Kako skriti denar pred partnerjem, da on tega ne opazi?
Po 30 letih sem se locila. S crnim fondom sem si kupila majhno 2sobno stanovanje. Pol hise sem prepisala na sina, ki zivi v mansardi s svojo druzino spodaj pa bivsi moz sedaj sam in sem sla. Stanovanje pa bo itak poherbaltadrug otrok. Ne vem v cem je problem. Ce ne bi imela crnega fonda bi ostala na cesti sinova druzina in pa moz. Pa se za tadrugega bi bore malo ostalo.
Zakaj nisem sparala javno? Ker moj moz je mnenja da je treba vse zapravit in vtaknit v hiso.
[/quote]
Po 25 letih in po težki ločitvi sem si edino tako lahko pomagala, drugače bi ostala s tremi otroki na cesti. Bivši je že od zacetka vse vtaknil v gradnjo in svoj avto, sama pa sem po nasvetu prijateljice začela shranjevati delček plače na varno. In v teh letih se je nabralo dobrih 70 tisočakov.
Tak fond ima večina žensk kar jih jaz poznam, samo zelo redke bodo to tudi priznale.
Če se ločita se pogledajo prihodki obeh in to gre na pol. Kolk si ti v tem času skriješ je brezpredmetno.
[/quote]
Ti si pa za hece.
Pri ločitvi pregledajo kolikšno je ustvarjeno skupno premoženje, stanje na računih, delnice,….
Če imaš ti denar v “štumfu”, pa nihče ne ve za njega, se nimaš kaj bati…
Lahko si porabila za kozmetiko, masaže, pomlajevanja ali pa za pijačo.
Plačo si nakazuj na dva TRR-ja. Strinjam se s tabo.
Vedno sem bila mnenja, da je to podlo in ne spada v zdrav zakon. Kasneje sem to mnenje spremenila. Zakaj? Moj bivši mož mi je spraznil vse prihranke, kam so šli njegovi, ne vem.
Preživnine za dva otroka ni plačeval, iztožiti se ni dalo nič, ker nisem vedela, kje ima denar.
S.P.-ji so zelo priročni, da ti ne morejo nič vzeti, če na TRR-ju ni priliva.
Strinjaš se z njo, četudi dejansko dela to, kar je počel tvoj mož?!?
Spraznjuje družinske prihranke in na računu nima ničesar, kar bi lahko mož (upravičeno) dobil nazaj.
In s tem izkoriščanjem dobrega moža se za povrh še vedno hvali, češ da počne dobro zase in da ga bo, ko bo čas za to, tako ali tako do konca obrala še z delitvijo (vidnega) skupnega premoženja in potem bo sama dobro uživala do konca svojih dni?
On, ki ji je dejansko omogočil to ugodje, pa naj pač, naivnež, crkne …
Nista vidve v isti situaciji; njen mož je isti kot ti, ona isti kot tvoj bivši mož!
Ma men je vedno glupo zgledalo, kot, da bi imela skupaj tut spodnje hlačke. Pri naju imava vsak svoj TRR. Že 40 let plačujem vse položnice, ona pa tekoče stroške.. hrana in še kaj zraven. Itak pa oba veva kakšni so najini prihodki. Itaki so bili približno enaki,. Sedaj v penziji pa tudi. Ej, morate se zavedati da je vsa stvar v dogovoru, pa naj bo ta takšen ali drugačen. Torej dogovor, aja stopnja naprej če je mogoč. Če ni, skrivanje, to je pa izven mojega dosega , razmišljanja . Pa lp vsem
Mislim, da ni prav, da ga zicas za stotaka na koncu meseca. Vzemi iz fonda, pa je. Ti pa dam prav, da sparas. Nikoli ne ves, kaj bo. Lahko, da bos v primeru locitve na cesti. Mogoce danes dajete zenske roke v ogenj za svoje moze, jutri vam bo pa obelodanil locitev/dvojno zivljenje/ljubico … in kaj boste potem?
Ti si pa za hece.
Pri ločitvi pregledajo kolikšno je ustvarjeno skupno premoženje, stanje na računih, delnice,….
Če imaš ti denar v “štumfu”, pa nihče ne ve za njega, se nimaš kaj bati…
Lahko si porabila za kozmetiko, masaže, pomlajevanja ali pa za pijačo.
[/quote]
ne denar na računih, ampak ustvarjene skupne prihodke z delom – torej koliko je bilo dohodkov ves čas veze. Ti si svojo plačo zaslužila in od nje plačaš davke in je torej v celoti zavedena kot prihodek v času veze, če si ti pol tega dnarja skriješ ni pomembno, ker upoštevana je cela kot skupno ustvarjen prihodek.
ne denar na računih, ampak ustvarjene skupne prihodke z delom – torej koliko je bilo dohodkov ves čas veze. Ti si svojo plačo zaslužila in od nje plačaš davke in je torej v celoti zavedena kot prihodek v času veze, če si ti pol tega dnarja skriješ ni pomembno, ker upoštevana je cela kot skupno ustvarjen prihodek.
[/quote]
ja, samo ti šepaš v logiki. s tem, kar je zasluženega samo dokazuje, da je prispevala, kar ji gre v plus. ali misliš, da ob delitvi premoženja pričakujejo, da ta denar v celoti nekje je in se ga bo kot takega delilo? če je nekje izven trr-ja in podobno, ga uradno pač več ni. katerega segmenta ne razumeš oz. ti dela težave?
Strinjaš se z njo, četudi dejansko dela to, kar je počel tvoj mož?!?
Spraznjuje družinske prihranke in na računu nima ničesar, kar bi lahko mož (upravičeno) dobil nazaj.
In s tem izkoriščanjem dobrega moža se za povrh še vedno hvali, češ da počne dobro zase in da ga bo, ko bo čas za to, tako ali tako do konca obrala še z delitvijo (vidnega) skupnega premoženja in potem bo sama dobro uživala do konca svojih dni?
On, ki ji je dejansko omogočil to ugodje, pa naj pač, naivnež, crkne …
Nista vidve v isti situaciji; njen mož je isti kot ti, ona isti kot tvoj bivši mož!
[/quote]
Glih to…
Kakorkoli, res ni fer do partnerja. Ce ze pac reces; sorry, hocem sparat za slabe case. Zelim si, da je ta denar locen od najinega. Se zmeraj bom financno podpirala naju in druzino. Ne pa da fehtas moza za denar med tem ko ti 400-600 eur dajes na stran. Take veze se nebi sla.
Ali sem pa samo jaz cudna.
ja, samo ti šepaš v logiki. s tem, kar je zasluženega samo dokazuje, da je prispevala, kar ji gre v plus. ali misliš, da ob delitvi premoženja pričakujejo, da ta denar v celoti nekje je in se ga bo kot takega delilo? če je nekje izven trr-ja in podobno, ga uradno pač več ni. katerega segmenta ne razumeš oz. ti dela težave?
[/quote]
to jaz tebe vprašam kateri segment tebi dela težave –
gremo tako hipotetično – na davčni so zavedeni moji prihodki 10000 in tvoji 10000 plus recimo skupno kupljeno stanovanje v vrednosti 90000 in se ločiva in vsakemu pripada 55000, inti recimo vzameš stanovanje in me moraš za 45000 vrednosti stanovanja izplačati in od kar naenkrat potegneš denar s katerim me izplačaš ta keš… kje si ga dobil? kako boš dokazal kje si dobil gotovino? Izvor gotovine boš moral dokazati?… torej je ta denar od nekogd prišel – si ga ukradel? še kako boš moral vsem organom dokazovati od kod ti denar. če si ga skril in je do dejansko skupno premoženje je to kraja in oškodovanje partnerja in kako te bo zmlel odvetnik, ko te partner toži za to. Še kako boš moral dokazovati od kod ti gotovina.
Kateri segment ti torej dela težave?
gremo tako hipotetično – na davčni so zavedeni moji prihodki 10000 in tvoji 10000 plus recimo skupno kupljeno stanovanje v vrednosti 90000 in se ločiva in vsakemu pripada 55000, inti recimo vzameš stanovanje in me moraš za 45000 vrednosti stanovanja izplačati in od kar naenkrat potegneš denar s katerim me izplačaš ta keš… kje si ga dobil? kako boš dokazal kje si dobil gotovino? Izvor gotovine boš moral dokazati?… torej je ta denar od nekogd prišel – si ga ukradel? še kako boš moral vsem organom dokazovati od kod ti denar. če si ga skril in je do dejansko skupno premoženje je to kraja in oškodovanje partnerja in kako te bo zmlel odvetnik, ko te partner toži za to. Še kako boš moral dokazovati od kod ti gotovina.
[/quote]
Preveč gledaš filme, saj si živ dokaz kako te poneumljajo!
Dober odvetnik ti ne bo svetoval, da prineseš 45 jurjev s štumfom vred, ampak ti bo povedal, da ……..!
Preveč gledaš filme, saj si živ dokaz kako te poneumljajo!
Dober odvetnik ti ne bo svetoval, da prineseš 45 jurjev s štumfom vred, ampak ti bo povedal, da ……..!
[/quote]
dejstvo je,da če to premoženje ni razvidno iz skupnega premoženja in ga ti od naenkrat imaš boš moral dokazati to – tako partnerju kot tudi davkariji. Preveč ti gledaš filme,da misliš,da gre to tako po domače kot si ti predstavljaš.
Odvetnik od partnerja te bo zlahkoto zgonil, ker je to oškodovanje in kraja in še sedet boš lahko lepo šel. Phahaha Tako da ti kar sanjaj sanje male Anje kako ti bodo uspele take mahinacije. Je pa pomenljivo dovolj to,da ti sploh padejo na pamet. Sicer si pa v prvi med glasnimi kako babe opeharjajo tipe- tukaj pa je razvidno, česa vsega si ti sposoben in kako bi lepo kradel lastni partnerki. V tebi ni trohica poštenja in iskrenosti, samo okoriščal bi se na drugih. projeciraš pa vse to lažno na druge češ da so materialisti, ko ni večjega kot si ti sam – materialista in kradljivca.
dejstvo je,da če to premoženje ni razvidno iz skupnega premoženja in ga ti od naenkrat imaš boš moral dokazati to – tako partnerju kot tudi davkariji. Preveč ti gledaš filme,da misliš,da gre to tako po domače kot si ti predstavljaš.
Odvetnik od partnerja te bo zlahkoto zgonil, ker je to oškodovanje in kraja in še sedet boš lahko lepo šel. Phahaha Tako da ti kar sanjaj sanje male Anje kako ti bodo uspele take mahinacije. Je pa pomenljivo dovolj to,da ti sploh padejo na pamet. Sicer si pa v prvi med glasnimi kako babe opeharjajo tipe- tukaj pa je razvidno, česa vsega si ti sposoben in kako bi lepo kradel lastni partnerki. V tebi ni trohica poštenja in iskrenosti, samo okoriščal bi se na drugih. projeciraš pa vse to lažno na druge češ da so materialisti, ko ni večjega kot si ti sam – materialista in kradljivca.
[/quote]“!
So nasveti, ki ti jih odvetnik mastno zaračuna, zato ga tudi ti niti pod razno ne dobiš “đabe
[/quote]
meni noben. jaz te pač ne izplačam, daj ti mene 😀
[/quote]
Res imaš IQ sobne temperature.
Tale Simona, ki je odprla temo bo na koncu še neto prejemnica, ker bo svojega moža še dodatno oskubila. Pa menda ne pričakuješ, da bo izjavila, da je že dovolj prihranila v črnem fondu in naj on obdrži, kar je ustvaril!
Prav so ti napisali, ne glej filmov in pojdi v naravo.
Res imaš IQ sobne temperature.
Tale Simona, ki je odprla temo bo na koncu še neto prejemnica, ker bo svojega moža še dodatno oskubila. Pa menda ne pričakuješ, da bo izjavila, da je že dovolj prihranila v črnem fondu in naj on obdrži, kar je ustvaril!
Prav so ti napisali, ne glej filmov in pojdi v naravo.
[/quote]
pišeš iz izkušnje, ali flancaš na pamet? V praksi, na sodišču, ob ločitvah z dobrimi odvetniki je kar lepo tako, kot “đabe skrivaš” piše…..
meni noben. jaz te pač ne izplačam, daj ti mene 😀
[/quote]
Ti sikar misli – poznam jaz enega takega hudiča – pa imam v sorodstvu, znanstvu odvetnike in tožilce in svega i svašta- te zmlejem, da si dolg in širok. Phahahah brez filmov v čisti reali… sploh, ker je že vse vnaprej domišljeno, sploh, ko doživiš prvi korak svinje materialistične, ki te okrade enkrat, ali koga drugega, potem vse scenarije preštudiraš in se pripraviš. V reali nič filma. lahko me žališ z oiq jem me ne boli, to so pa moje skrivnosti in pripravljenost in ta je skrbno skrita skrivnost. Nič ni zastonj.
Aja odvetniki in fiktivni računi brez specificfikacije po odv. tarifi natančne so tudi kaznivi. Njihova dolžnost je izdati točno specificiran račun. Pa smo vse lepo pustili,da dobimo dokaze, in še malo morje jih je o nezakonitem ravnanju odvetnice- o teh ne bom, ker so skrivnost in predmet vseh postopkov. Sam tolk da veš kako glupe odvetnike imaš in da nimajo pojma, ko lažejo in se pretvarjajo in izvajajo kaznive taktike.
Vse reala nič filmov.
Forum je zaprt za komentiranje.