Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kako se vžiga avto s kartico?

kako se vžiga avto s kartico?

Moj avto ne dela, imam pa opravke po 12. uri in bi morala vzeti družinskega, ki je na kartico. Še nikoli ga nisem vozila, zato prosim, predno se lotim, kako vžge. Kako vstaviš kartico, da imaš samo kontakt in kako da spelješ? Ne se ustrašit, narediti moram samo par km.

Odvisno…eni so narejeni tako, da vstaviš kartico, pri drugih ti ni potrebno in samo pritisneš start:) Joj, s čim se obremenjuješ:)). Vsedi se v avto in probaj:).

A ti pa ne bi vprašala tistega družinskega člana, ki družinski avto uporablja in ga torej zna vžgati?

Kartico moraš imeti samo nekje v bližini. Z njeno pomočjo tudi odkleneš avto. Torej naj bo nekje v bližini, npr. v torbici ali v žepu, ti pa samo stisneš gumbek na vratih. Potem sedeš v avto in pritisneš velik gumb nekje ob volanu, kjer piše start. Ko ga boš želela ugasniti, pa spet pritisneš ta isti gumb. In go greš iz avta, spet stisneš gumbek na kljuki. Kartica je ves čas v bližini (v torbici …).

Če nimate pametne kartice, tisto z odklepanjem in zaklepanjem ne bo delovalo, ampak zagon motorja pa gotovo.

Če te še kaj zanima, vprašaj.

Kartico vstaviš, daš v ler, stisneš bremzo in ali sklopko (odvisno od vozila) pritisneš start gumb in VOILAAAAAAA 🙂 brum brum,
srečno vožnjo.

Verjtno družinski član ne ve, da bo posodil avto….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Sej to je že dlje časa nazaj,k je sodelavec peljal v Celje in parkiral.No ko je bilo potrebno domov in ker je potrebno pri vzvratni dvignt obroček(renault)le tega ni pogruntal.Ker je parkiral pred zid tudi napej ni šlo.In ta trot namesto,da bi koga prosil za pomoč,je pač mislil,da se je avto pokvaril in je odšel domov z vlakom,avto pa pustil na mestu.Drugi dan smo odšli 60km daleč ponj.

Da ni slučajno spraševalec kje “našel” to kartico in si bo avto “sposodil” ? 😉

Za kontakt je pa dovolj, da se vstavi kartica, preden pritisneš start?

kartice ni treba vstaviti. v avtu je sicer prostorček, ki je namenjen zanjo, ampak pomembno je, da je kartica v bližini. saj to je finta kartice, da si bolj na komot in ti ni treba brskati za ključi. če bi jo bilo treba vstaviti, je seveda treba iskati tudi kartico.

je bolj lahko, kot si predstavljaš 🙂

se sprašujem če je avto res v družinski lasti, ker prvi ki bi ga jaz vprašala je ta, ki ga vozi.

Zagotovo nima dovoljenja za vožnjo tega vozila, ali gre za otroka, ki si bo avto sposodil, ali pa je kartico našel. Ne dajajte nasvetov. Če ga ne zna vžgati, ga tudi ne zna varno voziti.

Ni nujno, da mora biti kartica samo v bližini… Ene moraš vstaviti v režo in pritisnit start.

Tipični babji postopek…en kup nepotrebnih opravkov…
Pozabila si še naravnanje vseh treh vzvratnih špeglov, pa seveda volana in sedeža, pa ledveni oprijem, itd..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Sem nazaj, uspelo mi je. Bi vprašala moža, pa je na službenem. Hvala za pomoč.

New Report

Close