Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se vam obnesejo granitna pomivalna korita?

Kako se vam obnesejo granitna pomivalna korita?

Midva se namreč takoo težko odločava, ali rosfraj ali granitno…

Meni je granitna po cca 8 letih počila in sem se sedaj odločila za rostfrei in mi ni žal, tako je lepo se da očistit in mi je prav všeč, da sem se odločila zanjo.

Ni ga čez rostfrei!

Zdravo,

mi imamo od Balncota, material pa je silgranit in mi smo zelo zelo zadovoljni. Prej smo imeli rostfrei in se je vse gor poznalo vse lise itd.
tudi je pa res krasen za vzdrzevanje in se ful dobr zgleda.

l.p.
Avgustus

Meni pa naše super zgleda in ga ne bi menjala za rosfraj. S čiščenjem ni nikakršnih težav.

Iskreno, tudi sama sem bil dolgo časa v dilemi med inox in granitnim pomivalnim koritom. Granitna korita so res lepa na pogled in jih je danes na trgu ogromno, ampak je treba biti pozoren na vzdrževanje. Več znancev mi je povedalo, da so granitna občutljiva na vodni kamen in zahtevajo redno čiščenje, da ostanejo lepa. Če tega ne delaš sproti, lahko hitro izgubijo tisti začetni sijaj.

Sama sem se zato odločil za nekoliko drugačno rešitev – inox pomivalno korito blagovne znamke TASCA, ki ga prodaja WEREO. Vzela sem model z dvema posodama, ker mi je bilo pomembno, da je dovolj prostorno in hkrati elegantno. Najbolj mi je všeč, da je korito iz kvalitetnega nerjavečega jekla, ki je praktično nezahtevno za čiščenje. Če se kaj polije ali ostane madež, samo obrišem in je spet kot novo. Poleg tega se mi zdi, da inox korito vizualno lepo paše tako v modernejše kot tudi v klasične kuhinje.

Če kdo razmišlja o alternativi granitu in bi rad nekaj res trajnega, lahko priporočim ogled tukaj: TASCA inox pomivalno korito Canova 86L. Jaz sem zelo zadovoljna in bi izbrala isto še enkrat.

Ko sem menjala staro kuhinjo (30 let), sem staro pomivalno korito obdrzala. Novi materiali so obcutno slabsi

Imamo graniten pult, tudi odcejalnik.

Lijak je rostfraj…verjetno bi preveč ropotalo, če bi bil iz granita.

Vseeno v lijak odlagaš umazano posodo, otroci odlagajo kozarce…..

Pult iz granita mi je ok. Povsem neoobčtljiv.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close