Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako shranjujete češnje

kako shranjujete češnje

Živjo!

Sem ravno dobila 10 kg češenj. Naj jih vložim (pa še receptek…prosim)? Ali jih katera zmrzuje? ne vem, nisem ravno navušena nad to varianto… Saj nekaj jih bomo kar frišnih pojedli…vse pa res ne morem…pa še propadle bi prej…

LP

Hojla!

Jaz dam češnje vsako leto v zmrzovalnik. Uporabim jih za
kompot in peciva

Lep pozdrav vsem

Mihaela

Zmrznem in se kako so fine pozimi za peciva in marmelado naredim iz zamrznjenih in kaksno tudi odtajano pojem. Nekaj jih tudi posusim v biosusilniku za kompot ali sadni caj. Tudi peclji v caju so zdravi, sem zadnjic brala.

Malo nizje so navodila za vlaganje. Lp

jaz imam tudi češnjo doma – tisto fino hrustavko, in danes smo prišli z dopusta in kaj vidimo – zrele češnje – Darja in Samo sta kar navalila nanje, da ne omenim najmlajšega. Vendar imam problem glede že zmrznjenih češenj in pripravljanja štrudla. Vedno so tako kako naj jih opišem – vodene. Pri nas je štrudelj za moža dober samo iz svežih. Ali pozna katera kakšen recept da bi se to ne zgodilo, ali katera dela štrudelj iz vloženih češenj iz kompota?
Hvala za vsakršen nasvet
pozdravček Mateja

Pozimi vedno in samo iz zamrznjenih. Res je, da zamrznem tiste pozne, ki so po okusu zelo podobne visnjam. Vcasih se mi zdi, da je celo boljsi kot iz svezih.Nic ni vodeno.
Mene pa moti, ce ostanejo cesnje v strudlu nekako kot bi ne bile dovolj pecene. Tako se obnasajo hrustavke in jih ne uporabljam.
Jih sproti pojemo in razdamo:) Lp

Tudi jaz češnje zmrznem. Posujem jih s sladkorjem in nato pri peki upoštevam, da so že sladke!

Jaz bi jih kar lepo zmazala, ker jih obožujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close