober tek!

Fižol čez noč namočim. Naslednji dan vodo odlijem in zalijem z novo, dam kuhati in notri na grobo narežem veliko čebulo. Itak se fižol toliko časa kuha, da čebula razpade. Ko je že napol kuhano dodam suho klobaso.
Ko je dokončno kuhano na malo maščobe prepražim začimbpo evo za pasulj in zlijem k fižolu in klobasi. Dodam še malo paradižnikovega koncentrata, solim po okusu in kuham še kakšnih 20 minut.

Fižol dam vedno tisti beli, ki je prav za pasulj. Da je pasulj gost moraš fižol kar precej razkuhati.

https://www.facebook.com/actio.si

Če želite bolj gosti pasulj (z gosto tekočino), potem odvzameš par zajemalk kuhanega pasulja in ga v drugem lončku spasiraš z ročnim sekljalnikom, zliješ nazaj v pasulj in malo še pomešaš, pokuhaš, zabeliš z papriko, tako kot se dela. Proti koncu nekateri dodajo še par žlic ajvarja.

Ah no !
Pasulj je vedno iz belega fižola !!!!!!
Drgač pa je sam fižolova juha pol !
Tistim ki pa ni dost gost .Se vam ne zdi ,da je mogoče preveč vode oziroma premalo fižola.
Fajn ga je skuhat v malo večjih količinah.Za ene 2x ,3x .Pa še zamrzneš lahko.
Ne ga razkuhavat .HAlooo !

“Ena tašča”
Če želite bolj gosti pasulj (z gosto tekočino), potem odvzameš par zajemalk kuhanega pasulja in ga v drugem lončku spasiraš z ročnim sekljalnikom, zliješ nazaj v pasulj in malo še pomešaš, pokuhaš, zabeliš z papriko, tako kot se dela. Proti koncu nekateri dodajo še par žlic ajvarja. POPRAVEK – NE Z ROČNIM SEKLJALNIKOM, AMPAK Z PALIČNIM MIKSERJEM.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close