Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako servisrati šarloto (=bavarsko kremo)?

Kako servisrati šarloto (=bavarsko kremo)?

Za rojstni dan imam namen pogostiti sodelavce, od sladic sem izbrala šarloto (original recept je poimenovan bavarska krema – kuhana krema iz jajk, čokolade in smetane, čez noč se v hladilniku lepo strdi, kot kakšna strjenka ali mousse) in princes krofe – moji paradni sladici. Zamislila sem si, da bi šarloto kar takoj vlila v male lepe šalčke pa v hladilnik. Potem bi jih lahko direkt postregla, tako da vsak jé iz svoje šalčke, brez pacastega rezanja in serviranja na krožničke. Ima kdo kakšno idejo, kakšne posodice bi to bile? Plastične mi nekako ne dišijo … Hvala LP Marializ

Ene take luštneplastične imam za puding. Na misel mi je prišlo, da bi lahko šarloto delala v silikonskem pekaču za mufine in jih potem samo stresla ven zraven princes krofa.

LP

Hmmm..:)) ce bi imeli recept, kako to naredis, bi si tudi lazje izmislili kaksno zvijaco..:)))))

Ce se da zvrnit iz modelcka, potem lahko zvrnes na lepe papirnate kroznicke za enkratno uporabo in se poljubno okrasis (smetana, kakav, konfeti).

lp, proxima

punci, hvala za ideje, nekaj bom že spackala.

proxima, količin ne znam na pamet, vem pa postopek: v razžvrkljane rumenjake postopoma vlivaš mleko, v katerem predhodno stopiš jedilno čokolado. dodaš želatino, nato vse skupaj na majhnem ognju (najbolje v vodni kopeli) kuhaš toliko časa, da se lepo zgosti (bognedaj da zavre, ker so potem jajca adijo, se pa mora dobro pregret, skoraj do vrelišča, da ne bi kdo dobil ptičje gripe). Nato odstaviš, ohladiš in narahlo vmešaš tolčeno smetano. vliješ v model in postaviš v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč. struktura je podobna kot kakšen mousse, tako da bi se lahko jedlo iz šalčke z žličko. njam. LP

Jaz pa poznam sladico šarlota v drugačni izvedbi.

Dobro prepojeno biskvitno testo z dodatki v lepem modelu.

Tole bo res bavarska krema:)

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close