Kako skriti denar pred partnerjem, da on tega ne opazi?
Podpis
Jaz sem bila tako neumna, da sem vse v družino vlagala in v njihovo hišo (kjer so zdaj z brati enakovredni lastniki!). Zadnja leta, ko sem videla, da zadeva ne gre več nikamor, sem si malo več privoščila zase (kaka obleka, šport, počitnice) in nekaj malega prihranila. Zdaj pa grem, dejansko s kufrom, tako kot sem prišla. Ampak me pa veseli edino to: z lahkoto sem s svojo dobro plačo dobila hipotekarni kredit za stanovanje, ki mi ga niti ne bo težko odplačevati, njim pa se bo bajturina na glavo podrla, ker nimajo denarja za vzdrževanje. Vsaj svoj bodoči denar bom vzela s sabo…
Več dobi plače od moža, pa kljub temu…
“Včasih imam slabo vest, saj bi si z delom mojega denarja lahko veliko več privoščili samo sem rajši tiho in se delam da sem skozi v minusu in ga včasih tudi prosim, da mi posodi stotko do plače.”
… KRADE MOŽA.
KLEPTOMANKA. Sebična, požrta, pohlepna, ljubosumna, najbrž še čisti psihopat brez vesti.
“Drugače je mož dobričina in vse kar zasluži vloži v hišo in da otrokom. Tudi meni kupi, če mu le še kaj ostane. Drugače ne pije in ne kadi…
Včasih imam slabo vest, saj bi si z delom mojega denarja lahko veliko več privoščili samo sem rajši tiho in se delam da sem skozi v minusu in ga včasih tudi prosim, da mi posodi stotko do plače.”
VEČ DOBI OD MOŽA, PA ŠE NI DOVOLJ – ŠE MU KRADE DENAR.
NAVADNA KLEPTOMANKA IN NIČ DRUGEGA.
Midva sva poročena 35 let, imava skupne finance, če kdo rabi, vzame, sva pa oba tako disciplinirana, da ne zapravljava po nepotrebnem.
Razumem, da smo različni, da bi pa jaz možu jamrala, da sem brez keša, pri tem pa bi imela bogastvo v štumfu… ne vem no, zame je to izdaja. Na tak način ni zaupanja in ne spoštljivosti med zakonci.
tista z modro majčko, 06.02.2025 ob 14:03
Midva sva poročena 35 let, imava skupne finance, če kdo rabi, vzame, sva pa oba tako disciplinirana, da ne zapravljava po nepotrebnem.
Razumem, da smo različni, da bi pa jaz možu jamrala, da sem brez keša, pri tem pa bi imela bogastvo v štumfu… ne vem no, zame je to izdaja. Na tak način ni zaupanja in ne spoštljivosti med zakonci.
Moraš se zavedati da je v današnjem svetu vse drugače. Vsak gleda samo nase in tudi v zakonu oz. pri skupnem življenju ni nič drugače. Nikoli ne veš kaj bo jutri in tudi zveze sedaj trajajo precej manj časa kot pa so v času naših babic in dedkov.
Sama imam veliko kolegic in sodelavk, ki dajo vsak mesec na stran tudi po tretjino plače in to tako, da njihov partner ne ve nič o tem. Pravijo za hude čase ali pa za primer razveze. Torej so vse te zveze lažne in obsojene na propad, ker eden ali pa celo oba prikrivata finančno stanje eden pred drugim.
Ko to beres se moraš zamislt.
A je razviti svet res tak fuknjen.
Js sn vesel da žena malo več zapravi ko sam ker pac veliko delam in nimam casa toliko zapravljat. Če bi šparal bi mi dnar splesu tak ga pa zapravmo sproti caa 7jurjev na mesec zasluzma. Bajta na morju pa doma vse sem na ženo napisu pa rada se mama ona mene poslusa js pa njo.
Anonimno 7267, 07.02.2025 ob 12:01
Mene od vsega bolj preseneča to, koliko vas je takih, ki ste zelo neperepričani v obstoj vaše veze, da na skrivaj šparate denar. Zdrav odnos omogoča pogovor o morebitnem razhodu, skrbi me bolj to, kakšne partnerje imate vsi tisti, ki imate nekje črni fond.
to počnejo, ker so v dvoje ravno zato, da kaj prišparajo in “ustvarijo”.. pač ekonomske veze. sami ne bi mogli nič našparat.
az72 ta, 19.10.2019 ob 14:18
Jaz se pa se strinjam s tabo ker sem imela tak primer. Če ne bi imela shranjenih 40 tisočakov si ne bi mogla urediti življenja po ločitvi. Bivši mi je hotel pobrati vse in se je boril za avto, ki ni bil vreden več ko petsto €. Na koncu sem mu rekla naj crkne v njem in sem mu ga pustila
Isto sem tudi jaz imela ves čas par tisočakov črnega fonda , tako da sem si lahko po razvezi s tem denarjem kupila eno ubogo trisobno stanovanje v Ljubljani. Sicer me je pa potem tudi bivši izplačal , tako da mi ni hudega.
“Ko to beres se moraš zamislt.
A je razviti svet res tak fuknjen.
Js sn vesel da žena malo več zapravi ko sam ker pac veliko delam in nimam casa toliko zapravljat. Če bi šparal bi mi dnar splesu tak ga pa zapravmo sproti caa 7jurjev na mesec zasluzma. Bajta na morju pa doma vse sem na ženo napisu pa rada se mama ona mene poslusa js pa njo.”
Ti si pa tudi kreten. Tko kot ta ženska.
Moj brat je tak, kot je napisala avtorica. Samo dela in nikamor ne gre. Ona pa špila gospo.
Vse to pa na moj račun. Meni sta vrgla iz stanovanja v hiši ven, mi vzela še podstrešje in me nastanila k mamici v sobo. Baba vsak dan razbija, da sem čisto prestrašena in mi zato veliki možgani ne delajo (ker živim v stanju ogroženosti, gre vsa kri iz organov v roke in noge, ter vsa kri iz velikih možganov v male možgane), zato imam poleg strahu samo še izpade. Misliti in delati pa ne morem, ker ME HUDIČEVKA SPREMINJA V ŽIVAL BREZ PAMETI, V SOCIOPATA. Počasi, ne čez noč, dan z dnem.
MENI JE UKRADLA, krade bratu, ker vse on financira, hudičevka pa živi kot gospa. PREKLETA KURBBBA HUDIČEVA. Žleht, hudobna in sebična. Samo glede na svoj profit in čisto nič drugega. Prasica zlobna.
Ko sem pa jaz delala na vrtu in si z dovoljenjem izposodila en aparat, se pa kurbba zadere dol z okna. Kupi si svoje.
ŽAL MI JE SAMO TO, DA JI NISEM REKLI – KUPI SI SVOJE STANOVANJE. PREKLETA KURBBBA HUDIČEVA. Mene pa v žival spreminja zaradi sebičnosti…. vsak dan me je bolj strah in strah in strah…. Prekleta kurbaaaa. TAK JE ČLOVEK, KO SE SPREMINJA V SOCIOPATA, NAČRTNO.
Avtorica, taka je moja sodelavka. Ona parim upokojenkam plačuje vse položnice in stroške iz svojega tekočega računa, v zameno ji pa one dajo gotovino. In tako dobi jurčka na mesec… Drugače pa ves čas joka da nima dovolj denarja, ker ji mož še ni dal za hrano in položnice..
Zdaj vsaj vem, zakaj to počne.
monmonči, 19.10.2019 ob 14:25
Nekaj si me naučila. Začela bom skrivat denar 😂
dr. Vesna Vuk Godina je to zelo lepo razložila v omenjenem pogovoru!
Tatjana 52, 13.02.2025 ob 10:53
Midva s partnerjem imava ves denar od njegove plače na skupnem računu. Moj dohodek, ker delam s strankami na terenu pa ne gre na račun, saj poslujem samo gotovinsko. Partner nima pojma koliko se mi je nabralo v teh letih in naj tako tudi ostane. Kajti nikoli se ne ve…
Jaz počnem isto, ker kar je moje je moje, kar je skupno se pa deli!
In tako je že od pamtiveka.
“Midva s partnerjem imava ves denar od njegove plače na skupnem računu. Moj dohodek, ker delam s strankami na terenu pa ne gre na račun, saj poslujem samo gotovinsko. Partner nima pojma koliko se mi je nabralo v teh letih in naj tako tudi ostane. Kajti nikoli se ne ve…”
SEDAJ MOŠKI VIDIM KOT MAJMUNI. KERI KRETENI.
Lej, bi razumela, da je tvoj tip en luzer. Tako pa to ni fer.
Sama ga pa skrivam, ja. Imam poseben račun in je kripto. Bi morala prijaviti FURS, pa ne bom, ker zaenkrat ne morejo do podatkov, mogoče če bi me pod drobnogled vzeli prav mene. Ampak moj partner me izkorišča, laže, pa še marsikaj druga in mi ne preostane druga kot da se pripravim na odhod skrivaj.
To kar ti delaš je ogabno. Mož vlaga in ti ga izkoriščaš, že tako ima manj od tebe in pol boš zahtevala še pol tistega njegovega premoženja, verjetno.
Če ni izmišljena tema, pol fuj. Pa verjetno je. Če pa tak drek tlači zemljo, pa bog pomagi … Se ti bo vrnilo.
Simona 44, 19.10.2019 ob 14:00
Mene pa zanima, kako ve skrivate denar pred partnerjem da on tega ne opazi?
Poročena sem 20 let in sem že od začetka najine zveze imela svoje finance. Zaslužim več kot mož, tako da z lahkoto vsak mesec dvignem 400 do 600 € in jih shranim pri starših. V primeru ločitve tako mož ne bo mogel uveljavljati tega zneska za skupno premoženje, jaz pa bom odlično preskrbljena na stara leta. Drugače je mož dobričina in vse kar zasluži vloži v hišo in da otrokom. Tudi meni kupi, če mu le še kaj ostane. Drugače ne pije in ne kadi…
Včasih imam slabo vest, saj bi si z delom mojega denarja lahko veliko več privoščili samo sem rajši tiho in se delam da sem skozi v minusu in ga včasih tudi prosim, da mi posodi stotko do plače.
Kako pa ve poskrbite, da partner ne posumi da skrivate denar za slabe čase.
Ni pravokacija in vas prosim samo za resne odgovore.
Hvala
Žalostno, da si ne zaupata!
si pač tipična slovenska prasica, mahnjena na keš.
Pa spet, zgodbica za idiote, ker če ti shranjuješ po 600 vsak mesec že 20 let, pa mož ne ve? modra pa si
kupi stanovanje na svoje ime in ga oddajaj pa reči, d aso g starši in imaš dvojni dobiček vak mesec, 600 od njegovega garanja in še 500 od najemnine.
PRASICA
Modra nagajivost, 05.05.2025 ob 08:35
si pač tipična slovenska prasica, mahnjena na keš.
Pa spet, zgodbica za idiote, ker če ti shranjuješ po 600 vsak mesec že 20 let, pa mož ne ve? modra pa si
kupi stanovanje na svoje ime in ga oddajaj pa reči, d aso g starši in imaš dvojni dobiček vak mesec, 600 od njegovega garanja in še 500 od najemnine.
PRASICA
Inteligenca pa ravno ni pri tebi doma!
Če bi ona kupila stanovanje med trajanjem zakonske zveze, bi šlo za SKUPNO LASTNINO in tudi najemnino, ki bi jo dobila, bi sodišče razdelilo na pol v primeru razveze.
Pač je pametna in si pravi, bolje vrabček v roki, kot pa Golob na čelu vlade!
Forum je zaprt za komentiranje.