Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako shranit moko, da se ne zaredijo molji?

Kako shranit moko, da se ne zaredijo molji?

Ponavadi si kupim kakih 10kg moke pakirano po 1kg – porabim 2kg na teden in se mi stalno zaredijo molji….grrrr.

Kako naj shranjujem moko, da se temu izognem?

Vse stvari imam v steklenih zrakotesnih posodah.

Zmešaj jo s pantakanom v razmerju 1:1

Odgovor na objavo uporabnika
Mamica bi kruhek pekla, 27.10.2021 ob 11:52

Ponavadi si kupim kakih 10kg moke pakirano po 1kg – porabim 2kg na teden in se mi stalno zaredijo molji….grrrr.

Kako naj shranjujem moko, da se temu izognem?

Molje imaš povsod v shrambi. Vse ven, kar  je v zvezi s škrobom in zažgi. Temeljito razkuži vse površine. Če boš vzdrževala čistočo, se molji ne bodo več ponovili.

Jaz sem zadnje čase začela moko neprodušno zavezovati v plastične vrečke. Bomo videli, če bo preprečilo moljavost.

vrečka254, 27.10.2021 ob 12:32

Jaz sem zadnje čase začela moko neprodušno zavezovati v plastične vrečke. Bomo videli, če bo preprečilo moljavost.

Ne bo. Meni so prišli še tudi skozi embalažo (ne navaden papir) , edino kar mi zaleže,  so stekleni kozarci , ki se nepredušno zapirajo (guma na pokrovčku) . Verjetno tudi plastični kontejnerji, če res tesnijo.

Ko kupiš moko, jo daj za 2 dni v zamrzovalnik potem pa v stekleno posodo s patentom.

https://www.ikea.com/de/de/p/korken-dose-mit-deckel-klarglas-50213546/

Tipično monovsko. Vse na izzi, samo da ni treba krpe in čistila v roke.

Sama sem molje prinesla domov s kupljenimi kosmiči.

Vse iz omare ven, vse pregledala, omaro prebrisala, razkužila, za omaro (cca 2cm lufta do stene pri strani) presegala, nastavila vabe, v enem mesecu so se nanje ujeli trije molji, pa še to v prvih dveh tednih, v omari ne opazim nobenega, pa gledam praktično vsak dan…

Je pa res, da imam večino stvari v steklenih kozarcih s pokrovi, ki dobro tesnijo…

Shranjuješ jo v hladilniku.

v hladilniku jo shranjuj.

Se strinjam s tistim ki pravi da vse stran in fino počisti. Molje imaš že zarajene v shrambi ali omari.

Jaz nikoli ne kupujem toliko moke ker je ne porabljam veliko. Včasih odprta stoji tudi mesec dni. Moljev nimam. Imela sem jih enkrat, sem jih prinesla z neko kašo. Sem vse spraznila in počistila in je bil mir.

najprej jo daj v zamrzovalnik,  tako jaz naredim – potem pa v steklene posode…

Neprijavljena, 27.10.2021 ob 18:07

Se strinjam s tistim ki pravi da vse stran in fino počisti. Molje imaš že zarajene v shrambi ali omari.

Jaz nikoli ne kupujem toliko moke ker je ne porabljam veliko. Včasih odprta stoji tudi mesec dni. Moljev nimam. Imela sem jih enkrat, sem jih prinesla z neko kašo. Sem vse spraznila in počistila in je bil mir.

molje prinesemo lahko iz štacune – jaz sem jih že v hermetično zaprtem rižu so skozi  tisto zatesnjeno plastiko pakunge prežrli, ker so bili očitno že v pakirani emb. popolnoma zaprti v trgovini nitru, enako sem jih našla že tudi v na novo odprti em. ovsenih kosmičev, ki sem jo odprla, da jih pretresem v plastićno dozirno posodo, v kateri jih hranim – in sem opazila v ravno odprti pakungi pri pretresanju molja…

torej že iz trgovine jih lahko prinesemo v zaprti embalaži, se notri zaredijo.

Najprej orng spucaj shrambo in kuhinjo, ker moljev nimas samo v moki.

Nalepi vec tistih listicev za lovljenje moljev in jih menjaj na 3 mesece.

Ce imas prostor v skrinji, moko zamrzni za dva dni, ker molji so ze v kupljeni moki.

Jaz sem zdaj dala moko v vrecke z zipom in v eno vecjo olasticno skatlo, ki se dobro zapre.

Kakor bom jemala ven vrecko po vrecko, bom se vsako presejala.

Moko za sproti pa shranjujem v vecjem steklenem kozarcu z dobrim zapiralom, ki dobro tesni.

Jaz dam v zmrzovalnik vse, kar ima skrob: riz, moko, ovsene kosmice, psenicni in koruzni zdrob, etc. Nobenih moljev vec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close