Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se vam je začela menopavza

Kako se vam je začela menopavza

Pri kolikih letih so zacele izostajati menstruacije? Jaz sem 50 let in mi je ta mesec prvič izostala menstruacija, čisto malo rjavega izcedka je bilo, in strašne bolečine v desni strani…kot močni krči med menstruacijo….drugih simptomov zaenkrat nimam. Ali jemljete kake dodatke, hormone….kaj podobnega?

Na koncu boš umrla, to je najbolj strašen izid usacga lajfa, to je šele jeba

Odgovor na objavo uporabnika
Meno, 30.06.2025 ob 19:32

Na koncu boš umrla, to je najbolj strašen izid usacga lajfa, to je šele jeba

Koji idioti ste tu gor…

Mena je točno en dan. Dan ki pride točno eno leto po zadnji menstruaciji. Tisti dan si v meni. Pred tem si bila verjetno skoraj desetletje v predmenopavzi, po tem dnevu pa si v pomenopavzi.

kristus ženske, 30.06.2025 ob 19:55

Mena je točno en dan. Dan ki pride točno eno leto po zadnji menstruaciji. Tisti dan si v meni. Pred tem si bila verjetno skoraj desetletje v predmenopavzi, po tem dnevu pa si v pomenopavzi.

Nekaj najboljšega je, ko ti nekdo takole pametuje, pri tem pa ne pove nič pametnega in tudi na vprašanje ne odgovori. Ja, pametnjakovička, hvala za predavanje, vse to vemo. Avtorico pa zanima konkretno, kakšne izkušnje imamo in kako si pomagamo. (to je odgovor za “kristus ženske”, če slučajno ne bo citiralo).

Avtorica, meni so se začeli znaki z močno poslabšanim spanjem (zbujanje po trikrat na noč) in blagimi vročinskimi oblivi. To se je začelo en mesec po “zadnji” menstruaciji – za katero se je potem izkazalo, da še ni bila zadnja. Pol leta kasneje so namreč vsi znaki čudežno izginili in en mesec kasneje sem spet dobila M. Zdaj pa čakam, kako bo naprej. Zaenkrat ne jemljem ničesar.

Jaz pa.

TRISEQUENS mi je rešil življenje v peklu menopavze.

Za nič na svetu več ne grem s HNT-ja. Vse ostalo je nekoristno trpljenje.

zeleni list, 30.06.2025 ob 20:02

Nekaj najboljšega je, ko ti nekdo takole pametuje, pri tem pa ne pove nič pametnega in tudi na vprašanje ne odgovori. Ja, pametnjakovička, hvala za predavanje, vse to vemo. Avtorico pa zanima konkretno, kakšne izkušnje imamo in kako si pomagamo. (to je odgovor za “kristus ženske”, če slučajno ne bo citiralo).

Avtorica, meni so se začeli znaki z močno poslabšanim spanjem (zbujanje po trikrat na noč) in blagimi vročinskimi oblivi. To se je začelo en mesec po “zadnji” menstruaciji – za katero se je potem izkazalo, da še ni bila zadnja. Pol leta kasneje so namreč vsi znaki čudežno izginili in en mesec kasneje sem spet dobila M. Zdaj pa čakam, kako bo naprej. Zaenkrat ne jemljem ničesar.

Hvala vam…..lepo je brat nekoga ki razume vprašanje , vem da je pri vsaki drugače, mislim da se je zacelo in me je malo strah…malo pa se pocutim …?

Če še fukate potem se stanje popravi. Fukanje pomlajuje.

Pri meni se je začelo tako, da mi je najprej kako leto, dve zaostajala za mesec, dva, tri…oblivi takrat redko. Se mi pa je spremenila prebava. Trenutno 5.mesec brez menstre, čuden pritisk v medenici, v kosu spim le 4 ure, nato se skoraj 2 uri premetavam in zaradi oblivov odkrivam in pokrivam..nato spet zaspim za 2, 3 ure…tudi razdražljiva, nimam apetita, rada sem sama. Samo čakam, da se m vrne, da bi se naspala v kosu vsaj osem ur. Kdaj noge bolijo, težko gibljivi sklepi.. Razmisljam o blagi HT pa sem malo skeptična.

Menstruacija je izginila v enem zamahu in se več ni vrnila. Istočasno so mi odstranili polipe in nekaj miomov in se je kasneje izkazalo, da že zadnje krvavitve niso bile menstruacija, ampak so nagajali prav polipi. Miomi, ki so ostali, se sami od sebe zmanjšujejo zaradi pomanjkanja hormonov.

Vročinski oblivi so se pojavili kasneje, ko menstruacije več ni bilo. Prvih nekaj let čez cel dan, kasneje pa le ponoči, včasih skupaj s srčno aritmijo, včasih ne.

Se naučiš s tem živeti in čim manj dramatizirati. Se pač oblečeš večslojno in se stokrat na dan slačiš in oblačiš, pa pahljačo sem si omislila ?. Zelo damsko…

Ponoči rabim celo posteljo zase, ker iščem hladni predel. Je pa vesel mož, ki ga rado zebe, zato grem v posteljo prva in mu segrejem njegovo polovico, potem si pa na njem hladim roke, noge in hrbet, on se pa greje. Same pridobitve ?

Vse skupaj počasi izzveneva. V desetih letih imam zadevo naštudirano in me več ne moti.  Nobenih zdravil ali blažil nisem jemala in jih tudi ne priporočam. Se naučiš odmisliti. Malo dihalnih vaj, predvsem pa veliko aktivnosti in vročinske valove lažje prenašaš.

Pa glavni luksuz: ni menstruacije! Hura! Nikoli več ne bi hotela biti mlajša.

Kar hrabro! Če si preživela puberteto, boš tudi meno.

Kdaj je bila zadnja menstruacija zaradi Mirene ne vem, ginekologija pa pravi, da kakega hudega dogajanja v jajčnikih na letošnjem pregledu ni bilo več opaziti. Zaenkrat težave: občasni lažji oblivi, utrujenost (no, ali pa gre le za lenobo – ob dobrem koncertu ali v hribih tudi utrujenost izgine ;), nabiranje maščobe okoli trebuha (tudi zaradi lenobe?).

Če tako ostane, terapije ne rabim. Če bo huje, seveda poskusim tudi to.

Ce zapirate stacuno po otroku gre hitreje navzdol. Same se odlocate…

Ko zgubite menstro lahko fukate brez zaščite.

Trenutno preživljam hud pekel. Brez menstre že 3 leta, potenje, slabosti, nimam apetita in npbene HT. Razdražljiva, ne spim, je pa že ena omenila, sem vesela da ni M več. Tisto je bilo tudi življensko mučenje, huuuude bolečine, izjemno močne krvavitve po cel teden, nikamor nisem mogla. Skratka jeba. Edino lepo žensko obdobje okoli 22-27, ostalo vedno nekaj.

Tisti ki se vmešava s fukanjem, fuck off !

ena899, 30.06.2025 ob 21:12

Trenutno preživljam hud pekel. Brez menstre že 3 leta, potenje, slabosti, nimam apetita in npbene HT. Razdražljiva, ne spim, je pa že ena omenila, sem vesela da ni M več. Tisto je bilo tudi življensko mučenje, huuuude bolečine, izjemno močne krvavitve po cel teden, nikamor nisem mogla. Skratka jeba. Edino lepo žensko obdobje okoli 22-27, ostalo vedno nekaj.

Tisti ki se vmešava s fukanjem, fuck off !

Si lahko v službi produktivna ob takem počutju?

Sigurno imas simptome in to ze kar nekaj let, samo zelo slabo poznas sebe in jih ne opazis.

Sem cez 50 in se vedno v perimenopavzi, a simptome opazam ze tam takoj po 40., pri 45 so bili cisto ocitni, ceprav nimam ne obliviv, ne nespecnosti, ne tesnobe, nisem se zredila, se pravi nobenih tipicnih znakov, a se moje telo zelo spreminja.

Stari928, 30.06.2025 ob 20:32

Če še fukate potem se stanje popravi. Fukanje pomlajuje.

Grdo Napisano, a je res nekaj na tem. Raziskave kažejo, da gredo ženske, ki redno doživljajo orgazme, pozneje v meno, takrat pa imajo milejše simptome.

zazri se vase, 30.06.2025 ob 21:52

Sigurno imas simptome in to ze kar nekaj let, samo zelo slabo poznas sebe in jih ne opazis.

Sem cez 50 in se vedno v perimenopavzi, a simptome opazam ze tam takoj po 40., pri 45 so bili cisto ocitni, ceprav nimam ne obliviv, ne nespecnosti, ne tesnobe, nisem se zredila, se pravi nobenih tipicnih znakov, a se moje telo zelo spreminja.

Pa si tako dobra, da deliš še z nami, katere simptome opažaš od 45. leta dalje? Če niso oblivi, nespečnost, tesnoba … kaj pa je? Da bomo še druge pozorne na to.

tale tečna baba je obsedena z nekimi poimenovanji. Ženska je po njeno v perimenopavzi od rojstva dalje, saj se telo ves čas spreminja, zaloga jajčnikov pa je tudi že ob rojstvu dana in se samo zmanjšuje.

Butara zoprna.

Za Zazri se vase.

Pri meni takole: pri 48 počasi izostajala menstruacija, kak mesec je bila, kak mesec ne. Nato hudaaaa menstruacija, teklo je kot iz škafa. Sprejeta v bolnico, da so naredili čiščo in transfuzijo.

Začeli so se oblivi, hudi, predvsem pa nič spanja, zelo tanki lasje, živčna, zelo nekvalitetno življenje…. res. Tudi telo se mi je začelo spreminjati, obroč okoli trebuha.

Šla do ginekologa im mi svetoval NHT, dobila IUV in sprej Lanzetto, en špric na dan. In RES ŽIVLJENJE se je vrnilo v stare tirnice, meni zelo pomaga in spet sem podobna sebi.

Nobenih dodatkov , hormonov ne jemljem. Imam neredno menstruacijo, drugih težav pa res nimam, nobenih krčev, oblive sem imela in so izginili. Imam blizu 50 let.

Ma ženske, ne se it takih. Baje imaš, pol manj ženskih hormonov. Miša kih, pa ravno toliko. Začni nekaj počet, da te veseli. Kak hobi. In kramo zmeči stran.

TI SI BUDALA ..DEBIL

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close