Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako segrejete mleko?

Kako segrejete mleko?

MIkrovalovko sem največ uporabljala za gretje mleka, saj le tako lahko dosežeš pravo temperaturo (da ne zavre oz. ni prevroče). Sedaj se mi je pokvarila. In kako sedaj segreti mleko, pa da ni potrebno ves čas probavati koliko je vroče? In v kakšni posodi?

še v življenju nisem imela mikrovalovke ker se mi zdi da je to sam podpiranje lenobe. mleko lahko zelo dobro pogreješ na štedilniku in če fajn paziš ni nikoli prevroče

Vzameš neko posodo z debelim dnom, za katero veš, da se hrana ne prijema. Oplakneš z mrzlo vodo, naliješ not mleko, pristaviš na štedilnik in nekajkrat premešaš. Od začetka je treba pač poskušati, koliko se segreje v nekem času, ampak ne mi rečt, da pri mikroveli od začetka nisi poskušala. Ko enkrat pogruntaš primeren čas, pa ga greješ vedno v isti posodi in na isti rinki isto časa in imaš vedno isto toplo.

A to resno?

Pojma nimam …. še nikoli, odkrito povedano, nisem razmišljala, da bi bilo gretje mleka kak poseben postopek.
Vzameš prvi loček, naliješ vanj mleko, prižgeš plin, pristaviš lonček in malo počakaš in to je to. Ne splakujem prej in ne mešam.

Pijemo pa v 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} domače mleko, kupljeno pri kmetu in prekuhano.

prekuhavanje mleka je neumnost,surovo mleko se segreje največ do 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za min ali dve, če pa kmet dobro opravi svoje delo, ga pravilno ohladi takoj po molži na 4-6 stopinj pa se mleko lahko uživa surovo

Že celo življenje grejem mleko na štedilniku. Nobenega problema.

prekuhavanje mleka je neumnost,surovo mleko se segreje največ do 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za min ali dve, če pa kmet dobro opravi svoje delo, ga pravilno ohladi takoj po molži na 4-6 stopinj pa se mleko lahko uživa surovo[/quote]

Ali pa greš po liniji najmanjšega odpora in ko se začne mleko dvigovati, da bi skipelo, ugasneš plin 🙂

No ja, ravno ta teden se je potrdilo, da so zaradi surovega kozjega mleka trije zboleli za meningoencefalitisom. Kako je lastnik koze po molži ravnal, pa nimam pojma.
So baje prvi taki primeri v Sloveniji, niso pa prvi v Evropi.
Listerija se razrašča še celo pri okoli 0 stopinj http://www.zzv-kp.si/wp-content/uploads/Listeria_20022013.pdf.

Morm rečt, da se s takimi problemi še moj nekdaj osemletnik ni ubadal, ko si je zjutraj grel mleko. a da to lahko resno ena odrasla oseba sprašuje?

A si se kdaj ukvarjala s kosinusom, limb oblaki, fiskalnim ulomkom……..?

A si se kdaj ukvarjala s kosinusom, limb oblaki, fiskalnim ulomkom……..?[/quote]

Ko bi ti sam vedla, s čim sem se in se ukvarjam……, bi se šla zakopat par metrov pod zemljo:)))

1. Vzameš pehar za kruh, un ta pleten
2. vanj zliješ mleko
3. segrevaš s fenom dokler ne zavre

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hahahaha gunnar:)
Al ga pa v skodelico nalijes pa se toliko casa deres nanj da mu zavre;)

Lol

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close