Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako shranjujete moko – kupljeno – kilske zavojčke?

Kako shranjujete moko – kupljeno – kilske zavojčke?

Stalno pečem doma kruh in še mnogo drugega. Moko potem tudi stalno tovorom iz trgovine. Ker največkrat nabavlja peš ali s kolesom, je to kar nerodno. Rada bi jo naenkrat nabavila npr. 50 kg, ko mi jo lahko kdo pripelje, a ne vem, kako jo varno shraniti zdaj čez zimo. Lani poleti pa sem imela molje, v moki sami jih sicer nisem našla, v vsem ostalem pa. Kako torej doma skladišči večjo količino moke, ampak ne razsute iz mlina, ampak navadne, kupljene? Kaj pa kaše? Hvala.

Vse, ampak čisto vse, kar je škrobastega, hranim v steklenih kozarcih z gumijastimi tesnili na pokrovčkih.  Po legendarni “bitki z molji”  , vsako stvar pretresem v kozarce, če je kakšna embalaža vprašljiva, dam za kakšen dan v zmrzovalno skrinjo, pa potem pretresem.

Ja, ampak ne boš presuval 50 kg iz kilskih vrečk v litrske kozarce. Kaka druga rešitev?

Odgovor na objavo uporabnika
Kako je s te, 20.11.2021 ob 15:58

Ja, ampak ne boš presuval 50 kg iz kilskih vrečk v litrske kozarce. Kaka druga rešitev?

Imaš tudi plastične kontejnerje\ sodčke, glavno je da nepredušno tesnijo. Guma na pokrovu je zakon.

moko kupim v 20 kg vrečah

dam v skrinjo za 2 dni

imamo v kleti običajno staro skrinjo, za takšne stvari

potem pretresem v 5 l steklene posode, oz. v 5-l steklenih kozarcih

Je pa res, da imam ob kuhinji veliko shrambo in v kleti še večjo, za zaloge.

enako fižol

Tudi pri nas pretresemo moko v steklene posode, manjše ali večje, odvisno koliko kg jo nabavimo. Tudi sama sem že dobila razne žužke v pakiranih mokah. Sploh v tem času, ko se greje, pa je v prostorih toplejše.

Dobila sem 25kg domace moke.

V Ikei sem kupila 6kg vrecke z zip zapiralom. Kupila sem tudi plasticni zaboj z dobrim pokrovom.

Moko sem pretresla v te vrecke in vse skupaj dala v zaboj, na zaboj kosme vate, ki sem jih nakapljala z oljem sivke.

Zaenkrat drzi.

Ce bi imela veliko skrinjo, bi dala se vrecke za ene 2 dni v skrinjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close