Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako shraniti nove knjige, ki niso na policah?

kako shraniti nove knjige, ki niso na policah?

Imam precej novih knjig, ki bi jih rada shranila, vendar ne na police, ker nimam prostora. Kako naj jih shranim, da se čez leta ne bodo uničile? Je bolje v kartonaste škatle, da “dihajo”, ali raje v vrečke in v neprodušne plastične zaboje? Bodo pa na suhem, brez vlage, v sobi. Kaj priporočate? Hvala za nasvete.

Jaz sem si kar regalčke naredil. Če so na suhem jim ne bo hudega.

Jaz jih imam v velikih plastičnih zabojih, notri dišavo in rumeno nalepko za morebiten droben mrčes, če bi kaj zašlo tja, da mi jih ne uniči. Zaščiteno od prahu in vlage. Na zunanji nalepki je pa seznam, tako da hitreje najdem.

Odgovor na objavo uporabnika
lloyd, 18.08.2025 ob 15:28

Jaz sem si kar regalčke naredil. Če so na suhem jim ne bo hudega.

Nimam jih namena imeti razstavljenih, ampak spravljene, za naslednjo generacijo. Zato me zanima, če jim lahko vrečke in neprodušni plastični zaboji naredijo kaj škode.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6642, 18.08.2025 ob 16:03

Nimam jih namena imeti razstavljenih, ampak spravljene, za naslednjo generacijo. Zato me zanima, če jim lahko vrečke in neprodušni plastični zaboji naredijo kaj škode.

Huh, imam ene par bukev, ki sem jih odprl po ene 30 letih. Ene, ki so polakirane ilustrirane , so se nekako zlepile skupaj, navadne, sploh tiste 60 let plus nobenega problema. So bile pa rabljene, nobena ni bila nova, pa shranjena. Antikvariat bi ti znal svetovat.

Potem pa obvezno v leseni zaboj. Mi smo velikokrat selili podstrešja ljudi, pa sem vsakič naletela na lesene zaboje polne različnih stvari in nič se ni uničilo. Ne vstopnice, ne knjige, ne pisma iz 1914, ne razglednice..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close