Kako shranit moko, da se ne zaredijo molji?
Mamica bi kruhek pekla, 27.10.2021 ob 11:52
Ponavadi si kupim kakih 10kg moke pakirano po 1kg – porabim 2kg na teden in se mi stalno zaredijo molji….grrrr.
Kako naj shranjujem moko, da se temu izognem?
Molje imaš povsod v shrambi. Vse ven, kar je v zvezi s škrobom in zažgi. Temeljito razkuži vse površine. Če boš vzdrževala čistočo, se molji ne bodo več ponovili.
vrečka254, 27.10.2021 ob 12:32
Jaz sem zadnje čase začela moko neprodušno zavezovati v plastične vrečke. Bomo videli, če bo preprečilo moljavost.
Ne bo. Meni so prišli še tudi skozi embalažo (ne navaden papir) , edino kar mi zaleže, so stekleni kozarci , ki se nepredušno zapirajo (guma na pokrovčku) . Verjetno tudi plastični kontejnerji, če res tesnijo.
Ko kupiš moko, jo daj za 2 dni v zamrzovalnik potem pa v stekleno posodo s patentom.
https://www.ikea.com/de/de/p/korken-dose-mit-deckel-klarglas-50213546/
Sama sem molje prinesla domov s kupljenimi kosmiči.
Vse iz omare ven, vse pregledala, omaro prebrisala, razkužila, za omaro (cca 2cm lufta do stene pri strani) presegala, nastavila vabe, v enem mesecu so se nanje ujeli trije molji, pa še to v prvih dveh tednih, v omari ne opazim nobenega, pa gledam praktično vsak dan…
Je pa res, da imam večino stvari v steklenih kozarcih s pokrovi, ki dobro tesnijo…
Se strinjam s tistim ki pravi da vse stran in fino počisti. Molje imaš že zarajene v shrambi ali omari.
Jaz nikoli ne kupujem toliko moke ker je ne porabljam veliko. Včasih odprta stoji tudi mesec dni. Moljev nimam. Imela sem jih enkrat, sem jih prinesla z neko kašo. Sem vse spraznila in počistila in je bil mir.
Neprijavljena, 27.10.2021 ob 18:07
Se strinjam s tistim ki pravi da vse stran in fino počisti. Molje imaš že zarajene v shrambi ali omari.
Jaz nikoli ne kupujem toliko moke ker je ne porabljam veliko. Včasih odprta stoji tudi mesec dni. Moljev nimam. Imela sem jih enkrat, sem jih prinesla z neko kašo. Sem vse spraznila in počistila in je bil mir.
molje prinesemo lahko iz štacune – jaz sem jih že v hermetično zaprtem rižu so skozi tisto zatesnjeno plastiko pakunge prežrli, ker so bili očitno že v pakirani emb. popolnoma zaprti v trgovini nitru, enako sem jih našla že tudi v na novo odprti em. ovsenih kosmičev, ki sem jo odprla, da jih pretresem v plastićno dozirno posodo, v kateri jih hranim – in sem opazila v ravno odprti pakungi pri pretresanju molja…
torej že iz trgovine jih lahko prinesemo v zaprti embalaži, se notri zaredijo.
Najprej orng spucaj shrambo in kuhinjo, ker moljev nimas samo v moki.
Nalepi vec tistih listicev za lovljenje moljev in jih menjaj na 3 mesece.
Ce imas prostor v skrinji, moko zamrzni za dva dni, ker molji so ze v kupljeni moki.
Jaz sem zdaj dala moko v vrecke z zipom in v eno vecjo olasticno skatlo, ki se dobro zapre.
Kakor bom jemala ven vrecko po vrecko, bom se vsako presejala.
Moko za sproti pa shranjujem v vecjem steklenem kozarcu z dobrim zapiralom, ki dobro tesni.
Forum je zaprt za komentiranje.